Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
przemek28_28 napisał:

W sierpniu miałem z luzu 11 sztuk z kojca 6 to były istne diabły, połamały płot betonowy który jest metr od wygrodzenia z rur bo tak wiecznie walczyły, snopek jak im sie rzuciło to tylko bez siatki i grały nim na głowach jak w siatkówkę, było nas 8 żeby je wszystkie nagnac na auto, a tak naprawdę poszły jak stado owiec pierwszy debil wskoczył to reszta poszła za nim.zaladunek trwał 5 minut.

bydło to zwierzęta stadne ,jak jedno pójdzie to reszta za nim

Ja mam taki jeszcze komunistyczny wyrób ,ale niezawodny 😏 tyle bydła co to wytargało ,swego czasu to chyba pół gminy pożyczało

20200115_091201.jpg

Opublikowano

No wiadomo, że nie na samych tych szczypcach będę targał. Ale myślałem, że choć trochę pomoże okiełznać... problem w tym, że obaj nie mają rogów, a za szyję i pysk nie rusza ich, jednego przeprowadzałem w lato o kilka stanowisk to jazda była po całej oborze. 

Obora 42m i prawie na końcu stoją, z drugiej strony nie zajedzie bo błoto. To co zostaje tylko strzał z jasia ?💉

Opublikowano

Jak pierwszy raz masz zakładać byku kółko to ja lepiej bym tego nie robił bo u mnie jak założyłem pierwszy raz byku kółko to wyrwał się z kółka i nos sobie rozwalił .Trzeba było wczesńiej zakładac kółko i byka przyzwyczajać.

Opublikowano
13 godzin temu, pedro2 napisał:

pobrane.jpeg.ad59a7d6c36cc49bde3030c5bc557829.jpeg

Panowie takie cudo pomoże przy przeprowadzaniu szatanów? 😋 Mam dwóch takich diabłów aż się boję brać na linkę, a pod koniec tygodnia jadą 

Pedro takie jak na zdjęciu to raczej nie wytrzyma bo to z gorszej stali niz polskie maszyny 😊 robiłem krowie wlewke i żeby było łatwiej trzymałem na tym to niestety ale się rozleciało 😛 jak próbowałem zespawac to się stopiło 😂😂😂

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

No wiadomo, że nie na samych tych szczypcach będę targał. Ale myślałem, że choć trochę pomoże okiełznać... problem w tym, że obaj nie mają rogów, a za szyję i pysk nie rusza ich, jednego przeprowadzałem w lato o kilka stanowisk to jazda była po całej oborze. 

Obora 42m i prawie na końcu stoją, z drugiej strony nie zajedzie bo błoto. To co zostaje tylko strzał z jasia ?💉

Jak jestes w stanie podejsc mu zalozyc kolko to i zastrzyk wbijesz.

+ciekawostka: mięsne byki zastrzyki biora najlepiej.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Kentar napisał:

Zawsze to tak dziala, ze jak jeden wejdzie to wszystkie leca. Kiedys mialem stado herefordow luzem to zeby je zaladowac na samochod dalo sie jalowke uwiazana na przynete a potem sie je wygnalo a jalowka zostala. A stado tych bykow mialo juz na sumieniu dwojke ludzi.

Herefordy a jednak takie brzydale.  Znałeś tego gospodarza co go ostatnio w Kościerzynie LM zabił ? 

Opublikowano
kolo11 napisał:

Sprzedany ostatnio mieszaniec z SM, wiek 18 miesięcy, waga 612 kg brutto, cena 7,40 PLN/kg brutto. Woj. Łódzkie

kto brał??

Opublikowano
12 minut temu, Cybulek17 napisał:

Herefordy a jednak takie brzydale.  Znałeś tego gospodarza co go ostatnio w Kościerzynie LM zabił ? 

Niee, nie slyszalem o tym.

Ale czesto sie dziwie ludziom, ze az tak ufaja bydlakom z luzu ktorym w koncu z czasem cos odbija i konczy sie to zle.

Opublikowano
19 godzin temu, marijusz napisał:

a więc  trzy z szesciu byków zakupionych 10 miesiecy temu sprzedane Wyszły 10150zł Za sześć zapłacilem  11000 tys  Pozostałe trzy(są ładniejsze) to bedzie mój zarobek

Czyli na koszty liczysz tylko zakup odsadków? To wspaniale na tych bykach wychodzisz.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v