Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u nas też lokalna ubojnia/masarnia ma sklep to kolejka cały czas długa, ale wyroby z świń lokalnych a nie z mrożonek z niemieckich zapasów wojskowych

szynkowa prawie jak z własnego wyrobu - 50zł/kg - droga ale smaczna

Opublikowano

Parę dni temu słyszałem od kuzyna że ktoś powiedział mu że za 160zł za 30 kg załatwi mu każda ilość, nie wiem czy to może być prawda bo nie siedzę na rynku warchlaka.

Opublikowano
5 minut temu, Ukasz121 napisał:

Parę dni temu słyszałem od kuzyna że ktoś powiedział mu że za 160zł za 30 kg załatwi mu każda ilość, nie wiem czy to może być prawda bo nie siedzę na rynku warchlaka.

Nawet trochę taniej można kupić

Opublikowano
11 godzin temu, pawel885 napisał:

Jak kupujesz po 8zł w stonce to nie dziwne... w pobliskim sklepie jest kiełbaska od lokalnego wędliniarza różne rodzaje 23-30zł super towar, kolejki większe jak w supermarketach. Inny  się połaszczył na szybki zarobek i zaczął kupować mrożone mięso z zachodu z pobliskiej ubojni/masarni ( nasza wieprzowinka/wołowinka jechała na zachód a wracała inna...) , ludzie od razu wyczuli różnicę i chłop zamknął interes bo nikt nie kupował od niego wędlin 

Obecnie jest pewien problem z jakością wędlin z małych masarni przez obowiązkową standaryzację procesu produkcji, i jeżeli nie walisz standardowej chemii nie masz prawa sprzedaży na rynek, znajomy ma małą przetwórnie i niestety ale musi  walić chemię takie są przepisy dotyczące przetwórstwa żywności, bez chemii tylko i wyłącznie ubój na własny użytek i przetworzenie we własnym zakresie

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

pier**lona Unia zniszczyła Polskie masarnie z dobrą wędliną a będzie jeszcze gorzej to nie koniec zjebane umysły rozwalą wszystko i wszystko zatrują każdy kraj powinien mieć swoje wyroby i normy a nie jak teraz bo Unia tak każe . 

Bardzo duże ilości mrożonego ściągają z Ameryki od kilkunastu lat a jak się rozmraża to śmierdzi to mięso .

Emeryci nie kupią po 50 zł za kilo wyrobu bo ich nie stać i nie tylko oni .

Edytowane przez galan99
  • Like 2
Opublikowano
13 godzin temu, damianos95 napisał:

Kilka lat temu zmarl facet co robil nam wedliny byly pyszne i wzielismy innego goscia nie dość ze skasowal kasy prawie 2 razy tyle co tamten to kielbase psy jadly taka dobra zeobil 

2 sprawa moj znajomy otworrzyl ten handel detaliczny z gospodarstwa jajka i wyroby ze swoich swin wlozyl kasy bo wymogi itd kazdy chcial kupic swojskie dobrze mu szlo przez 2 miesiace kielbasa oki ceny praktycznie jak w sklepie a teraz mrozi kielbase bo ludzie nie kupuja pozniej ja odmraza wrzuca co wody z ta swoerza co sie parzy i sprzedaje jako ciepla ludzie odchodza bo niedobre i stare on noe moze juz przejesc wyrobow no i zaczelo sie kombinowanie na rozne sposoby by stare sprzedac ze swierzym mimo ze to znajomy kiedys kupilem kielbasy kawalek i kaszanki to kaszanka niedoparzona a kielbsy no nie dalo sie zjesc tlusta i rozmrazana a ze mam problemy z zoladkiem to takie produkty wyczuwam na kilometr wiec niech nikt nie mowi ze na wlasnych wyrobach mozna niezle zarobić 

Jak robił dziadostwo to nic dziwnego, że dobrze mu szło tylko 2 miesiące... 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Jak robił dziadostwo to nic dziwnego, że dobrze mu szło tylko 2 miesiące... 

Robil na poczatku dobrze i wszystko schodzilo pozniej zostawalo wiecej towaru kielbas itd w domu nie szlo tego przejesc i zaczol kombinowac a dzis kupujac u niego toloteria czy dostaniesz swieza kielbase czy odmrazana i znowu gotowana wiec jest dziadostwo i chlam. No ale jak sam mowi co ma z tym zrobić nie moze byc stratny

Edytowane przez damianos95
Opublikowano
16 godzin temu, damianos95 napisał:

Za taka cene to dowioze w kazde miejsce z 15szt

Duzo problemow z ubojem i weterynaria u mnie robia problemy a ubojnia nie chce ubijac jak dawniej za kase po 2 nie umiem robic dobrych wedlin kielbas kedynie na miesoa roboty sporo tym bardziej jak samemu musialbym ogarnac 

Na kiedy potrzebujesz? Mam jeszcze terminy😁

3 godziny temu, Ukasz121 napisał:

10sz tyż 🤔

@ws71 ile u Was Pan pośrednik daje w tym tygodniu?

Kolega wczoraj woził po 4.5 za E

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, soltys48 napisał:

10sz tyż 🤔

Za 2 -3 tyg zalezy jaka wage preferujesz i ile placisz i jaka straczka ?

No i gdzie dowiezc musze chyba ze przyjedziesz ? Takiego faceta jak ty poznac sama przyjemnosc 

Edytowane przez damianos95
Opublikowano
2 godziny temu, krilan06 napisał:

4,5 zł to jest mało za wagę żywą a co dopiero za klasę E 🤯😱

Jeżeli tak dalej pójdzie w ciągu 2 tyg pojawi się 2 z przodu i ok 4zł E kl

2 godziny temu, soltys48 napisał:

10sz tyż 🤔

Z wysługą lat i z oceną za wygląd właściciela to było od 4. 84 moja cena i szwagier 4,90 E

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v