Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, karolr2 napisał:

Co powiecie na takie wybicia 824 kg w domu 527 pułtusze. Wszystko uśrednione byki Ch klasy E i U 

Ja powiem jedno, jesteś debeściak przez baaardzo duże d.

Opublikowano

Ja tak obserwuję i nie chcę mi się wieżyć że tyłu rolników się podnieca ile to u się nie wybił. Przecież oni to wszystko na pałe piszą żeby was objebać. Wystarczy przy tych cenach spojżeć na wynik na końcu faktury jak jest 5000 w zwyż na sztuce przy tych cenach to jest db. Mam nadzieję że ta zaraza uderzy w pseudo firmy cwanych kupczyków i przestaną żerować na tych mniej zaradnych rolnikach

• Like 2
Opublikowano
szaman1 napisał:

Ja tak obserwuję i nie chcę mi się wieżyć że tyłu rolników się podnieca ile to u się nie wybił. Przecież oni to wszystko na pałe piszą żeby was objebać. Wystarczy przy tych cenach spojżeć na wynik na końcu faktury jak jest 5000 w zwyż na sztuce przy tych cenach to jest db. Mam nadzieję że ta zaraza uderzy w pseudo firmy cwanych kupczyków i przestaną żerować na tych mniej zaradnych rolnikach

Wynik jest 7400 sztuka. właściciel był przy uboju i waga kontrolowana własną waga hakowa.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, karolr2 napisał:

Wynik jest 7400 sztuka. właściciel był przy uboju i waga kontrolowana własną waga hakowa.

No to zostałeś uczciwie rozliczony ja takiej ceny za szt  nie osiągnąłem chyba nawet w szczycie za CH tylko takich słoni nie sprzedawałem bo Włoch nie chciał. Widzisz znajdą się debile co powiedzą że cenedostałeś słabą. Oni wolą sprzedać po 15 zł i dostać 4,5 tys za byka byle cena i wybicie. Szkoda mi takich ludzi ale co poradzisz. Nie mówię tu o kimś kto raz czy kilka razy dał się oszukać, ale są rolnicy co kilkanaście lat dorabiają cwaniaka

Opublikowano

Podobno Biernacki za O do 6,2 za mięsnego R mieszańca do 6,7 ale od wtorku nowe cenniki... Nie byli w stanie powiedzieć czy do góry czy do dołu... Aha i najważniejsze w świątecznym ferworze omal bym zapomniał... - nie są w stanie powiedzieć czy jest przedpłata czy nie ma... Muszą sprawdzić 😂😂😂

Opublikowano
5 godzin temu, soltys48 napisał:

Dno?za takie ciężkie?

Wg mnie na dzień dzisiejszy bardzooooooo dobra

To cena na granicy oplacalnosci. Zero zysku robota za darmo. Moze cos doplaty zostanie taki to biznes niestety.

Opublikowano

Hodowcy A jak cena w łódzkim byk i jałówka ? Bo nie w temacie przez prace w polu A trzeba myśleć o sprzedaży 

Opublikowano
1 godzinę temu, Berthold napisał:

Aha i najważniejsze w świątecznym ferworze omal bym zapomniał... - nie są w stanie powiedzieć czy jest przedpłata czy nie ma... Muszą sprawdzić 😂😂😂

Z tego co wiem to niema

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

Hodowcy A jak cena w łódzkim byk i jałówka ? Bo nie w temacie przez prace w polu A trzeba myśleć o sprzedaży 

Może nie hodowca Ci doradzi. Nie podejmuj pochopnie decyzji ;)

Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Może nie hodowca Ci doradzi. Nie podejmuj pochopnie decyzji ;)

Mam wrażenie, że sam nie wiesz jak ten bajzel się dalej potoczy.

Jak płacił Raków przed świętami?

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, malorolny121 napisał:

Karol to Bożena  po tyle ci zapłaciła  

Byki nie moje. Bożena widziałeś kilka stron wcześniej jak zapłaciła zresztą do niej ida tylko z konieczności. 

Opublikowano

Co racja to racja lepiej się bykiem położyć do góry i czekać bo nie dość że cena koszmar to jeszcze susza się szykuje lepsza niż z 2 lat. Ja redukuje stado o 30 % jak coś się ruszy z ceną bo nie ma sensu robić na dziadów. 

Opublikowano
6 minut temu, szaman1 napisał:

Co racja to racja lepiej się bykiem położyć do góry i czekać bo nie dość że cena koszmar to jeszcze susza się szykuje lepsza niż z 2 lat. Ja redukuje stado o 30 % jak coś się ruszy z ceną bo nie ma sensu robić na dziadów. 

U mniePodobnie te same spostrzeżenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v