Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej by nic nikomu nie dali i spokój. Teraz już po co za byki tyle a za krowy mało. Parę stron wcześniej było że krowy się opłacają a byki to napalency.  Tylko skłócić ludzi, ile teraz będzie w nowej polityce rolnej za krowy mleczne ( powiększona powierzchnia bytowa) 600zł/ szt należy się? Popyt podaż tu działa jeszcze?

• Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, nikolas29 napisał:

Nadal nie rozumiem jak tysiąc do sztuki to dlaczego tylko lekko ponad tysiąc dostałem 

Gwarantuję, że osoby nie związane z rolnictwem są święcie przekonane, że to był tysiąc do sztuki. Na miesiąc zapewne 😛

Opublikowano

Wiem, że nikt nie ma szklanej kuli, ale radzilibyście sprzedać dość ładne krowy teraz czy jeszcze poczekać?

Handlarz przez tel. proponował 6 brutto - widział je miesiąc wcześniej.

Opublikowano
4 godziny temu, ACoCieTo napisał:

Mam pytanko czy trzeba robić spis na koniec roku zwierząt

Bydło nie, chyba że masz kozy, owce albo świnie 

Opublikowano
9 godzin temu, vat napisał:

Wiem, że nikt nie ma szklanej kuli, ale radzilibyście sprzedać dość ładne krowy teraz czy jeszcze poczekać?

Handlarz przez tel. proponował 6 brutto - widział je miesiąc wcześniej.

Moim skromnym zdaniem poczekaj jeszcze z krowa

• Like 2
Opublikowano

@soltys48 do kiedy mniej więcej czekać z bydłem ( krowami)? mam 4 sztuki i zastanawiam sie czy jeszcze cena podskoczy 

Opublikowano
31 minut temu, ab23 napisał:

Moje rude skurwesyny  jutro jadą 9.2 netto

Na tzw export?

Opublikowano
4 godziny temu, KamilSokoowski napisał:

Kolego a wstaw jakieś zdjecia tych jalowke bo aż się wierzyć nie chce ze to hf były. 

Hf to byk 1szt jalmm angus r klasa 613i 625kg i jak mxhf 560kg o+przez handlarza do wuja

• Like 1
Opublikowano
nexeqadore napisał:

Dzis pojechały hf 7.40 2jal 7.50 1jal7.20 cena neto

do naszego wspólnego znajomego tym razem nie poszły słabszą cena

Ursus932 napisał:

4 godziny temu, ACoCieTo napisał:

Mam pytanko czy trzeba robić spis na koniec roku zwierząt

Bydło nie, chyba że masz kozy, owce albo świnie 

Mam świnie a przez nie internet można się spisać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v