Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No i widzisz nie oddajesz do mlekpolu A nie podoba ci się to że chwalę mlekpol.  Co najmniej dziwne. Czy ja gdzieś napisałem coś obrazliwego w Waszą stronę? Odp : nigdy nie padły z moich ust słowa za ciężka uczciwą pracę.  

Opublikowano

Niech tylko tylko mi cena za grudzień wyjdzie mniejszą jak za ostatni miesiąc to wezmę kawał przewodu od dojarki i na następnej radzie pod mlekpolem  znajdę tego z rady i tego nie związanego z mleczarnia i tak dam jednemu i drugiemu że aż się zes..ja. A nie mi tu będzie pier**lil że cena na tym samym poziomie A cały cennik rozjebali na swoją korzyść.

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
Pawle ja bym powiedział że na korzyść mniejszych bo ilościowa dopłat spadła ale do tl i białka wzrosła....między białkiem 3,2 a 3,5 masz 9 gr różnicy na cenie....teraz taki co oddaje pow.10 tys i taki co ok 50 tys ma jeden grosz różnicy na ilości....lepsza ma cenę ten co parametry ma wysokie....powyżej 25 tys 4,5 i 3,5 wyjdzie ok 1,73 netto
Opublikowano
Pawel29 napisał:

Niech tylko tylko mi cena za grudzień wyjdzie mniejszą jak za ostatni miesiąc to wezmę kawał przewodu od dojarki i na następnej radzie pod mlekpolem  znajdę tego z rady i tego nie związanego z mleczarnia i tak dam jednemu i drugiemu że aż się zes..ja. A nie mi tu będzie pier**lil że cena na tym samym poziomie A cały cennik rozjebali na swoją korzyść.

🤣🤣🤣🤣 hit dnia 😁😁😁

Opublikowano

grzesiu napisał:

No i widzisz nie oddajesz do mlekpolu A nie podoba ci się to że chwalę mlekpol.  Co najmniej dziwne. Czy ja gdzieś napisałem coś obrazliwego w Waszą stronę? Odp : nigdy nie padły z moich ust słowa za ciężka uczciwą pracę.  

Nie oddaje do mlekpolu, ale produkuje mleko i oddaje do spomleku. A ty czym się zajmujesz na co dzień?

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, alfa napisał:

5-10 0.08 10-25 0. 13 25-50  0.14  50-70 0.15 70-100 0.17  100-0.19. Cena podstawowa przy 3.2 b i 3.8 t 1.2 netto 

Tak patrzę na te progi ilościowe i za ch*ja mi się to nie podoba. Wcześniej było jasne co próg 2gr więcej a teraz dla średniaków po grosiku a dla elyty już po 2gr. Super qwa. W Mlekpolu źle nie jest ale takie nieczyste zagrywki jednak trochę wqrwiają. 

Małych dostawców to już naprawdę całkowicie upokorzyliście tym cennikiem

Edytowane przez kokoman0
  • Like 5
Opublikowano
48 minut temu, grzesiu napisał:

Czy ja gdzieś napisałem coś obrazliwego w Waszą stronę? Odp : nigdy nie padły z moich ust słowa za ciężka uczciwą pracę.  

Tutaj masz odpowiedź:

5 godzin temu, grzesiu napisał:

Ps  wasze mleko jest nic nie warte bez pracowników i wiernych  konsumentów także czasami warto stonować swe wypowiedzi.  

4 godziny temu, grzesiu napisał:

Co do odejść ze spółdzielni to kolejny raz tłumaczę że jeśli spółkę w której ja jestem chciałby opuścić któryś z udziałowców to też bym go tak łatwo nie wypuścił z workiem pieniędzy.  To takie fair że ktoś odchodzi bo mu się udało dostać do Piątnicy pod bajką lepszego zarobku A tym którzy zostali mają jeszcze mu za to dopłacić? Chyba nie tędy droga. 

