Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, zetorki12 napisał:

Bez obrazy . Ale Ty Ryśkiem nigdy już nie będziesz .

@Rolnik1973 Poręczyłem własnym Zetorem za Ciebie , a Ty jakoś mało dziś aktywny . Sam się moderujesz , czy obdzwaniasz poprzednich 19 właścicieli Twojego furgusona ? .

Kto pamięta tak ciepłą zimę ?

ja pamiętam. 2006 rok chyba, 2 tygodnie jakieś tam delikatne epizody ze śniegiem i przymrozkiem były w styczniu a tak to ciepło było.

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Ogólnie nie jest dobrze, mogło by być lepiej ale mogło by być i dużo gorzej.

Mądre słowa . :D

Opublikowano

To akurat pod względem pszczół powiedziałem😁. U sąsiada na razie wszystkie 6 rodzin żyje, u mnie jedna rodzina z 6 się osypała z głodu. Za późno ciasto dałem, chyba jakiś rabunek musiał być którego nie zauważyłem bo dostały cukru tyle co wszystkie inne rodziny. 

Opublikowano
50 minut temu, zetorki12 napisał:

Bez obrazy . Ale Ty Ryśkiem nigdy już nie będziesz .

@Rolnik1973 Poręczyłem własnym Zetorem za Ciebie , a Ty jakoś mało dziś aktywny . Sam się moderujesz , czy obdzwaniasz poprzednich 19 właścicieli Twojego furgusona ? .

Kto pamięta tak ciepłą zimę ?

A bo troche byłem w powiecie, i tu i tam a że mgła to i dłużej zeszło na drodze, nie bardzo było wolnego.

Opublikowano

Ja nie pamiętam tak ciepłej zimy,jak by ziemniaki leżały na klepisku w jakieś stodole nie ocieplonej to by leżały po dziś dzień i nic by nie zmarzło.

Dobry koń to i po błocie pójdzie, był taki kawał ze zona miała ciotkę a mąż mówi dobry koń to i po błocie pójdzie.

Opublikowano (edytowane)

LRA też solidnie pada już z 20minut.🌧

Panowie dziś dopatrzylem że w pazdzierniku skończył mi sie przegląd w ciagniku, grozi mi jakaś kara za zwłokę? jutro jadę na badanie😬

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

Jak policja Cię w drodze zatrzyma to tak😁

U mnie niektóre ciągniki już kilka lat przeglądu nie mają. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, GRZES1545 napisał:

LRA też solidnie pada już z 20minut.🌧

Panowie dziś dopatrzylem że w pazdzierniku skończył mi sie przegląd w ciagniku, grozi mi jakaś kara za zwłokę? jutro jadę na badanie😬

Nie grozi bo tak,możesz mówić ze go nie używałeś i sobie stał wtedy przeglądów robić nie trzeba jedynie oc trzeba płacić czy się używa czy nie i nie może być przerwy

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
Opublikowano

Za ostatnie 24h. 6mm deszczu. Od wczorajszego wieczoru mam na karku cenzora 😈

Screenshot_2020-01-09-21-46-18-1.png

Opublikowano

I u mnie pada odkąd się zaciemniło,a w dzień mgła i kapuśniak, i dobrze ze pada bo wilgoci za mało, co do OC to za brak są spore kary przeszło 3tyś a przeglądu jak by złapali to pikuś.Cieszę się ze mży deszczyk, pogoda butelkowa.

Opublikowano (edytowane)

O to ładnie,ale oc przeważnie przesyłają polisę i nawet jak się nie zapłaci bo gdzieś się zawieruszy to idzie jako kontynuacja ubezpieczenia i będą przysyłać wezwania do zapłaty więc nie jest z tym tak zle a OC przysyłają SMS ze się kończy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Przeważnie się zapomina i nikt nie przesyła jak kupi się pojazd i jeździ się na polisie poprzednika . Tak bywa .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Mi się wydaje ze znajdą bo swego czasu ludzie sprzedawali auta i wszystko na ludzi z Kazachstanu, bliskiego wschodu żeby wyrejestrować bo się nie da wyrejestrować i sprzedawali fikcyjnie ,umowa te sprawy,a maszyna auto zostawało, a w urzędzie przyjechał kupiec i spisaliśmy umowę i sprzedałem,A w takim Kazachstanie niema komputerów żadnych systemów i nikt nie sprawdzi żeś sprzedał.Zresztą sprzedającego nie obchodzi czy dane są prawdziwe.

Opublikowano
36 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Za brak przeglądu nic nie robią jeden ciągnik już kilka lat nie ma bo i tak by nie przeszedł 

Dokładnie. Mi nie chce się jeździć 15km robić przegląd każdym ciągnikiem to robię tylko jak jadę akurat przejazdem do miasta raz na 5 lat i to tylko jednym, bo stare tylko w obrębie kilometra od domu jeżdżą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v