Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sumek podam w środę albo czwartek

sumek wczoraj sprzedał zboże wiec ma za co chlać dlatego nie widzi)))

Opublikowano

Odnośnie podatku ekologicznego do mięsa to dzisiaj w radiu w 3 programie wyjaśniano, że nie ma szans, aby to weszło. A gdyby nawet jakimś cudem PE coś uchwalił to każdy kraj ma prawo veta. Zresztą podatki są odrębną sprawą każdego kraju.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 6.02.2020 o 08:29, bizon1 napisał:

Animex Ełk od 7,5 netto w zależności od ilości strefa czerwona z niebieskiej tylko cały rzut (podobno)

Cały rzut tylko ze strefy czerwonej, z niebieskiej nie biorą.

Ognisko asf pierwsze w Grecji.

Edytowane przez Unexpected
Opublikowano (edytowane)

Z czerwonej do Ełku sam sprzedawałem mniejsze ilości -cykl zamknięty 

z tym że ubój tylko w piątki i idą do chłodni na tydzień (karencja)

Edytowane przez bizon1
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, turtojs napisał:

5,5 netto 😳 najniższa jaką słyszałem teraz to 5,8 i to za kilka sztuk odstawianych raz na kwartał. Teraz ceny się kształtują na poziomie 6,10-6,30 netto

Już Ci pisałem, im mniej frajerów do golenia, tym handlarz bardziej hojny. Jak  się ostatnie małe chlewy zamkną, to pozostanie mu otworzyć nowy biznes od 0 albo iść na etat do kogoś. W wlkp małych hodowców dużo i pijawek też jest multum. Ubojnie się nie wychylają i nie psują handlarzynom  interesu, wolą kupić od nich niż od rolnika. U mnie ostatnia sprzedaż w przeliczeniu na żywą ~5,9 zł netto za 10 sztuk.

Edytowane przez Piegus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v