Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, zetorki12 napisał:

Bez obrazy . Ale Ty Ryśkiem nigdy już nie będziesz .

@Rolnik1973 Poręczyłem własnym Zetorem za Ciebie , a Ty jakoś mało dziś aktywny . Sam się moderujesz , czy obdzwaniasz poprzednich 19 właścicieli Twojego furgusona ? .

Kto pamięta tak ciepłą zimę ?

ja pamiętam. 2006 rok chyba, 2 tygodnie jakieś tam delikatne epizody ze śniegiem i przymrozkiem były w styczniu a tak to ciepło było.

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Ogólnie nie jest dobrze, mogło by być lepiej ale mogło by być i dużo gorzej.

Mądre słowa . :D

Opublikowano

To akurat pod względem pszczół powiedziałem😁. U sąsiada na razie wszystkie 6 rodzin żyje, u mnie jedna rodzina z 6 się osypała z głodu. Za późno ciasto dałem, chyba jakiś rabunek musiał być którego nie zauważyłem bo dostały cukru tyle co wszystkie inne rodziny. 

Opublikowano
50 minut temu, zetorki12 napisał:

Bez obrazy . Ale Ty Ryśkiem nigdy już nie będziesz .

@Rolnik1973 Poręczyłem własnym Zetorem za Ciebie , a Ty jakoś mało dziś aktywny . Sam się moderujesz , czy obdzwaniasz poprzednich 19 właścicieli Twojego furgusona ? .

Kto pamięta tak ciepłą zimę ?

A bo troche byłem w powiecie, i tu i tam a że mgła to i dłużej zeszło na drodze, nie bardzo było wolnego.

Opublikowano

Ja nie pamiętam tak ciepłej zimy,jak by ziemniaki leżały na klepisku w jakieś stodole nie ocieplonej to by leżały po dziś dzień i nic by nie zmarzło.

Dobry koń to i po błocie pójdzie, był taki kawał ze zona miała ciotkę a mąż mówi dobry koń to i po błocie pójdzie.

Opublikowano (edytowane)

LRA też solidnie pada już z 20minut.🌧

Panowie dziś dopatrzylem że w pazdzierniku skończył mi sie przegląd w ciagniku, grozi mi jakaś kara za zwłokę? jutro jadę na badanie😬

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

Jak policja Cię w drodze zatrzyma to tak😁

U mnie niektóre ciągniki już kilka lat przeglądu nie mają. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, GRZES1545 napisał:

LRA też solidnie pada już z 20minut.🌧

Panowie dziś dopatrzylem że w pazdzierniku skończył mi sie przegląd w ciagniku, grozi mi jakaś kara za zwłokę? jutro jadę na badanie😬

Nie grozi bo tak,możesz mówić ze go nie używałeś i sobie stał wtedy przeglądów robić nie trzeba jedynie oc trzeba płacić czy się używa czy nie i nie może być przerwy

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
Opublikowano

Za ostatnie 24h. 6mm deszczu. Od wczorajszego wieczoru mam na karku cenzora 😈

Screenshot_2020-01-09-21-46-18-1.png

Opublikowano

I u mnie pada odkąd się zaciemniło,a w dzień mgła i kapuśniak, i dobrze ze pada bo wilgoci za mało, co do OC to za brak są spore kary przeszło 3tyś a przeglądu jak by złapali to pikuś.Cieszę się ze mży deszczyk, pogoda butelkowa.

Opublikowano (edytowane)

O to ładnie,ale oc przeważnie przesyłają polisę i nawet jak się nie zapłaci bo gdzieś się zawieruszy to idzie jako kontynuacja ubezpieczenia i będą przysyłać wezwania do zapłaty więc nie jest z tym tak zle a OC przysyłają SMS ze się kończy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Przeważnie się zapomina i nikt nie przesyła jak kupi się pojazd i jeździ się na polisie poprzednika . Tak bywa .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Mi się wydaje ze znajdą bo swego czasu ludzie sprzedawali auta i wszystko na ludzi z Kazachstanu, bliskiego wschodu żeby wyrejestrować bo się nie da wyrejestrować i sprzedawali fikcyjnie ,umowa te sprawy,a maszyna auto zostawało, a w urzędzie przyjechał kupiec i spisaliśmy umowę i sprzedałem,A w takim Kazachstanie niema komputerów żadnych systemów i nikt nie sprawdzi żeś sprzedał.Zresztą sprzedającego nie obchodzi czy dane są prawdziwe.

Opublikowano
36 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Za brak przeglądu nic nie robią jeden ciągnik już kilka lat nie ma bo i tak by nie przeszedł 

Dokładnie. Mi nie chce się jeździć 15km robić przegląd każdym ciągnikiem to robię tylko jak jadę akurat przejazdem do miasta raz na 5 lat i to tylko jednym, bo stare tylko w obrębie kilometra od domu jeżdżą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v