Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, AdamRo napisał:

To pod zieloną płachtą na środku podwórka to waga ?

Jeździ handlarz bydła po wsi

Szuka dziś towaru 

U rolnika widzi wagę ...

Więc przejeżdża dalej. :P

P.S. Jaką masz pewność, że mój skansen widziałeś. 

Co Ty u mnie robiłeś na wsi?

I dlaczego nie zajrzałeś? 

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Wuja?

Tak  ale to tylko  była rozmowa czy pohandlujemy  bo niestety  niet towaru u mnie na ten moment

No  trzy sztuki  mam na czarną  godzinę ....

8 godzin temu, HF86 napisał:

Ja Stary oderwany od wideł i kielni nauczyłem się wstawiać zdjęcia rozliczeń także do boju pokazać kwity z wyboju🤑🤑

Panie kolego ja wstawiałem także proszę  nie insynuować

Berthold nie lubisz mnie czy jak?

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Sorry, skrzywienie zawodowe :)

Wybaczam. Ale za cholerę nie mogę dojść co widziałeś i czy na pewno u mnie. 

Już tak się dorobiłeś, że działki pod budowę jakiegoś pałacu szukasz?

Opublikowano

Ab23 ja tak ogólnie do wszystkich. Nie podjeżdżam punktowo 🙃

Opublikowano
47 minut temu, ab23 napisał:

Tak  ale to tylko  była rozmowa czy pohandlujemy  bo niestety  niet towaru u mnie na ten moment

No  trzy sztuki  mam na czarną  godzinę ....

Panie kolego ja wstawiałem także proszę  nie insynuować

Berthold nie lubisz mnie czy jak?

Lubie lubię, co cię ugryzło? Po prostu zazdroszczę ceny 😎😎😑

Opublikowano

Git .to dopiero handlarzom daje do myślenia.seta nerwosolu tuż przed bramą i telefon z ubojni dzwoni że cena właśnie w wielki dół. 

Opublikowano
43 minuty temu, hobbysta82 napisał:

To je siewnik, więc następnym razem bez obaw

DSCN0470.JPG

To jednak dobrze Cię wytropił😏

k**wa jutro zbijam z desek atrape wagi ,jeno jaką płachte muszę załatwić i pod stodołą okryć 😎

Opublikowano

Korona wirus w  Argentynie i Brazylii a złotówka tanieje - więc zainteresowanie Polską wołowiną coraz większe .

Lecz jeżeli ktoś woli by to zakłady mięsne i handlarze nachapali się kosztem hodowcy to niech sprzedaje już teraz  za dziadowskie pieniądze .

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, OnufryZagłoba napisał:

Korona wirus w  Argentynie i Brazylii a złotówka tanieje - więc zainteresowanie Polską wołowiną coraz większe .

Lecz jeżeli ktoś woli by to zakłady mięsne i handlarze nachapali się kosztem hodowcy to niech sprzedaje już teraz  za dziadowskie pieniądze .

U nas też jest i branża działa. Koronaswirus dotyka budrzetowke i zakłady państwowe a zwłaszcza kopalnie.sektorow rolnych i prywatnych firm unika a pobyt w marketach zagranicznych to jak podwójna szczepionka .także aż takiej nadzieji bym sobie nie robił. Za wiele ryjkow do napchania   ,nam tylko okruszki na pokrycie kosztów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v