Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, nunu85 napisał:

spadnie, spadnie. i rynek wieprzowiny ten korona wirus dotknie. wygląda na to, że s opóźnieniem, ale korekta przyjdzie. zboże też się jakoś dość długo opierało recesji, aż wczoraj nagle ostro zapikowalo w dół. wszystko leci na łeb na szyję, to dlaczegozby trzoda miała być wyjątkowa,?

Między innymi dlatego że 600-700 mln Chińczyków lubi wieprzowinę a rząd akurat ma kasę i importuje na potęgę ,mało tego kupuje po ok 20zł kg a w kraju sprzedaje za ok 10zł kg, głodnemu człowiekowi przychodzą do głowy różne pomysły np zmiana władzy a tego tamtejszy rząd chce uniknąć za wszelką cenę

Opublikowano

W Chinach siada cała logistyka porty zapchane statki pełne stoją  ludzie nie chodzą do pracy to kto to rozwiezie te wszystkie towary. Cena spadnie i to mocno.  Jeszcze tydzień będzie dobrze a potem jebnie w dół i to mocno

Opublikowano

9 godzin temu, PabloTrzoda napisał:

To każdy tu jest przeciw używaniu mączki do paszy dla trzody? Czy może ktoś dodaje

Ja bym chętnie się zaopatrzył w mączkę bo to super pasza. Przed wprowadzeniem zakazu jeździłem z ojcem po nią i ważyłem na małej wadze razem z premiksem. Byłem młody ale pamiętam jak ojciec klął jak był zakaz i soję trzeba było sypać. Potem raz kupiłem chyba z 5 woreczków od gościa i poprawiał się apetyt u świń i rosły. Raz miałem też mączkę z odpadów sklepowych i to też było fajne bo to od razu przyprawami leciało tylko znów dużo soli i można zatruć świnie. Teraz nie wiem gdzie szukać dobrej mączki bo wszyscy przestali to sprzedawać.

Opublikowano

Coś mi się nie chce wierzyć w te zablokowane porty, itd w Chinach, o tym już czytałem z 3 tygodnie temu, a jak cena poszybowała w ciągu tych 3 tygodni??

https://www.3trzy3.pl/rynki_i_ceny/chiny_106/

Opublikowano
5 godzin temu, motorader18 napisał:

W Chinach siada cała logistyka porty zapchane statki pełne stoją  ludzie nie chodzą do pracy to kto to rozwiezie te wszystkie towary. Cena spadnie i to mocno.  Jeszcze tydzień będzie dobrze a potem jebnie w dół i to mocno

Jedno ale co do logistyki w Chinach,Masz racje że wszystko stało , tylko powód był nieco inny słynny chiński nowy rok czyli swiętowanie trwa ok 3-tyg,koniec stycznia ok 21 luty w tym roku,trochę miałem zamówionego towaru[Aliexpress] , wszystkie przesyłki ruszyly w poniedzialek , tak samo  banki i sklepy rozpoczeły działalność[ księgowanie przelewów i zamówień złożonych na początku lutego], ostatnio jak nastąpiło załamanie cen w Europie  to Amerykanie w tym czasie pchneli 80 tyś ton wieprzowiny w ciągu tygodnia

12 godzin temu, PabloTrzoda napisał:

To każdy tu jest przeciw używaniu mączki do paszy dla trzody? Czy może ktoś dodaje

Dodając obecnie mączkę mięsną,mięsno-kostną ryzykujesz w przypadku wykrycie przez PIW skierowanie na utylizację wszystkich zwierząt żywionych taką paszą

Opublikowano

https://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/asf-dzikow-jest-duzo-gorzej-niz-przed-rokiem,92526.html

farmer

A Ardziu mówił że sytuacja już opanowana ,a tu d*pa więc teraz milczy

Opublikowano

Współczuje zachodniej części kraju. Najgorzej jest jak idzie fala padających dzików w okolicy, wtedy zagrożenie jest jak pod ostrzałem artyleryjskim, ognisko będzie na wiosnę tylko pytanie u kogo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v