Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łolek napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

jogo nie może zostać przejęty bo ma zobowiązania prow

No i kto się dobrowolnie stołeczkow pozbędzie 

dokładnie nikt nie chce być zdegradowany próbowali rozmawiać z Rykami i na próbie się skończyło

Opublikowano
32 minuty temu, komizmo napisał:

Komu ty tam k**wa bombonierki wozisz na te parametry?

krowy zapuszczaja, malo mleka wiec parametry w gore, z federacji tluszcz 4,70% a bialko 3,40%

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, slawek74 napisał:

dokładnie nikt nie chce być zdegradowany próbowali rozmawiać z Rykami i na próbie się skończyło

A co oni innego potrafią robić Krzysiek prezes Daniel  z Piotrem kierowniki a emerytura blisko

Wszystko pozory dla dobra dostawców  oczywiście 😉bo dostawcy to wisi kto płaci  ale dla nich to jest różnica 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Witam mieszkam koło Opola i jestem dostawcą do mleczarni zott, od stycznia lub marca chciałbym odstawiać mleko do nowej mleczarni, która z mleczarni płaci najlepiej i stabilnie oraz odbierała mleko; co do ilości miesięcznie odstawiam około 120 tyś litrów, bł 3,7 tł4,0 oraz bez GMO ;jeżeli byłoby by potrzebne to razem z kilkoma innymi rolnikami uzbieralibyśmy całą cysternę co dwa dni aby mleczarnia byłaby chętna, zmieniam mleczarnie bo obecna przez zmiany w somatykach po prostu nas "dyma" z góry dziękuję za pomoc

Z tego co się orientuje to najbliżej mam :osm koło, Włoszczowa, Bieruń. Danone, trochę dalej :mlekowita, Ryki, Gostyń, może są inne jeszcze 

Opublikowano
4 godziny temu, Łolek napisał:

Nie wiem ale jak co to chyba już ze 2 lata się  czai

A Ozorków to już pierdolnął całkiem czy przejął ich jakiś większy podmiot? 

@Arczi_farmerjeszcze super mleczarnia osm Radomsko 😁

Opublikowano
Arczi_farmer napisał:

Witam mieszkam koło Opola i jestem dostawcą do mleczarni zott, od stycznia lub marca chciałbym odstawiać mleko do nowej mleczarni, która z mleczarni płaci najlepiej i stabilnie oraz odbierała mleko; co do ilości miesięcznie odstawiam około 120 tyś litrów, bł 3,7 tł4,0 oraz bez GMO ;jeżeli byłoby by potrzebne to razem z kilkoma innymi rolnikami uzbieralibyśmy całą cysternę co dwa dni aby mleczarnia byłaby chętna, zmieniam mleczarnie bo obecna przez zmiany w somatykach po prostu nas "dyma" z góry dziękuję za pomoc

Z tego co się orientuje to najbliżej mam :osm koło, Włoszczowa, Bieruń. Danone, trochę dalej :mlekowita, Ryki, Gostyń, może są inne jeszcze 

Gdzie Opole a gdzie Ryki 😀 Ryki w lubelskim zresztą nie przyjmują nowych dostawców

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, wlamaj1 napisał:

Nikt ich nie przejął, OSM w Ozorkowie już ponad roku nie ma...

A  dostawcy, po przechodzili do innych? 

Opublikowano
25 minut temu, Arczi_farmer napisał:

Realne, warte uwagi to są Mlekuta i Włoszczowa. 

Dziwię Ci się że myślisz o Bieruniu, który w marcu jak rozeszła się korona to zostawił na lodzie jednego z dostawców który miał coś z 500 krów, zresztą było to opisane w jakimś poradniku rolniczym

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

A  dostawcy, po przechodzili do innych? 

Część przeszła - w większości chyba do Bestmilka (przynajmniej w moim regionie - powiat łęczycki), część zlikwidowała hodowlę...

Opublikowano

Mam mało mleka to i parametry się znalazły i cena wyszła fajna 1.64zl litr w Mlekovicie 

Opublikowano
21 minut temu, wlamaj1 napisał:

Nalepkę z numerem też mam Bestmilk ale umowę nową podpisywałem z Dairy-Trans i tak samo mam na fakturze...

Nie bujają was takie pośredniki, bo handlarze bydłem to tylko patrzą w uja zrobić 

Opublikowano

A kto rolnika nie buja??? Jak czytam ten temat to ja mam cenę za mleko śmieszną ale ilość też mam małą. Na sąsiedniej wsi jest duży dostawca, który przeszedł do Bestmilka z Jogo i on musi mieć cenę odpowiednią. Po prostu tak jak wszędzie: Jak masz dużą produkcję to i cenę masz odpowiednią, a jak mleka jest mało to albo godzisz się z niską ceną albo likwidujesz hodowlę. Dziwne jest to że np. do mnie przyjeżdża co jakiś czas przedstawiciel z Rany Picot (jakoś tak) i przedstawia swoją ofertę (w sumie taka jego praca,że musi od czasu do czasu z kimś pogadać). Generalnie na dziewięciu producentów mleka (raczej małych) w mojej wsi skup prowadzą cztery podmioty...

Opublikowano
12 godzin temu, Arczi_farmer napisał:

Bieruń to tak dwa lata temu był na topie, teraz to raczej wtopa. Cennik Włoszczowej znam, o Koło I Danone z gazet wiem, że gorzej płacą. Tylko jak masz problemy z somatyką to nie wiem, czy większa mleczarnia to weźmie. 

Opublikowano

Koło sporo mleka zbiera w mojej okolicy, tam raczej doja bezstresowo☺ 1 próba na somatyke w miesiącu. Najlepiej jakby jakiś dostawca się wypowiedział, bo wolę nie siać plotek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Dodaj nową pozycję...
v