Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jutro będę wiedział bo dostanę ofertę na piśmie . na pewno amortyzowana i hamowana przednia oś , 4 pary wyjść mechaniczne , klimatyzacja automatyczna ,  wyświetlacz z wiązką isobus , przedni TUZ , jest też jakiś system do zarządzania dla zawracania , jakas lepsza opcja fotela , dodatkowe lampy z przodu jak cos na tuzie jest , gniazdo elektryczne przy tuzie , odblokowana prędkość 50 km , zmiana biegów przez pchniecie joysticka . tyle pamiętam

Edytowane przez piotr30piotr
Opublikowano

Ja jeszcze jak panna na wydaniu... chciałaby ale boi się 😉 mi liczył bez amortyzacji ośki. Joy też ruchomy, system zatrzymania hamulcem, klima manualna ,4pary hydrauliki mechaniczne ,lampy LED 8sztuk

Opublikowano

cena ostateczna , może coś jeszcze można było by wynegocjować ale wolę pozostać w dobrych relacjach z dealerem . EC jest słabo zestopniowana za mało biegów pod obciążeniem w orce . Na 9 biegu jedzie się około 7km/h a na ciężkiej glebie czasami tyle się nie da i trzeba przepchać wajchę na wolny zakres . z kolei na 8 biegu rozpędzi się do  8 km/h i na wolnym zakresie wyje bardziej niż na szybszym , plus tej skrzyni to rewelacyjna płynność przy zmianie kierunku przód tył , odbywa się to wręcz z idealną płynnością u mnie bez żadnych szarpnięć . W RC już tak płynnie to się nie odbywa . z kolei w RC jest lepsze zestopniowanie biegów i na zakresie B na 6 biegu można rozpędzić się do 11 km przy 1700 obrotów silnika i mamy jeszcze zapas biegów w dół w przypadku gdy wjeżdżamy w miejsce na polu gdzie jest naprawdę ciężko . 

Opublikowano
piotr30piotr napisał:

cena ostateczna , może coś jeszcze można było by wynegocjować ale wolę pozostać w dobrych relacjach z dealerem . EC jest słabo zestopniowana za mało biegów pod obciążeniem w orce . Na 9 biegu jedzie się około 7km/h a na ciężkiej glebie czasami tyle się nie da i trzeba przepchać wajchę na wolny zakres . z kolei na 8 biegu rozpędzi się do  8 km/h i na wolnym zakresie wyje bardziej niż na szybszym , plus tej skrzyni to rewelacyjna płynność przy zmianie kierunku przód tył , odbywa się to wręcz z idealną płynnością u mnie bez żadnych szarpnięć . W RC już tak płynnie to się nie odbywa . z kolei w RC jest lepsze zestopniowanie biegów i na zakresie B na 6 biegu można rozpędzić się do 11 km przy 1700 obrotów silnika i mamy jeszcze zapas biegów w dół w przypadku gdy wjeżdżamy w miejsce na polu gdzie jest naprawdę ciężko . 

jak t6 miałem to raz czy dwa na biegi L wrzuciłem. Wszystkie prace polowe na 9-12

Opublikowano

sumek666 potwierdzam, nie ma co się obawiać-skrzynia DC jest super do takich prac jak sianie ciężkim agregatem wirowym Amazone D9 czy praca z pługiem, zresztą ta płynność i zakres jej pracy jest bardzo komfortowa dla operatora. wcale nie żałuje teraz wyboru między skrzynią DC a EC.

Opublikowano

Zastanawiam się nad kupnem nowego ciągnika ~120 km. Z początku chciałem iść w NH ale po rozeznaniu u znajomych oraz przeczytaniu kilku opinii to wcale tak kolorowo z tymi ciągnikami nie jest. Ogólnie to jestem użytkownikiem ponad 20 letnich fendtów, ale na nowe mnie nie stać biorąc pod uwagę moje marne 50 ha. Więc zastanawiam się na valtrą n114 - bez tuza bo go nie potrzebuję (obciązniki 550kg), amortyzacja przedniej osi, skrzynia 50, pełne oświetlenie, pompa hydr 73l, 4 gniazda hydrauliczne, podłokietnik ten z tempomatem i joyem, opony tył 480 przód 380 mitasy? (dobre?) - wycenili na dzień dzisiejszy 322 netto. Tanio? Drogo? Warto? Jakieś doświadczenia?

Opublikowano
sumek666 napisał:

W uj drogo. Chyba, że to cena z GPS 

Co nie tak z NH? Jaki masz budżet na ten cel?

Bez gpsa. Ogolnie ze nh to masowka. A Ty je polecasz? Potrzebuje ciagnik głownie do brony talerzowej 3m, rozsiewacza, opryskiwacza zawieszanego i transport ewentualnie pług 4. Chciałbym sie zmiescic w 400-450 netto ciagnik + rozsiewacz + opryskiwacz. narazie mam oferte jw valtra n114 322 tys. + amazone uf901 amaspray 15m belka 77 tys. + amazone amados za-m 1201 33 tys. Jakby wziac ten opryskiwacz na gps i isobus to wychodzi 100tys i rozsiewacz na tym samym kompie tylko ze seria wyzej (nie pamietam dokladnej nazwy) to juz sie robi 40 netto. Narazie mysle, chyba przejade sie do dilera nh pogadac. Ale z amazone raczej nie zrezygnuje, chyba ze mnie przekonacie do czegos innego?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v