Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

To ja juz wiem dlaczego jest twoja kobieta i na co poleciales

Od dawien dawna pisałem że to główny sponsor mojego hobby

Przed chwilą, karol6130 napisał:

To byle hf nie będzie pewnie chciała. 

Cielun to cielun😉

Opublikowano
19 minut temu, soltys48 napisał:

Żadna ze znanych mi ubojni nie bierze. Powiem więcej jak Masz namiar na sprzedawcę /ubojnie cielęciny która będzie miała cały rok w ofercie to moja Pani chętnie z takim podmiotem nawiąże współpracę

to zależy jaka ta cielecina ma być czy np z systemu holenderskiego i cielaki odpajane mlekie takie do 150 kg czy tradycyjna taka polska  około 60 kg ale o taką to cieżko bo dobry towar  idzie na hodowle firma Tadex z wyszkowa ma ubój cieląt ale sam wiesz  pewno  jakie ubijają także jak  lokal ma trzymać standard to ciezko bedzie w polsce o dobry towar 

Opublikowano (edytowane)

Nie nie nie, pewnie kiedys pomyslales

-,,a zaryzykuje uroda przeminie a glod pozostanie"....

Oczywiscie zartuje

9 minut temu, soltys48 napisał:

Od dawien dawna pisałem że to główny sponsor mojego hobby

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
23 minuty temu, soltys48 napisał:

Jest szefową kuchni w restauracji. Właściciel ma nową wizję lokalu-cielecina. Dość długo szukają stałego dostawcy

To sołtys na co czekasz tylko "dusić" i wstawiać 🤷‍♂️

Opublikowano
23 minuty temu, soltys48 napisał:

Właściciel ma nową wizję lokalu-cielecina. 

Pewnie mysli ze ludzie co raz bardziej ida w eko a niby cielecina jedno z najzdrowszych mies.....

Opublikowano
22 minuty temu, nikolas29 napisał:

Mi to nie podchodzi gdzieś śmierdzi wolę krolika

Ja w życiu cielenciny nie żarłem, i nie ruszę

Opublikowano

Boś głupi

3 minuty temu, Ursus932 napisał:

To sołtys na co czekasz tylko "dusić" i wstawiać 🤷‍♂️

Próbowałem, nie ma szans

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Pewnie mysli ze ludzie co raz bardziej ida w eko a niby cielecina jedno z najzdrowszych mies.....

Bo tak jest, ludzie coraz więcej takich rzeczy szukają i co najważniejsze rośnie świadomość że lepiej mniej a dobrego zjeść

• Like 1
Opublikowano

Tydzień temu jak byłem po cielaki na Podlasiu to kilku rolników mi powiedziało ze taniej niż po 12 za kg nie sprzedadzą bo ktoś jezdzi i po tyle kupuje na cielencinke 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, marijusz napisał:

sumienie i hodowla w parze nie idą 

niby czemu?

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie mieszaj w to sumienia,to jest zwierzę

No i co z tego, tak mam i nic nie poradze, niby zwierzę ale młode i bezbronne 

1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Rozbijają mnie takie osoby co mówią że tego nie rusza bo to jakieś zwierzę. Jakby prawdziwy głód Cie dopadł to jeszcze byś palce oblizywal że takie dobre.

Mnie znów rozbijaja egoisci 🤷‍♂️

Opublikowano

Moja ciotka taka jest że jej szkoda jak sprzedaje i nieraz ryczy, ale kiełbasę robi i sprzedaje i wtedy jest dobrze. 

Opublikowano
Przed chwilą, lusjan napisał:

A kurczak to dożywa sędziwego wieku 6 tygodni więc można jeść...

Nie wiem, mam własne koguty i znaczenie dłużej żyją niż 6 tygodni,to nie jest mięso z tuczu kontraktowego 🤦‍♂️zresztą Ty może wypierdzielac co chcesz nikomu nie bronię, ja jakoś nie mogę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v