Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Straszą . Duże gospodarstwa dawno zatowarowane... Składy nie kupują azotu dopóki nie sprzedadzą towaru z placu bo nie wiedzą co będzie a z towarem zostać nie chcą (stąd możliwe braki nawozów miejscami) . O transport bym się nie bał - bo to tak naprawdę bezpieczna forma pracy - kontakt z kilkoma osobami w ciagu dnia. Otwiera firanke i czeka w kabinie az zaladują/rozladuja , zamyka ,dwa podpisy i w drogę.

Do tego w polu sucho , deszczy w prognozach nie widac za bardzo - więc już wiedzą Ci z GA że ludzie będą ciąć dawki azotu- tyko chcieliby zeby kupili azot a potem mysleli ile go dadzą na pole

Opublikowano

wczoraj troche popadalo ale to kropla w morzu potrzeb- sam sie zastanawiam nad druga dawka, czesc mam ,reszte nie wiem czy bedzie sens dokupic, zyto hybrydowe na II klasie chyba odpuszcze, pszenzyto na III a  pewnie tez tylko dolistnie.

Opublikowano

Spokojnie mniej paniki to dopiero marzec 22 i do tego zimno do czwartku jeszcze popada do połowy kwietnia wiec sam zastosuję drugą dawkę N2 początkiem kwietnia od grzyba koło 10 kwietnia .

Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał:

Akurat z tej jestem zadowolony, jest gruba, wiadomo że trochę pyli.

Raz trafiłem towar, na mój gust z domieszką wapna dolomitowego. Po otwarciu i wysianiu jednego worka , resztę zwróciłem.

Luvena można powiedzieć że pewniejsza firma niż towary pakowane przez zakłady zaopatrzenia rolnego😉 

Jakie zakłady? ;)

Opublikowano

No dobra pokręciłem nazwy. 

Chodziło o :

ZOT - ZAKŁADY OBROTU TOWAROWEGO.

Opublikowano

Cuda w tym negatywnym sensie mogą zdarzyć się wszędzie. Ja akurat biorę od dużego importera, bezpośrednio z ich terminala. Nigdy nie było żadnego przypału :)

Opublikowano

Pytanie do mądrych głów, taka ciekawostka.

od czego to zalezy

jesienia saletra anwil 4 bigbagi wchodziły do rozsiewacza i było sporo luzu ze weszłoby jeszcze ze 300 kg

obecnie 4 worki anwil saletra wchodzą na styk

czym to spowodowane ? Grubsza granula?

Opublikowano

W saletrze tego samego producenta raczej niespotykane no ale jak widać coś się zmieniło może na produkcji.

Ja raz miałem tak z jednym NPKiem i co ciekawe na jednym aucie xD klient wziął kilka ton, dowóz od nas z bazy... wsypał raz 3 bagsy i luz, później wsypał i już się nie zmieściło...

Opublikowano

mocznik 1099 netto/t

saletra 899 netto/t

dostawa od sierpnia 2020

oferta sms od Dealera Grupy Azoty Polish Agro

No to Grupa Azoty odkryła ceny na przyszły sezon.

Opublikowano

Przyszła saletra z Agrii . Anwil cały samochód 1010 netto. Zamawiane z 5 tyg temu

na pulan czekam już 6 tydzień także raczej z Agrii się już pożegnam. Nikt nic nie wie

Opublikowano

Z tymi saletrami, że tak długo to trochę dziwne... a mogłeś z auta zrezygnować i spróbować gdzieś na szybko, a raczej nie tyle ta szybkość co cena znacznie korzystniejsza ;)

Opublikowano

moze wie ktoś co się dzieje z mocznikiem sąsiedzi pozamawiali a cały czas przesuwają terminy dostaw już na połowę kwietnia ja mam szczęście bo już od kilku tygodni w magazynie leży podobno cena poszła mocno w górę ?? tłumaczenie bo złoty słaby i wschodnie mocno drożeją i brak towaru  

Opublikowano

Są mega obsuwy na polski tj zrobiły się nagle. Mi zostało do zrealizowania jedno auto i ma być w tym tygodniu w końcu u klienta. Ogólnie nie biorę już na niego zamówień i nie ma ceny. Natomiast co do importów to podrożały jakieś 50-80 zł/t. Te dostępne od ręki w dobrej jakości są w cenie wyższej jak było Pulrea. Jak było tanio i dużo to było, a teraz jakieś dziwne ruchy. Mocznik rządzi się trochę innymi prawami jak inne no ale... dziwnie.

Opublikowano

ok dzięki za info czyli to jest niezależnie  u kogo zamawiali tylko góra coś kombinuje pewnie kurs Euro  robi złą robotę moze  inne kraje wykopują podobnie jak wywożą z kraju pszenice 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v