Opublikowano

W tych wypowiedziach nie ma nic obrazliwego!!! 

32 minuty temu, Dominiik napisał:

Nie oddaje do mlekpolu, ale produkuje mleko i oddaje do spomleku. A ty czym się zajmujesz na co dzień?

Zajmuje się praca na etacie związana z rolnictwem. 

41 minut temu, Pawel29 napisał:

Jak będziesz stał pod biurem w Grajewie to będę czuł się bezpieczny 🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, leszek1000 napisał:

Nie znam warunków rozwiązania w mlekopu, ale cenę w mleczarni macie dobrą i nie rozumiem tego narzekania. 

Leszek my mamy podobną  cene w moim przypadku 20 gr na plus wg poprzedniej  co nie znaczy ze nie chciałbym lepszej myślę że  ty pewno też  tak samo pewnie mlekpolowcy mają  lekki niedosyt 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
9 minut temu, grzesiu napisał:

W tych wypowiedziach nie ma nic obrazliwego!!! 

A gdybym napisał, że tobie jako pracownikowi firmy (w której pracujesz od początku kariery zawodowej - powiedzmy 20lat, przedtem w tej samej firmie całe życie pracował twój ojciec)  nie należy się żadna odprawa (czytaj. udziały zwracane z łaski po 6 latach), a twoja praca jest nic warta - bo tylko dzięki tej firmie i innym jej pracownikom mogłeś zarobić na życie - nie czułbyś się obrażony? 

• Like 6
  • Thanks 1
Opublikowano

No i  Jest SMS z mleczarni Mlekpol  że jest nowy cennik od grudnia i cena będzie za grudzień według niego. Kierowca przywiezie kartkę to będzie wiadomo co i jak bo teraz to ciemność widzę 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, kokoman0 napisał:

Tak patrzę na te progi ilościowe i za ch*ja mi się to nie podoba. Wcześniej było jasne co próg 2gr więcej a teraz dla średniaków po grosiku a dla elyty już po 2gr. Super qwa. W Mlekpolu źle nie jest ale takie nieczyste zagrywki jednak trochę wqrwiają. 

Małych dostawców to już naprawdę całkowicie upokorzyliście tym cennikiem

Widocznie wzieli przykład z Łap gdzie duzi mają cenę wyższą jak w mlekovicie, a mali i średni 1,1-1,3zł

Opublikowano
44 minuty temu, vat napisał:

A gdybym napisał, że tobie jako pracownikowi firmy (w której pracujesz od początku kariery zawodowej - powiedzmy 20lat, przedtem w tej samej firmie całe życie pracował twój ojciec)  nie należy się żadna odprawa (czytaj. udziały zwracane z łaski po 6 latach), a twoja praca jest nic warta - bo tylko dzięki tej firmie i innym jej pracownikom mogłeś zarobić na życie - nie czułbyś się obrażony? 

Moja praca jest tyle warta ile przeleje mi na konto mój pracodawca. Nie wiem na jakim świecie żyjesz i gdzie płacą te odprawy ale na pewno nie w prywatnej firmie. Nie ma  13 pensji i nawet 1zl na święta także nie myślcie sobie że jest tak kolorowo. 

Opublikowano
grzesiu napisał:

Ważne że płacę dochodowy którego wy nie płacicie, płace VAT który wielu z Was odlicza, płacę ZUS a nie KRUS, i nikt mi nie dopłaca do Paliwa i Innych. 

i co to ma wspólnego z ceną mleka 🤔

• Like 1
Opublikowano

jaaasne. odbierz jak plajtę ogłoszą, albo jutro idź to zabierz. :D

Opublikowano

co wyscie się tak tego mlekpolu uczepili? przecież to uczciwa społdzielna która dla rolnika chce jak najlepiej ja tam chwale sobie... chcialem odejsc ale jednak zostaje bo mnie przekonali ze tu jest najlepiej

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v