Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiosna, ciepły wiatr +6, ptaki świergolą jak o poranku w marcu.

Trzymać jare do marca, będą przesiewy?

Opublikowano

6*C  w styczniu już 8l/m2 

czas pokaże co będzie w lutym mogą przyjść takie mrozy że wszystkie ozime skasuje 

Opublikowano

wczoraj pogoda w kratkę (raz padało, raz lało), a w nocy i teraz wiatr taki, że podwórko suche. dziś trochę słońca musi być bo sobota. [dziadek mój zawsze żartował, że w sobotę zawsze musi być słońce choćby na chwilę. A wiecie czemu? bo Matka Boska pieluszki Jezuskowi suszyla w sobotę. 😀]

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Wiosna, ciepły wiatr +6, ptaki świergolą jak o poranku w marcu.

Trzymać jare do marca, będą przesiewy?

Sam  musisz odpowiedzić sobie na to pytanie

+5 i trochę  kropi 05-310 

Opublikowano

U mnie przeplatanka . Trochę padało , trochę zawiało , a teraz cisza .

Opublikowano

Masz rację. 

Wszystko rośnie, w ogródku primulki kwitną od wiosny ubiegłego roku, wilgoci praktycznie brak, co zwilży to wiatry zabierą . W zboża pomimo bardzo niskiej normy wysiewu włazi grzyb. 

Jedyny plus to mniejsze zużycie opału.

6+

Opublikowano
41 minut temu, Agrest napisał:

Masz rację. 

Wszystko rośnie, w ogródku primulki kwitną od wiosny ubiegłego roku, wilgoci praktycznie brak, co zwilży to wiatry zabierą . W zboża pomimo bardzo niskiej normy wysiewu włazi grzyb. 

Jedyny plus to mniejsze zużycie opału.

6+

dokładnie, opady nie za duże, śniegu brak i znowu z wilgocią będzie kiepsko. U mnie w pszenicy mączniaka od groma. Jeśli zboża przezimują to T0 jest pewne u mnie 

Opublikowano
Dnia 9.01.2020 o 22:08, Strongman napisał:

O to ładnie,ale oc przeważnie przesyłają polisę i nawet jak się nie zapłaci bo gdzieś się zawieruszy to idzie jako kontynuacja ubezpieczenia i będą przysyłać wezwania do zapłaty więc nie jest z tym tak zle a OC przysyłają SMS ze się kończy.

A na koniec wyliczają odsetki karne i straszą rejestrem dłużników.

Pada ,przestaje,pada,przestaje i tak wkoło.Oczywiście musi wiać wiatr ,że się z domu nie chce wyjść.

Opublikowano

Mojego brata w grudniu zatrzymała policja i po sprawdzeniu okazało się według mundurowych że niema OC a auto siostry więc do siostry teraz przyszło pismo z funduszu do wyjaśnienia a samochud na 1000000% ma ubezpieczenie.siostra dzwoniła do ubezpieczyciela w tej sprawie to powiedzieli jej że przez opieszałość i lenistwo policji fundusz ma dużo pracy

Opublikowano

Można jeszcze trafić na nieuczciwego agenta, który składkę przyjmie i wystawi blankiet. I potem zonk.

Opublikowano
Bananek napisał:

dziś trochę słońca musi być bo sobota. [dziadek mój zawsze żartował, że w sobotę zawsze musi być słońce choćby na chwilę. A wiecie czemu? bo Matka Boska pieluszki Jezuskowi suszyla w sobotę. 😀]

dziś moja przepowiednia A'propos pewnego słońca w sobotę nie sprawdziła się. widocznie i do Matki Boskiej dotarły już pampersy, których wcale nie trzeba prać. 😉 3,5°C ☁☁☁

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

U mnie też nie było słońca, no nic nie poradzim, trzeba czekać maja.

Nazwij  żonę     ,,słoneczkiem''     co rano  Cię   z  łóżku  przywita....

• Like 1
Opublikowano
Szymi40 napisał:

Nazwij  żonę     ,,słoneczkiem''     co rano  Cię   z  łóżku  przywita....

- Ale ładnie nazywasz swoją żonę, "słoneczko", musisz ja bardzo kochać. - A skąd, to dlatego, że nie mogę na nią patrzeć.

• Haha 3
Opublikowano

Moje na nogach od rana😁.

A pogoda piękna. Zaraz trza jechać na jasełka bo córka w roli głównej😚

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v