Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, zbitom793 napisał:

Tą Blonde to szkoda na razówkę. Masz od swoich krów czy kupiłeś odsadki? W tym wieku nie puszczaj większym kalibrem byka niż LM albo AR

Kupione. Byka mam lm. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

I dziękuję serdecznie,  masz u mnie piwo.  Spotkałem się ostatnio z opinią,  że każdy jeden idzie w E 

W życiu. Wg mnie bb jest przereklamowane-dla mnie zbyt delikatuśne

Opublikowano (edytowane)

Sprzedane 3byki hf odpowiednio 870kg 26mc 7.3 zł 730kg 23mc 701kg23mc po 7zł jałówka590kg 7.2zł 20mc ona udawała że jest cielna. Na bród 7% wagi i ceny brutto odbierała firma teraz dla każdego szok URBANEK bydło ważone na mojej wadze wczoraj wszystko było plus minus 1kg . 👍

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

I dziękuję serdecznie,  masz u mnie piwo.  Spotkałem się ostatnio z opinią,  że każdy jeden idzie w E 

Nawet nie kazdy belg idzie w U. Belg zeby poszedl w U musi miec typowo sylwetke jak belg, nie wyglada wtedy jak normalny byk tylko ma taki inny zad zdecydowanie, troche bardziej jak przerosnieta swinia. :D Akurat belga w E nie ustrzelilem jeszcze.

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

To jednak dobrze Cię wytropił😏

k**wa jutro zbijam z desek atrape wagi ,jeno jaką płachte muszę załatwić i pod stodołą okryć 😎

Nie przesadzajmy tak bardzo się nie ukrywam. Mam jak mam. Chociaż każdy się nabija z mojej obórki.

Poczekaj do piątku ze zbijaniem atrapy. Jutro Boże Ciało

2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Spotkałem się ostatnio z opinią,  że każdy jeden idzie w E

To pewnie opinia czytelnika ostatniego "Tygodnika rolniczego". Tam facet hoduje belgi holenderskie i wszystkie sprzedaje do MILEXU w E i U.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Aby mięsa nie tracilo😄wszystko zależy ile jedzie i jak długo to trwa. A są i handlarze co 3 dni na wysyłkę zbierają. Tomo duży plus za skan. Kto pisze ceny brutto od razu?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, Lesssiu007 napisał:

Dzis dzwoniłem do o firmy która brała byki ode mnie i za hf typowe gabaryty powiedział mi 6 netto troche malo wydaje mi sie . Kuj-pom .

Cena fatalna

Opublikowano
3 godziny temu, Kentar napisał:

Nawet nie kazdy belg idzie w U. Belg zeby poszedl w U musi miec typowo sylwetke jak belg, nie wyglada wtedy jak normalny byk tylko ma taki inny zad zdecydowanie, troche bardziej jak przerosnieta swinia. :D Akurat belga w E nie ustrzelilem jeszcze.

ja juz małem dwa belgi ( zmieszane) co sam je na R oceniałem

Opublikowano
1 minutę temu, marijusz napisał:

ja juz małem dwa belgi ( zmieszane) co sam je na R oceniałem

No ja najwiecej belgow tez w R spotykam i na wiecej ich nie oceniam, moze maja ciut lepsze d*py niz typowy Rkowy byk ale najczesciej jest tylko kolor i wlasnie troche lepszy tyl.

Opublikowano
5 godzin temu, soltys48 napisał:

W życiu. Wg mnie bb jest przereklamowane-dla mnie zbyt delikatuśne

Mnie osobiście  trochę nie pasują ze względu na to ,  że są krótkie . Na plus,  że dobrze u nas za to płacą. 

4 godziny temu, hobbysta82 napisał:

To pewnie opinia czytelnika ostatniego "Tygodnika rolniczego". Tam facet hoduje belgi holenderskie i wszystkie sprzedaje do MILEXU w E i U.

Nieee , ale dyskusja wywiązała się właśnie ze względu na ten artykuł.  Ogólnie trochę mnie zainteresowały te byczki z Holandii .

5 godzin temu, Kentar napisał:

Ostatnio pojechał taki misiek,  jak dla mnie d*py nie urywał,  ale zapłacili 50gr netto więcej od Rkowych 

20200205_112113.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, nexeqadore napisał:

Wczoraj sprzedane 2 mm po 7.5 netto 1 ncb. I 1mm po 7.05 netto i dwie jałow. O klasa po 6.90 netto do zakl. Kowalczyk

A jak z wypłacalności u niego?  Znajomy się strachu najadl 

Opublikowano
6 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Mnie osobiście  trochę nie pasują ze względu na to ,  że są krótkie . Na plus,  że dobrze u nas za to płacą. 

Nieee , ale dyskusja wywiązała się właśnie ze względu na ten artykuł.  Ogólnie trochę mnie zainteresowały te byczki z Holandii .

Ostatnio pojechał taki misiek,  jak dla mnie d*py nie urywał,  ale zapłacili 50gr netto więcej od Rkowych 

20200205_112113.jpg

A co on taki brudny?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Cybulek17 napisał:

20200205_112113.jpg

Ewidentnie U klasa, do wyboju też dobry. A może i słabe E ?

Edytowane przez AdamRo
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v