Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, pawol1 napisał:

Grzesiu ty jesteś na forum sam wiesz od ilu lat, a Staśka zarejestrowała córka z okazji dyskusji o Mlekpolu.

powinno być: "zarejestrowała córka"

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Była. Jest kryzys, sieci handlowe rzadają obniżęk no i jeszcze te samochody. Więc za ten miesiąc tylko - 20groszy 🤣

@stan62 prezes to twój kumpel, to możesz zadzwonić i zapytać co ustalił? Tylko nie opluj słuchawki jak będziesz z nim rozmawiał, bo gwary kurpiowsko-podlaskiej nie zrozumie 

Edytowane przez karol091193
Opublikowano

W mlekpolu to macie problemy. Bety po pol miliona zl. 

A ja sms z sierpca dostalem ze mleczarka godzine wczesniej. Wstawalem o 5. Teraz o 4 bedzie trzeba. Toc to kurw... przegiecie.

Opublikowano

mlekpol też wstaje o 4tej. Mleczarka przed 6tą. To powinno być jakoś uregulowane. Krowy trza doić o stałych porach. Jak zaczynam po 4tej to wieczorem mam doić o 16ej? Kiedy znaleźć czas na prace polowe?

Opublikowano
Troker1979 napisał:

mlekpol też wstaje o 4tej. Mleczarka przed 6tą. To powinno być jakoś uregulowane. Krowy trza doić o stałych porach. Jak zaczynam po 4tej to wieczorem mam doić o 16ej? Kiedy znaleźć czas na prace polowe?

to dój po zabraniu mleka ja bym tak robił

Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

W mlekpolu to macie problemy. Bety po pol miliona zl. 

A ja sms z sierpca dostalem ze mleczarka godzine wczesniej. Wstawalem o 5. Teraz o 4 bedzie trzeba. Toc to kurw... przegiecie.

No właśnie jak na zebraniu w tej sprawie zaatakowałem wice prezesa to nikt za mną nie stanął wszystkim pasowało powiedziałem mu że skąd się mleko bierze że trzeba je do basenu nalać i że ma wystygnąć i że w godz np od 6 do 8 nie brać mleka na jakiś 50 osób na sali wszystkim pasowało tylko mi nie 

Wola wstawać o 4 tej niż gębę na zebraniu otworzyć.

Opublikowano

napisałem wcześniej że występują zdarzenia losowe że odbiór się przesuwa i trzeba by było zmieścić 5 udojów. W szczycie wydajności problem więc zaciskam zęby i wstaje przed 4tą. Kolejny minus takiego wstawania to przez to że o 4tej teraz ciemno to jeszcze zapas czasu potrzebny na szukanie krów na pastwisku z latarką

7 minut temu, robert1226 napisał:

No właśnie jak na zebraniu w tej sprawie zaatakowałem wice prezesa to nikt za mną nie stanął wszystkim pasowało powiedziałem mu że skąd się mleko bierze że trzeba je do basenu nalać i że ma wystygnąć i że w godz np od 6 do 8 nie brać mleka na jakiś 50 osób na sali wszystkim pasowało tylko mi nie 

Wola wstawać o 4 tej niż gębę na zebraniu otworzyć.

u mnie mleko przeważnie przy odbiorze powyżej 6 stopni. Odpukać na razie nie potrącili. W tym przypadku była by to perwa.

Opublikowano
2 godziny temu, grzesiu napisał:

Korzystasz? 

To jak była ta rada w Grajewie w końcu ostatni czwartek miesiąca. 

Niestety tak ,a co ty myślisz że tylko głupi korzysta z takich  poradni 

3 godziny temu, radekz200 napisał:

Jakaś podwyżka w Polmleku za sierpień któryś mówił kiedyś?

Dowiadywalem się to możliwe  że  znowu ze 2 , 3 gr drgnie bo notowania są  podobno niezłe 

Opublikowano
9 godzin temu, dejmian90 napisał:

Jak wygląda sytuacja z premią lojalnościową w Mlekovicie u nowych dostawców? Jeśli będę oddawał do nich mleko od września to premię mogę brać dopiero w październiku według mleka oddanego we wrześniu?

Nie. Mleko we wrześniu to premia też 

Opublikowano
1 godzinę temu, dejmian90 napisał:

A jak określić na jaką kwotę wybrać produkty od nich?

niecałe 10000l to za stówę zakupy, powyżej 10000l to za 200zł zakupy i tam jakoś dalej.

moja o 3 wstawała żeby wydoić krowy bo mleczarka o 5.20. z tydzień temu poszłą po rozum do głowy i doi po odbiorze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v