Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, kanalia36 napisał:

Jestem oburzony!!!!!!!! Kentar a ja Cię miałem za grzesznika ale do na wrócenia a Ty już w piekle masz miejscówkę

Kto zapłacił kierowcy krętaczowi 100 zł TY ?????

Zapłacił bidny rolnik którego ty potem okradłeś 1000 zł za kulejącego zwierzaka.

Dla Ciebie i kierowce ukarać jak starożytnym babilonie Litr rozpuszczonej soli wlać w gębe, nerki wysiadają po 2 dniach krwawy mocz i smierć w meczarniach po 3 tygodniach

Barabaszu, ale ja bylem wybawicielem w tej przypowiesci,  to Judasz zdradzal rolnika a ja rolnika oczyszczalem z grzechu posiadania wadliwej sztuki.

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Kentar napisał:

Barabaszu, ale ja bylem wybawicielem w tej przypowiesci,  to Judasz zdradzal rolnika a ja rolnika oczyszczalem z grzechu posiadania wadliwej sztuki.

Pojade religią))) Mój proboszcz mówił ostatnio z ambony " wszpółczesny świat jest tak zepsuty ze grzesznicy swój grzech poczytują za zalete, na spowiedzi tak obracają kota ogonem ze najgorsze świństwo zrobione bliżniemu uważają za zalete. Przedstawiają to tak ze wręcz świętymi są a ksiądz spowiednik grzesznikiem i nalezało by się w konfesjonale  się zamienić dla takich kocioł w 7 stopniu piekła już lucyfer gotuje" chyba Kentar mówił o tobie)))

Opublikowano

P:roboszcz ma dużo na tacy  od pobożnego kanali nie weżmie))) ale Ty grzeszniku płać inaczej smoła czeka ))))

Opublikowano

Odnosnie wagi ogolnej, to od bylego kierowcy slyszalem, ze mieli zbiorniki z woda i w trakcie jazdy spuszczali. W deszczowy dzien raczej bys nie zauwazyl. W sloneczny na biede pare litrow powoli tez mozna spuscic po ramie czy nadkolu, jak cos to byk nasikal :)

On jeszcze narzekal, ze troche pozno sie zatrudnil, bo duzo mlodsi od niego to juz pobudowani sa, ze takie byly czasy, ze normalnie im czytaj zlodzieja placili ponad polowe tego co udalo sie zapier... rolnikowi. Czyli tam normalna ksiegowosc byla :) Przyjechal na wage na firme i roznica kilogramow byla wyplacana gotoweczka przy premii...

Firmy nie zdradzam, ale bardzo znana i czesto tutaj komentowana ostatnio.

Opublikowano
32 minuty temu, AdamRo napisał:

Około 7+VAT . Podstawiać auto pod 15-tke na tej twojej Woli ?

Widzę że już oficjalnie kupujesz na AF 😊

Ale słabo wywiad działa ,bo adres nie do końca się zgadza 😎

Opublikowano

A co jeśli waga jest nadmurowanwa 1metr i mieści się solówka o przyczepa  stoi niżej i zaciągają hamulec i potem pompują lub szpuszczają powietrze z poduszek ...... Pierdu pierdu!

Opublikowano

To zupełnie inna bajka . Ale całego składu na wadze nie zmieni .

Opublikowano
8 godzin temu, chuck00 napisał:

Jak będziesz 1t w plecy to zaczniesz wypinac. Wielu kierowców ma to opanowane perfekt, może być 500kg albo znacznie więcej. Z naczepą tak nie zrobią. 

W jaki sposób  wytłumacz. Kiedyś był tu jeden i herezje siła i postanowiłem to sprawdzić. Wjezdzalłem na wagę i cudowałem,zaciagalem ręczny spuszczałem do przodu to tyłu itp i jakoś waga się nie zmieniała.

Opublikowano
12 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Jak sprzedajesz na żywą to wagę możesz mieć ale jak na wbc to ta waga da ci tyle co nic i chyba sam będziesz się na niej ważyć 

Nigdy w życiu nie sprzedałbym bydła na WBC 😎 chyba że ktoś lubi być wydymany jeszcze bardziej niż na żywą.. To jak słyszę  co się dzieje czasem na WBC to nie wiem czy odważył bym się sprzedać.. Tak samo mogą Cię orżnąć jaki i na żywą tylko ze jeszcze bardziej

11 godzin temu, 6465 napisał:

Znajomy kupił wagę taką płytę elektroniczną,  postawił w stodole.  Przyjechał handlarz po byka ten jak wyprowadzał przeprowadził przez swoją wagę.  Zgodzili się na cenę ważą na wadze handlarza i różnica 70kg.  A kumpel otwiera stodołe i mówi że płacisz za kila z mojej wagi.  A ten dobra ok. Dobrze że masz wagę bo w mojej coś się zawiesza,  a nawet nie wiedziałem. 

U mnie być może już niedługo odbiorca będzie miał sprawdzian.. Zobaczymy jaki rzetelny pośrednik.. Trochę może sobie spierdzielic reputację bo odbiera u nas po calej okolicy.. 

Opublikowano
12 minut temu, nexeqadore napisał:

Jałówki WR klasie 7. 50 netto

Jakie woj ??

Opublikowano
17 minut temu, karolr2 napisał:

W jaki sposób  wytłumacz. Kiedyś był tu jeden i herezje siła i postanowiłem to sprawdzić. Wjezdzalłem na wagę i cudowałem,zaciagalem ręczny spuszczałem do przodu to tyłu itp i jakoś waga się nie zmieniała.

Bo to jakieś głupoty z ta waga i odczepianiem przyczepy. Jak ciężar całego składu stoi na wadze to jakie ma znaczenie czy leżę czy stoje. A zaciąganie ręcznego i zmiana wagi z tym związana to już wręcz brak wyobraźni.. 

Opublikowano
42 minuty temu, nexeqadore napisał:

Jałówki WR klasie 7. 50 netto

Wszystko kwestia wyboju. Mieszanka  hf i an raczej szału nie zrobi. Du pa też dosyć wąska więc klasa taka sobie.

Opublikowano
24 minuty temu, tomaszmab napisał:

Bo to jakieś głupoty z ta waga i odczepianiem przyczepy. Jak ciężar całego składu stoi na wadze to jakie ma znaczenie czy leżę czy stoje. A zaciąganie ręcznego i zmiana wagi z tym związana to już wręcz brak wyobraźni.. 

Jak caly skład  stoi na wadze to nic nie zrobi ale jak przyczepa  stoi za wagą , to wtedy cuda zrobi .

Opublikowano (edytowane)

Chyba że kierowca w czasie ważenia pustego siedzi w samochodzie A z bydłem wyjdzie 'jak gruby toparę kilo będzie 😎. Ja tak robiłem jak złomem się handlowało 9_9do czasu jak się kuźwa w skupie kapli:ph34r:

@AdamRo moje nie są krzyżówki z hf 😏 bo ja takich krów nie mam

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Też dzwoniłem do kilku i cena podobna Jakie podałeś

Ale chyba narazie zostaną i załapią jeszcze jedną dopłate

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v