Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nieźle myślę ,niema mnie więc nie wstawię rozliczenia . Na czysto wyszło za sztukę 5900 zł .Wagi w domu najedzone bo zabierane ok 15 gdz ,880 największy ,820 ,najmniejszy 685 ,a 5szt średnio 750kg 

Opublikowano

8.27 po mojemu. Wynik bdb.widać że mięsa na sobie miały .mam teraz parę takich reniferow że i 7 w tej cenie to dobry wynik 😁

Opublikowano
Dnia 20.11.2020 o 20:23, Berthold napisał:

Podejrzewam że 0 zgubiłeś! 😂😂😂

Nie wiem jak to się stało😂 😂😂sprzedaż była 26,10 dzisiaj kasa wpłyneła🙂

Możesz wierzyć lub nie twoja wola

Dzisiejszy zakup 140esty w stadzie oj będzie tego łobornika

IMG_20201126_142810.jpg

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, dawcio2218 napisał:

Czyli po odliczeniu na bród dostałeś 8,45. Skąd ta cena to nie wiem znajomy sprzedawał dziś hf 5 szt to po 7 brutto

Hm może z tego że miał SIM lub Mm a nie renifery typu hf.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dawcio2218 napisał:

Czyli po odliczeniu na bród dostałeś 8,45. Skąd ta cena to nie wiem znajomy sprzedawał dziś hf 5 szt to po 7 brutto

To była moja 4 sprzedaż na WBC i te najlepiej wyszły pewnie dlatego że bydła mało .  A to niebyły hf ,a ceny widzę lepsze na AF mm 8-8.50 brutto 

Opublikowano (edytowane)

po 8 to jałowke mieszanca z LM czerwoną sprzedałem ostatnio ale wagi nie pociągneła duzo ok 550kg

fakt faktem ze w marcu 2 lata by miała dopiero

Edytowane przez tajwan1986
Opublikowano
3 godziny temu, emil9828 napisał:

Stąd ze pod nosem ma jednego z największych pośredników w kraju, który mu odliczył małą prowizje ze swojej ceny ot takie to proste 

Chyba są więksi

2 godziny temu, ab23 napisał:

Nie wiem jak to się stało😂 😂😂sprzedaż była 26,10 dzisiaj kasa wpłyneła🙂

Możesz wierzyć lub nie twoja wola

Dzisiejszy zakup 140esty w stadzie oj będzie tego łobornika

IMG_20201126_142810.jpg

O żesz Ty👍👍👍

Jest szansa że Cię dogonię

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, AdamRo napisał:

Po co pytasz ile, kiedy sam wiesz lepiej ?

Baks napisał że 8 a ja 8.50 to są negocjacje jak bys nie wiedział. Ty pewnie a handlu też negocjujemy a nie sprzedajesz ile Ci dadzą. 

Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

Chyba są więksi

Na pewno są ale byś się zdziwił ile przez ich ręce przechodzi bydła nawet od takich którzy się mianują sami „dużymi”

Opublikowano

Dobrze że teraz tylko kupuje,na sprzedaż przyjdzie czas

12 minut temu, emil9828 napisał:

Na pewno są ale byś się zdziwił ile przez ich ręce przechodzi bydła nawet od takich którzy się mianują sami „dużymi”

Coś tam wiem .....

Opublikowano
1 godzinę temu, artek27 napisał:

Ile mogę dostać za taką ja lowkey na żywo i WBC i jaka klasę by załapała? Podlaskie

IMG_20201126_192156.jpg

Usraniec 🙆‍♂️

Opublikowano

Uuu Panowie srogie zakupy widzę. Jakieś prognozy obiecujące znacie ?czy tak jak ja nie lubicie jak w portfelu kasa ciąży a okazje na olx się mnożą 😆a w sercu rośnie satysfakcja że zakłady będą mieli czym obracać i nie zbankrutuje przemysł mięsny 😁

Opublikowano
Dnia 26.11.2020 o 21:14, ab23 napisał:

Może i jakąś chwilowa jest jak sprzedam  ale jo zara kupim 😉 i jest plan okulnki to trz zwiększyć😂

w jakim to języku pisane bo nic z tego zrozumieć nie mogę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v