Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, rafal12 napisał:

jakie macie ceny na  mocznik 24 tony ? może być wschodni 

Polski Pulrea 1165 z dostawą, importy grubsze Gdańsk / Braniewo / Szczecin - około 1115+ transport, prill z tych lokalizacji poniżej 1100.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No wisz kupujac na zaś ponosisz ryzyko

5x zyskasz

To i raz możesz stracić nic się nie stanie.

Jakie to "polskie"... Praktykujący katolik?

Edytowane przez alvaroalvaro78
Opublikowano
36 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No wisz kupujac na zaś ponosisz ryzyko

5x zyskasz

To i raz możesz stracić nic się nie stanie.

A Ty juz kupił nawozy? To skladaj wniosek możesz wygrać niuholanda I co tydzień piniedzy. 

Opublikowano

Można też się samemu nagrodzić i kupić tańszy importowany nawóz. 😄 New Holland jest tylko 1, a kupujących wielu... 

Opublikowano
2 godziny temu, alvaroalvaro78 napisał:

Jakie to "polskie"... Praktykujący katolik?

A to katolik może być niepraktykujący?🤑 Co do nawozów to dawno było wiadomo że będą spadki podobnie jak ze zbożami gdyby nie wysokie eny trzody spadki byłyby jeszcze większe

Opublikowano

Dalej kpijcie sobie z kupowania polskich produktów. Wolę dać 30 złotych więcej i siać Anwilem niż niepewną saletrą z Gruzji lub Litwy... Ale jak idzie pszenica z UPA to rwetes robicie od razu... 

Opublikowano

Jak zaczniemy kupować polskie nawozy, to minister nagle wprowadzi restrykcyjne badania ziarna i będzie liczyć ile faktycznie wjeżdża go do Polski? No właśnie, dlatego właśnie tniemy koszty, żeby móc później sprzedać taniej płody rolne bez zagrożenia utraty płynności gospodarstwa. Nie każdy żyje na Kujawach i nie każdy  ma bardzo urodzajne gleby.

Opublikowano (edytowane)

Ja z okolic Malborka nie miałem z nimi styczności, przedstawiciel takowy też nie był u mnie...

Piegus znowu zgadzam się z Tobą. Co prawda ja z Żuław i na plony narzekać nie mogę ale bilansu finansowego pilnować trzeba... Tym bardziej jak dochód tylko z gospodarstwa i nie ma skąd przeksięgować kasy... 🙂

Edytowane przez alvaroalvaro78
Opublikowano

Głupią macie mentalność. Kupiłem tira saletry, prosto z Anwilu, przyjechała przez Ampol Merol. Jeszcze cieplutka, zero grudek. Dałem 20 na tonie więcej, niż za gruzińską niewiadomego pochodzenia itd. Ile bym zaoszczędził? 500 na tirze. Mam rodzinę w Niemczech, tam takie myślenie, by nie kupić niemieckiego jest niedopuszczalne. Ale obcy kapitał lubi takich pożytecznych głupków 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, WiesławZetor napisał:

Dalej kpijcie sobie z kupowania polskich produktów. Wolę dać 30 złotych więcej i siać Anwilem niż niepewną saletrą z Gruzji lub Litwy... Ale jak idzie pszenica z UPA to rwetes robicie od razu... 

Widziałeś na oczy litewską saletrę? Robiłeś badania które pokazałyby że jest niepewna? Bo to takie puste gadanie, zboże rośnie tak samo

Opublikowano
6 minut temu, WiesławZetor napisał:

Głupią macie mentalność. Kupiłem tira saletry, prosto z Anwilu, przyjechała przez Ampol Merol. Jeszcze cieplutka, zero grudek. Dałem 20 na tonie więcej, niż za gruzińską niewiadomego pochodzenia itd. Ile bym zaoszczędził? 500 na tirze. Mam rodzinę w Niemczech, tam takie myślenie, by nie kupić niemieckiego jest niedopuszczalne. Ale obcy kapitał lubi takich pożytecznych głupków 😂

Ampol sprzedaje i gruzińska i litewska, także durne gadki ze skład  czy coś nie halo. A wspieranie gospodarki to zart chyba jeżeli daja ceny kosmiczne za polska saletre a gdy wkrada się konkurencja są w stanie od tak zejść z cena o 100 zl żeby dorównać wschodowi. Wniosek prosty je... nas jak sie da i tyle - według przysłowia masz łeb i ch.. to kombinuj.

• Like 2
Opublikowano

20 złotych bym zarobił na tonie, rzeczywiście, ułożyłbym sobie za to życie. Mamy dobre polskie nawozy to je kupuję. A nie, przyczepy Fliegla, nawozy ze wschodu. Ech...

Opublikowano
2 godziny temu, karol napisał:

Współczuję przedstawicielom którzy tak namawiali na te wcześniejsze zakupy... 

Co ci winni przedstawiciele??? Współczuj rządowi PiS, którzy kręcą Grupą Azoty

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, WiesławZetor napisał:

Jakby różnica była 20 zł to wolałbym kupić Polską. Ja kupuję wieloskładnik i np ultrę 8 kupiłem za 1540 brutto przy całym samochodzie. Polifoska 6 wtedy kosztowała 1660 i nikt nie chciał taniej sprzedać. Robi się różnica 120 zł na tonie. Dodatkowo w ultrze jest 20 kg więcej azotu co dodatkowo daje 60-70 zł oszczędności i fosfor jest bardziej przyswajalny.  Więc różnica jest 180 zł na tonie. Przy całym samochodzie robi się to kwota 4320 zł. Za taką  kwotę niektórzy muszą dymać 2 miesiące w pracy. Wybór jest prosty. Jak dla mnie powinny w GA nastąpić duże zmiany. Wywalić niepotrzebnych pracowników, nie pajacować z tymi ciuchciolandami i innymi wygranymi tylko obniżyć cenę poniżej nawozów sprowadzanych. Przecież to się kupy nie trzyma że nawóz importowany jest tańszy niż ten na miejscu. Identyczna sytuacja z węglem. Bardziej opłaci się sprowadzić towar niż wydobywać swój ale jak jeden górnik pracuje na 3 lub 4 pracowników biurowych to jak ma być dobrze. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v