Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pierwszy raz mu sprzedawałem. może na zachętę dał bo widział że jeszcze są sztuki do sprzedaży. 

pierwszy raz mu sprzedawałem. może na zachętę dał bo widział że jeszcze są sztuki do sprzedaży. 

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

I pojechali dwa O klasowe jajcunie 

Wagi 800+ 

Znany łódzki zakład?

3 minuty temu, damianos95 napisał:

Panowie realne by Kowalczyk lodzkie dal za mieszanca 750kg 8zl ?

Zależy czy masz wagę.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hobbysta82 napisał:

Znany łódzki zakład?

Zależy czy masz wagę.

Sprzedawal znajmomy wagi nie ma sprzedawany na oko podobno waga sie zgadzala ale zaciekawil mnie fakt ze cena podobno max 7.8 a jemu dal 8 zl wiec pytam z ciekawosci czy to realne 

• Haha 2
Opublikowano
Dnia 11.11.2020 o 09:50, Baks00 napisał:

Nie znaju

Młode chłopaki, bez kombinowania z ceną. Max cene jaką mi dali za żywą wage to 9zł ale to było jak była dobra cena za żywiec.

Dzwoniłem- od 7zł w zwyż... zależy od sztuki. 

Opublikowano
Dnia 11.11.2020 o 16:53, Pitraszek napisał:

Jakos dwa miesiace temu nie bylo takiej sensacji przy tej samej cenie. Na wbc w okolicy tez na byku bez zmian. Wczesniej wstawialem kwity z wbc to byla gadka ze na zywo lepiej by wyszlo. Czy sprzedaje na zywo czy wbc to i tak od 4500 do 5000 za takie 20-22 miesiace

Potwierdzam cenę za hfa sprzedawałem półtora miesiąca temu było 7 sprzedawałem później tak 3 tygodnie też było 7 i teraz chyba też jest 7 u nas bynajmniej Wielkopolska pkr

Opublikowano
1 minutę temu, ACoCieTo napisał:

sprzedawałem 20.10.brutto dostałem 8 za 720 odbierał artur.ale kasy jeszcze nie ma

Cena brutto? a ty piszesz chyba o Częstochowie A kolega o kowalczyk lodzkie

Opublikowano
nexeqadore napisał:

1 minutę temu, ACoCieTo napisał:

sprzedawałem 20.10.brutto dostałem 8 za 720 odbierał artur.ale kasy jeszcze nie ma

Cena brutto? a ty piszesz chyba o Częstochowie A kolega o kowalczyk lodzkie

Tak o Częstochowie a można namiar na tego Kowalczyka jeżdżą w okolice Jarocina

Opublikowano

Brown swis co go kiedyś jakiś czerwony angus dopadł. Może być ciekawa mamke co i parke wychowa 

Opublikowano

Dziś pojechałem zamówić sruty rzepakowej, i już 1500 tona 🙆‍♂️co dostawa to droższa, jak tu k**wa hodować 🤔

Opublikowano

1060 luz kupowałem pierwszego  października  tyle na pewno nie podskoczyła może że stówę  tak myślę po niedzieli jadę kupić to się okaże

Cena brutto

Opublikowano
31 minut temu, Pitraszek napisał:

Dla mnie cena zaporowa. Ostatnio same zboże Z kukurydza miele

Moje też ostanie tylko sruta ze zboża i sianokiszonka wpierdzielały 😉, chciałem kupić krowom bo mam  teraz wycielenia i mniejszym byczkom 

Opublikowano

A u mnie pszenica paszowa na lokalnym skupie 630, nic tylko sypac bykom 👍

Opublikowano

Co to tak?Z dwa roki temu pytania czy do sanbula 2 kg soji to nie za mało. Porady jak zagospodarować stary wychodek na cielaki, czy sim po 22 to okazja a odsadki lm po 15 to oferta podejrzenie tania. Co się stało się z entuzjazmem?cielaki hf obsychaly podczas wyrywania sobie nawzajem z rąk bo promocja tylko 1000 a trochę biało na pysku to pewnie w jakieś koligacji z simem z 7 pokoleń temu .gdzie ten wigor gdzie ten zapał?

Opublikowano (edytowane)

W moich okolicach cześć polikwidowala, a kilku z 20-30 poszli na 100-120 w kredytach na budynki, maszyny😂 sam mam nie duzo bo tylko 30 i mimo ze lubię bydło zwiększać nie mam zamiaru, raczej druga połowa namawia żebym dał sobie spokój bo lat przybywa a kasy na koncie jakoś nie widać tych milionów😂😂😂😂😂 namawia ze te 20ha obsiac, oboje pracujemy, to bedzie okazja wyjechać na jakiś urlop.

A bydło było u nas od zawsze, ojciec mój, największy entuzjasta, to w tym roku sam stwierdził jak szły w kwietniu i sierpniu na sprzedaż 16 sztuk łącznie i widział jakie sztuki i ceny to  tylko rzucił czapka i poszedł wkurwiony nad jezioro😂😂😂😂😂

Skończyłoby sie ciężkie czasy dla byków jakby zlikwidowali dopłatę do nich. Ci którzy skaczą dopuściliby

Edytowane przez przemek28_28
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v