Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiosna, ciepły wiatr +6, ptaki świergolą jak o poranku w marcu.

Trzymać jare do marca, będą przesiewy?

Opublikowano

6*C  w styczniu już 8l/m2 

czas pokaże co będzie w lutym mogą przyjść takie mrozy że wszystkie ozime skasuje 

Opublikowano

wczoraj pogoda w kratkę (raz padało, raz lało), a w nocy i teraz wiatr taki, że podwórko suche. dziś trochę słońca musi być bo sobota. [dziadek mój zawsze żartował, że w sobotę zawsze musi być słońce choćby na chwilę. A wiecie czemu? bo Matka Boska pieluszki Jezuskowi suszyla w sobotę. 😀]

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Wiosna, ciepły wiatr +6, ptaki świergolą jak o poranku w marcu.

Trzymać jare do marca, będą przesiewy?

Sam  musisz odpowiedzić sobie na to pytanie

+5 i trochę  kropi 05-310 

Opublikowano

U mnie przeplatanka . Trochę padało , trochę zawiało , a teraz cisza .

Opublikowano

Masz rację. 

Wszystko rośnie, w ogródku primulki kwitną od wiosny ubiegłego roku, wilgoci praktycznie brak, co zwilży to wiatry zabierą . W zboża pomimo bardzo niskiej normy wysiewu włazi grzyb. 

Jedyny plus to mniejsze zużycie opału.

6+

Opublikowano
41 minut temu, Agrest napisał:

Masz rację. 

Wszystko rośnie, w ogródku primulki kwitną od wiosny ubiegłego roku, wilgoci praktycznie brak, co zwilży to wiatry zabierą . W zboża pomimo bardzo niskiej normy wysiewu włazi grzyb. 

Jedyny plus to mniejsze zużycie opału.

6+

dokładnie, opady nie za duże, śniegu brak i znowu z wilgocią będzie kiepsko. U mnie w pszenicy mączniaka od groma. Jeśli zboża przezimują to T0 jest pewne u mnie 

Opublikowano
Dnia 9.01.2020 o 22:08, Strongman napisał:

O to ładnie,ale oc przeważnie przesyłają polisę i nawet jak się nie zapłaci bo gdzieś się zawieruszy to idzie jako kontynuacja ubezpieczenia i będą przysyłać wezwania do zapłaty więc nie jest z tym tak zle a OC przysyłają SMS ze się kończy.

A na koniec wyliczają odsetki karne i straszą rejestrem dłużników.

Pada ,przestaje,pada,przestaje i tak wkoło.Oczywiście musi wiać wiatr ,że się z domu nie chce wyjść.

Opublikowano

Mojego brata w grudniu zatrzymała policja i po sprawdzeniu okazało się według mundurowych że niema OC a auto siostry więc do siostry teraz przyszło pismo z funduszu do wyjaśnienia a samochud na 1000000% ma ubezpieczenie.siostra dzwoniła do ubezpieczyciela w tej sprawie to powiedzieli jej że przez opieszałość i lenistwo policji fundusz ma dużo pracy

Opublikowano

Można jeszcze trafić na nieuczciwego agenta, który składkę przyjmie i wystawi blankiet. I potem zonk.

Opublikowano
Bananek napisał:

dziś trochę słońca musi być bo sobota. [dziadek mój zawsze żartował, że w sobotę zawsze musi być słońce choćby na chwilę. A wiecie czemu? bo Matka Boska pieluszki Jezuskowi suszyla w sobotę. 😀]

dziś moja przepowiednia A'propos pewnego słońca w sobotę nie sprawdziła się. widocznie i do Matki Boskiej dotarły już pampersy, których wcale nie trzeba prać. 😉 3,5°C ☁☁☁

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

U mnie też nie było słońca, no nic nie poradzim, trzeba czekać maja.

Nazwij  żonę     ,,słoneczkiem''     co rano  Cię   z  łóżku  przywita....

• Like 1
Opublikowano
Szymi40 napisał:

Nazwij  żonę     ,,słoneczkiem''     co rano  Cię   z  łóżku  przywita....

- Ale ładnie nazywasz swoją żonę, "słoneczko", musisz ja bardzo kochać. - A skąd, to dlatego, że nie mogę na nią patrzeć.

• Haha 3
Opublikowano

Moje na nogach od rana😁.

A pogoda piękna. Zaraz trza jechać na jasełka bo córka w roli głównej😚

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v