Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

ale tylko dla tych co ją rozumieją, ja do nich nie należe

Rzeka trudny temat. Mam Brde kilka kilometrów od siebie ale bardziej gustuje w wodach stojących. Zimą trochę siedzę na wielkim kanale Brdy.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Wy sobie tu o rybkach pierdu pierdu a ja dziś już nosem ziemię orze 

a nie lepiej pługiem?

Opublikowano
Przed chwilą, donweter1989 napisał:

Rzeka trudny temat. Mam Brde kilka kilometrów od siebie ale bardziej gustuje w wodach stojących. Zimą trochę siedzę na wielkim kanale Brdy.

Gwdę i małą Głomię mam pod nosem, rzeka to jest mój raj😁

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

Mnie to nie dotyczy, na NASZYM łowisku tylko ja z kolegą na łódce jesteśmy, reszta z brzegu

A mnie byś zabrał kiedy na takie wędkowanie? 

Opublikowano

Tych rzek nie kojarzę. Kicze widzę z okna ale ostatnimi laty to wody po kostki. Nie to co kiedyś.

Gwda dość spora, w wiekszości "kraina pstrąga i lipienia" Głomia to niewielka struga z pieknymi płociami i szczupakami

Opublikowano

To jak mój sąsiad. Wywalił staw konkretny, zarobił solidnie, karpie liny i tym podobne piekne są a on ryby w sklepie kupuje bo to jest jego akwarium i tam się nie łowi🙆

U nas kilka lat temu staw był wyczyszczony i pogłębiony później była zarybiony poszło ponad 1,5tys na ryby i ani jedna nie była złowiona, na początku było czekane żeby ryby podrosły a później wpadła wydra to trochę załatwiła potem prztszly suche lata woda opadała i czaple wybieraly a teraz woda tak spadła ze jest tylko na połowie stawku i max do kolan 

Opublikowano

Gwda dość spora, w wiekszości "kraina pstrąga i lipienia" Głomia to niewielka struga z pieknymi płociami i szczupakami

Wody górskie. Pstrąga dużo czy tak jak wszędzie niby jest ale nie ma?

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

U nas kilka lat temu staw był wyczyszczony i pogłębiony później była zarybiony poszło ponad 1,5tys na ryby i ani jedna nie była złowiona, na początku było czekane żeby ryby podrosły a później wpadła wydra to trochę załatwiła potem prztszly suche lata woda opadała i czaple wybieraly a teraz woda tak spadła ze jest tylko na połowie stawku i max do kolan 

Mój staw też wysechł. Latami wodę trzymał. Dziadek za dzieciaka ryby w nim łowił i zawsze woda była i kilka lat temu w kilka miesięcy woda poszła w pizdu.

Sporo, do tego kapitalne klenie . Sporo popsuli zarybiając głowacicą

Kleń to moja ukochana ryba😍

Kleń pewnie ze względu na waleczność? Brda w pstrąga coraz słabsza. Na szczęście dla wędkarzy z mylofu co jakiś czas są nowi uciekinierzy.

Opublikowano
9 minut temu, stempos1980 napisał:

A co robisz że tyjesz nosem

Od  rana miałem kopać kartofle,  znajomy mi dupe zawrócił żeby mu takerzówką zrobić miało być 2ha,  zrobiło się 6. Jak wróciłem dostałem opierdol że tak długo mnie nie było.  Kopałem to do wieczora. 

Powiedziałem mu 100zl/ha. Nie za drogo? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v