Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I to jest cena za taką ilość 

👍

A mnie tu każą więcej ogonow trzymać 🙆‍♂️

Opublikowano

Myślę o co w tym chodzi Spomleku od dobrego roku każdego dnia jeden albo dwa samochody mleka kupuje z Sierpca ciekawe jak im się to płacą jak Sierpc ma taką cenę a oni do re 10-20gr mniejsza logicznie rzecz biorąc Sierpc chyba nie sprzedaje im po niższej cenie niż płaci rolnikom.... 

Opublikowano
3 godziny temu, robert1226 napisał:

Żeby grzesiowi humor popsuć 

Sierpc przedział 9-15 tyś białko 3,58 tłuszcz 4,57 cena 1,69 brutto.

Takimi informacjami tylko możesz poprawić mi humor. 😊 ja się cieszę jak inni dużo zarabiają wtedy mają więcej kasy na konsumpcję i inwestycję.  

W mlekpolu przy wyjdzie 1.61zl netto czyli jeśli jesteś na VAT to cena identyczna. 😊

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Skubis69 napisał:

Myślę o co w tym chodzi Spomleku od dobrego roku każdego dnia jeden albo dwa samochody mleka kupuje z Sierpca ciekawe jak im się to płacą jak Sierpc ma taką cenę a oni do re 10-20gr mniejsza logicznie rzecz biorąc Sierpc chyba nie sprzedaje im po niższej cenie niż płaci rolnikom.... 

A czy ty myslisz ze spomleka czy lowicza obchodzi za ile sierpc kupuje mleko.  Kupuja za cene rynkowa mleka przerzutowego. 

I ta polityka sirpca mi sie nie podoba. 1/4 mleka sprzedaja bo nie maja mocy przerobowych.

A tylko patrza koga duzego przyjac do mleczarni. Przejeli wiekszosc duzych dostawca z danone i rypina. Bo beda budowac serownie nowa za 100 baniek.

Ale do tego czasu te mleko przerzutowe ciazy na mleczarni i zaniza cene mleka. 

A cena mogla by bez problemu dorownywac piatnicy patrzac na zarobki z sera.

Edytowane przez Bugii
  • Like 2
Opublikowano

Transport Mega Sierpc to nie koniecznie jest mleko z OSM Sierpc!!! Jest to firma świadcząca usługi transportu mleka itp więc pojawienie się takiego auta na którymś z zakładów nie świadczy o tym że OSM Sierpc sprzedaje mleko. 

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, Mega Sierpc wozi też mleko do Radomska, a nie jest to z Sierpca 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Wątpię żeby skupowali surowiec po 1.7zl A sprzedawali po 1.4zl i jeszcze koszt transportu. Mogą do Spomleku wysyłać serwatkę. Do Łowicza odtłuszczone po maśle.  Bynajmniej tak by logika nakazywała. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, grzesiu napisał:

Wątpię żeby skupowali surowiec po 1.7zl A sprzedawali po 1.4zl i jeszcze koszt transportu. Mogą do Spomleku wysyłać serwatkę. Do Łowicza odtłuszczone po maśle.  Bynajmniej tak by logika nakazywała. 

Grzesiu. Od kiedy jestes w radzie sierpca? Wiesz wiecej od dostawcow sierpca a nawet od prezesa ktory to mowil na zebraniach i w wywiadzie do gazet. Niestety sprzedaja 1/4 mleka jako przerzut. Gdyby nie to cena byla by o niebo lepsza. 

A nowa serownia to nie wiem czy ruszy za 3 lata.

Jedyna dobra sprawa to maja zuromin w przyszlym roku zmodernizowac i podniesc jego moce o 100tys na dobe.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano
23 minuty temu, grzesiu napisał:

Bynajmniej tak by logika nakazywała. 

No z logika to masz problem chłopie...🤣

Opublikowano (edytowane)

Z logiką to większość z was ma problem. Gadanie że udziały to zło konieczne pieniądze nie do wyrwania itp jest to zasciankowe proste myślenie. Jakbyście potrafili myśleć choć trochę logicznie biznesowo i przyszłościowo ta branża a wy razem z nią bylibyscie na zupełnie innym wyższym poziomie. 

Problemy to wy macie co do mojej osoby A najbardziej gryzie was ta niewiedza kim jestem. To jest wasz największy ból d*py. 

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano

Łatwo przychodzi ci obrażanie i ocenianie innych bez ich poznania. Później dziwcie się że cała branża ma taka złą opinię.  

Tak samo jak ty dla mnie tak ja dla ciebie nie jestem pasożytem.  Bo w tym całym łańcuchu potrzebne jest każde ogniwo - producenci i konsumenci. Najważniejsze jest to aby każdy z nas robił to co do niego należy najlepiej jak potrafi bez obrażania drugiego człowieka. Bo wy bez nas "pasożytów " tak samo my bez was producentów niewiele zdziałamy. 

Grunt to kierować się rozumem nie złymi emocjami!!!

Opublikowano

Spomek bardzo duzo kupuje mleka, od innych mleczarni. Tyle brakuje, bo nie starcza im na bierzaca produkcje, z miesiąc temu uciekła im cala wioska dostawcow do innych mleczarni w  bliskiej lokalizacji zakładu, nikt sobie z tego nic nie robi.   

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, grzesiu napisał:

Z logiką to większość z was ma problem. Gadanie że udziały to zło konieczne pieniądze nie do wyrwania itp jest to zasciankowe proste myślenie. Jakbyście potrafili myśleć choć trochę logicznie biznesowo i przyszłościowo ta branża a wy razem z nią bylibyscie na zupełnie innym wyższym poziomie. 

Problemy to wy macie co do mojej osoby A najbardziej gryzie was ta niewiedza kim jestem. To jest wasz największy ból d*py. 

Grzesiu jak jesteś tak zorientowany i tak logicznie myślisz to może weź  się za hodowle a nie pierniczysz tanie regulki

A to kim jesteś to osobiście mi to zwisa

Edytowane przez Łolek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v