Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

+2, nie wieje, niebo czyste bez jednej ani chmurki. Jutro plan na jęczmień, zapowiadają ładny dzień.

Opublikowano

Kurła, rano patrzyłem w zbożu czy coś ziemia zamarzła, praktycznie nic nie ścisnęło mimo -7* C... Nawóz trzeba w kwietniu będzie siać.

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Kurła, rano patrzyłem w zbożu czy coś ziemia zmarzła, praktycznie nic nie ścisnęło mimo -7* C... Nawóz trzeba w kwietniu będzie siać.

siałem dziś u kolegi na bagnach pierwszą dawkę N i do 8 jakoś szło później wtopa .Ziemia fajnie ściagnięta

Opublikowano (edytowane)

0 stopni i szafa złożona,juto znowu przyjdą meble dla dzieci i znowu nie wiadomo kiedy składać.

Trzeba siać azot i za parę dni owies i sadzić ziemniaki,bo latają za sadzeniakiem i jak posadzę to resztę sprzedam.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

siałem dziś u kolegi na bagnach pierwszą dawkę N i do 8 jakoś szło później wtopa .Ziemia fajnie ściagnięta

Ja mam zaczepiony rozsiewacz już. Rano spróbuję, jak nie będzie szło to odpuszczam. Dużym ciągnikiem by poszło pewnie i bez mrozu, ale kolein narżnąć po jajka, nie mam zamiaru.

Opublikowano
1 minutę temu, sumek666 napisał:

@danielursus3p To nie temat o nawożeniu! 🧐

W każdym zdaniu było coś o pogodzie, mniej czy więcej ale było 🤣

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, soltys48 napisał:

lepiej ....i to po kościele zrobiłem

Poszyłeś przecież dyspensa,księdzu robić problem z tymi 50 osobami, ja odpuściłem był bym 51 pierwszym i bym musiał wracać do domu.

Wiec jak iść nie trzeba to poco robić komuś problem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Po kościele? Przecież tyle się mówiło żeby nie gormadzic się tłumnie, ale co tam do budynku z cegły lub drewnianego trzeba iść a w szkole uczyli ze Pan Bóg jest wszędzie nie tylko w tych kontrektnych obiektach 😊 widzę że i tak niektorzy by się zesrali jakby nie poszli w niedzielę do kościoła, może przez to tyle papieru wykupili 🤔

• Confused 1
Opublikowano

Ile kto da tyle weźmie. Ale przeważnie większość też daje po 50zł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v