Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Kurde a u mnie we wsi już nikt nie ma bydła więc u mnie bez jedzenia powinny rosnąć 😁 Ogólnie już prawie nie ma rolników...

No to jeszcze tylko Ciebie wykończyć zostało 😂

Polecam wszystkim co chcą jeszcze hodować bydło albo w sumie cokolwiek.. Bo to niedługo dotknie wszystkich jeśli nic nie zrobimy z tym. 

Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Kurde a u mnie we wsi już nikt nie ma bydła więc u mnie bez jedzenia powinny rosnąć 😁 Ogólnie już prawie nie ma rolników...

Przy Twojej irytującej osobowości, to dosyć szybko zacznie Twoje bydło "śmiedzieć" sąsiadom.

Mam pytanie. Orientuje się ktoś ile kosztuje ubój usługowy byka ok. 800 kg i ile bierze rzeźnik za rozbiór półtuszy?

Opublikowano (edytowane)

Bo to gnida

6 godzin temu, hobbysta82 napisał:

Przy Twojej irytującej osobowości, to dosyć szybko zacznie Twoje bydło "śmiedzieć" sąsiadom.

Mam pytanie. Orientuje się ktoś ile kosztuje ubój usługowy byka ok. 800 kg i ile bierze rzeźnik za rozbiór półtuszy?

Byk bez znaczenia ile waży 200 netto plus skóra-uboj, schłodzenie,odbierasz ćwierci z ubojni. Za rozbiór wuja bierze 50-100 w zależności jak duża sztuka

Edytowane przez soltys48
  • Thanks 1
Opublikowano
hobbysta82 napisał:

Przy Twojej irytującej osobowości, to dosyć szybko zacznie Twoje bydło "śmiedzieć" sąsiadom. Mam pytanie. Orientuje się ktoś ile kosztuje ubój usługowy byka ok. 800 kg i ile bierze rzeźnik za rozbiór półtuszy?

Jakoś 3 lata i jeszcze im nie ,,śmiedzi'' czy jakoś tak napisałeś. Lubię takich ludzi co oceniają ludzi przez internety😂🤭

Opublikowano

Kuzyna gęsi tez nie przeszkadzały sąsiadom poki kupował od nich małe gospodarstwa czy działki po 0,5-1 ja których nik nie chciał. Ale po kilku latach i po tym jak sie posprowadzali ,,miastowi” ma kontrole za kontrola. Weterynaria, agencja, sanepid, ochrona środowiska.

Opublikowano
6 godzin temu, Mohyl napisał:

No to już poglosowali 336 za ustawa poszła do komisji rolnictwa potem kolejne glosowanie i koniec hodowli ardan tyle krzyczał a zagłosował za 

A wczoraj na proteście tak darli ryja " murem za ardanem" 😂

• Haha 3
Opublikowano

Klatki z futerkowych i łańcuchy po bydle będzie exportowal do swoich zagramanicznych kolegów. Strach cokolwiek kupować i inwestować puki ten burdel się nie zakończy 

Opublikowano
soltys48 napisał:

Bo to gnida

6 godzin temu, hobbysta82 napisał:

Byk bez znaczenia ile waży 200 netto plus skóra-uboj, schłodzenie,odbierasz ćwierci z ubojni. Za rozbiór wuja bierze 50-100 w zależności jak duża sztuka

Ja płacę ostatnio 420 za ubój. Wcześniej było 300. Rozbiór w ubojni to ryzyko. Lepiej nająć rzeźnika i u siebie rozebrać.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
38 minut temu, HF86 napisał:

Klatki z futerkowych i łańcuchy po bydle będzie exportowal do swoich zagramanicznych kolegów. Strach cokolwiek kupować i inwestować puki ten burdel się nie zakończy 

Co ma się skończyć?? Przeca to dopiero pierwsze akordy kolego 😂.

Najlepsze przed nami 👌

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Dodaj nową pozycję...
v