Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, masa24 napisał:

sms, pytalem dwa razy

Hmm nie kojarzę, jak możesz to napisz mi na armand888@wp.pl na jaki numer pytałeś to sprawdzę, no i ogólnie jak coś potrzeba to najlepiej tak, staram się minimum raz dziennie zwykle wieczorem odpisywać osobiście  :)

Opublikowano
14 minut temu, warchest napisał:

a ta ultra niby miałą byc litewska a podobno to rosyjska jest ... mam nadzieje ze bd dobrze działać bo kupilismy czesc ultry 5 bo niby ludzie chwalili to 

A litewska to dlaczego byłaby lepsza? ;)

Opublikowano

bo kiedys te rosyjskie nawozy były słabej jakosci ,pozatym litwa jest w uni i jakies wymagania musi spelniac a rosja to rosja .... 

i pozatym kiedys te ultry były tansze od polifosek sporo a teraz nie ma roznicy w cenach 

Opublikowano

Jak nie ma różnicy ? Nadal jest koło 80-100 zł tańsza i dodatkowo ma 20 kg azotu więcej. Więc wychodzi taniej koło 130-150 zł. To nie są małe pieniądze kupując całe auto

Opublikowano

Ultra aktualnie wychodzi ciut taniej na północy, podobnie w centrum a drożej zwykle na południu kraju. Osobiście wybieram ją bez problemu przy równej cenie, a nawet ciut wyższej. Jeśli jest tańsza to zdecydowanie tak.

Co do wymagań do produktów w UE to pozostawię to bez komentarza.

Natomiast chętnie dowiem się co znaczy "Rosja to Rosja" ;)

Tak czy siak to jeśli ma się jakieś wątpliwości co do jakości towaru to można go sobie przebadać i reklamować do dostawcy. Wszędzie bywają jakieś nieprawidłowości od czasu do czasu ;)

• Like 1
Opublikowano

Jakie ceny macie na zaprawy?

Dziś kupione Kinto Plus 134zł/l i Systiva  564 zł/l.

@ASZv3 coś w temacie srebra dla badylarzy i sadowników?

Opublikowano

Dziś dostałem podobne pytanie pod zdjęciem z zaprawiania.

Nie miałem kontroli ale jęczmień aż do zbiorów miał bardzo zdrowe liście. Dlatego dziś zakupiłem ten sam zestaw zapraw na jęczmień ozimy . Niestety tu jest ból bo o ile na jary idzie 150ml kinto i 75 systivy,  o tyle na ozimy już 200ml kinto plus 150ml systivy. 

Opublikowano

Przestudiowałem stronę basf I wyraźnie piszą że skuteczność jest na tyle wysoka że pomijamy T0 czy to jesienią czy wiosną. 

Resztę czas pokaże.  Ogólnie T0 dużo tańsze ja zaprawianie. 

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Dziś dostałem podobne pytanie pod zdjęciem z zaprawiania.

Nie miałem kontroli ale jęczmień aż do zbiorów miał bardzo zdrowe liście. Dlatego dziś zakupiłem ten sam zestaw zapraw na jęczmień ozimy . Niestety tu jest ból bo o ile na jary idzie 150ml kinto i 75 systivy,  o tyle na ozimy już 200ml kinto plus 150ml systivy. 

Cześć! A możesz mi powiedzieć ile wody dodajesz do tej mieszaniny?

Opublikowano (edytowane)

Trzeba by pod zdjęciem sprawdzić, ale duużo więcej niż zalecane.  

Znajdę to edytuję i dopiszę.

Szło 1,2 l gotowego roztworu na 100kg zboża.

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v