Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za wywiad Jarek dostał 2 spawarki. Jedną już rozbiera 😁

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Zakaz nie realny bo jeżeli mieli zakazać to tylko na całym świecie, bo żyd i tak gdzieś musi kupić, no taka religia , zresztą drób od zawsze wale siekierą rytualnie

Jak mają swoje chore zasady to niech sami hodują i tak ubijają. Nie rozumiem co im za różnica w jaki sposób jest to ubite. Powinni się dostosować do naszych zasad, a jak nie to wypad

Opublikowano

A jakie są nasze zasady? Od zawsze zwierzęta były w ten sposób ubijane. Nikt im dawniej pręta do głowy nie wbijał. Rytualny nie jest bardziej bolesny. A nawet przeciwnie. Co najwyżej gorzej dla człowieka wygląda bo się krew leje i to przeraża co niektórych. 

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, JarekBazydlo napisał:

To żeś teraz błysnął inteligencją teraz... Szkoda że boisz się przedstawić i pokazać...

E tam Jarku, pisu tez podobno nie lubisz, a z list startowałeś😂😂😂😂😂😂😂😂. Poza tym moze nie mamy czym sie pochwalić? Albo lubimy ciszę?????

• Confused 1
Opublikowano
Pitraszek napisał:

A jakie są nasze zasady? Od zawsze zwierzęta były w ten sposób ubijane. Nikt im dawniej pręta do głowy nie wbijał. Rytualny nie jest bardziej bolesny. A nawet przeciwnie. Co najwyżej gorzej dla człowieka wygląda bo się krew leje i to przeraża co niektórych. 

Pręta nie, ale ogłuszane zawsze było. Skad wiesz że nie jest bardziej bolesny ? A krew się leje i tu i tu, także słaby argument. Ja w sumie chciałbym zobaczyć i porównać. Ale na logikę to jednak ubój z ogłuszeniem będzie bardziej humanitarny

Opublikowano
19 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Jak mają swoje chore zasady to niech sami hodują i tak ubijają. Nie rozumiem co im za różnica w jaki sposób jest to ubite. Powinni się dostosować do naszych zasad, a jak nie to wypad

Im wieksze zwierzę tym ciężej do uboju podejść. Sypiesz trutke na szczury i uj tam zdycha 4 dni, myśliwy strzela do dzika i też niema problemu a nie zawsze dobrze trafił i nieraz długo się męczy, drapieżniki też się nie przejmują jak rozszarpuje ofiarę. ale tu krowa owca czy koń 

Opublikowano

Ludzie dali sie zwariować eko oszołomom, Niemcy narzucają swoje zdanie ale na zewnątrz a jak w 39-45 mordowali Żydów przy użyciu gazu, spalin itp to jeszcze oglądałem dokument na Discovery ze SS-mani prosili o bardziej masowe mordy bo samochody czy małe obozy za bardzo odciskały piętno na ich psychice.

• Like 1
Opublikowano

A jak bez ogłuszania złapiesz cenną krew? To dla własnej wygody i bezpieczeństwa. Jak się leje krew z tętnicy widziałeś? Takie cięcie ostrym narzędziem jest bezbolesne a śmierć szybka, zwierzę traci świadomość. Skalecz się brzytwa to nic nie poczujesz 

• Like 3
Opublikowano

Ale jak można to zrobić dla zwierzęcia w mniej bolesny sposób to czemu nie ? Ja jako hodowca wolałbym żeby moje zwierze zostało zabite w taki sposób żeby odczuwało jak najmniejszy ból. Oni mają jakieś chore zasady że muszą zabijać na żywca. a Ciebie Przemek nawet nie skomentuje. Porownujesz dzikie zwierzęta do ludzi.... My mamy możliwość wyboru

do czego im krew potrzebna ? Chyba nie za bardzo rozumiesz o co im chodzi ....

Opublikowano (edytowane)

To szukaj odbiorcy na kraj i sprzedawaj swoje taniej... Przyjedzie kupiec zapytaj czy sprzedaje Żydowi jak tak to wypad i tyle... masz wybór albo zarobić albo dokładać skoro taki wrażliwy. 

A to że niedługo pies będzie miał większe prawa jak bezdomny na ulicy to też jest paradoks i tyle... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
10 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Ale jak można to zrobić dla zwierzęcia w mniej bolesny sposób to czemu nie ? Ja jako hodowca wolałbym żeby moje zwierze zostało zabite w taki sposób żeby odczuwało jak najmniejszy ból. Oni mają jakieś chore zasady że muszą zabijać na żywca. a Ciebie Przemek nawet nie skomentuje. Porownujesz dzikie zwierzęta do ludzi.... My mamy możliwość wyboru

do czego im krew potrzebna ? Chyba nie za bardzo rozumiesz o co im chodzi ....

Mnie nie musisz komentować, ale ludzie na eko prawa, gazy cieplarniane dostali szału w Europie? A bydło które jedzie do nas z Ameryki ktoś kontroluje? Nie ma kolczyków stada po kilkadziesiąt tysięcy sztuk i tam akurat ktoś wie kiedy dany cielak sie urodził. W australi zabijali wielbłądy dziko żyjące bo za duzo metanu produkują do atmosfery to jest Ok? To jest eko?

Przed chwilą, FarmerDyzio napisał:

W całej UE powinien być zakaz, bez wyjątku i jak przyjedzie żyd czy muzułmanin to albo bierze na naszych zasadach albo wypad.

A cała Ameryka juz zaciera ręce. Takis humanitarny to wpierdalaj szczaw i nie zajmuj sie produkcja zwierzęca ani roślinna bo za 20-30 lat ktoś wpadnie na pomysł ze pszenica ma uczucia😂😂😂😂😂😂

Opublikowano

a czy ja Ci idioto zabraniam mięsa ? Sam je jem i nie wyobrażam sobie życia bez jedzenia mięsa. Chodzi tylko o to czy zabijanie na żywca jest potrzebne ? Czy zwierzę mniej cierpi gdy jest ogłuszone czy jak ma podcinane gardło na żywca ?

a widziałeś gdzieś w Polsce to mięso z bydła z Ameryki ?

Opublikowano

Widzisz jarku swoje zdjecie i nadal nie myślisz. Chłopie schudłeś, ręce ci się wydłózyły lekko się grabisz a co to będzie jak będziesz miał 40 lat bedziesz wygladał jak garbaty orangutan który gania w klatce po banana. Ja znam takiego jak ty chłopak ma 32 lata siwy jak gołąbek, zgarbiony 200 byków ..... i od tygodnia wystawił 10 ha ziemi bo komornik zaraz będzie. a gegał jak ty o opłacalności hodowli byków

Opublikowano
1 minutę temu, FarmerDyzio napisał:

Ciekawe czy chociaż jest jakaś różnica w mięsie z tradycyjnego uboju w porównaniu do hallal

Maja taka religie- sam pisałeś ze ludzie maja wybór, jest popyt musi byc podaż, nie my, nie Europa to ktoś inny zapełni lukę. Unia jest taka super z Brytyjczycy z niej wyszli. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v