Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, koordynator napisał:

Fugeo czy to 8.1 brutto to cena za wszystkie kg czy po odjeciu jakiejś strączki? I czy waga pewna?

Koordynator.

Bez strączki to tylko w łódzkim w niektórych zakładach. Ogólnie wszędzie idzie potrącenie od 5 do 7% z młodzieży i 7-8 z krowy.

Opublikowano
koordynator napisał:

Fugeo czy to 8.1 brutto to cena za wszystkie kg czy po odjeciu jakiejś strączki? I czy waga pewna?

Tarowane auto na wadze, załadunek, ponowne ważenie. Średnia waga 840 kg. Waga pewna na 100% bo w zaprzyjaźnionym punkcie. Jakie potrącenie masz na myśli?

johny1991 napisał:

bez strączki na żywą?

gdzie Tak?

Na żywą wagę. Ubojnia Artus Maciejowice

Opublikowano
19 minut temu, Fugeo napisał:

Jakie potrącenie masz na myśli?

Skitka ,strączka czy na gnój itp jak kto nazywa mało ważne 

4 minuty temu, nikolas29 napisał:

I pojechała krowa666 kg po 5 brutto. Pytałem o byki to do 7,3 brutto 

To diabelska krowa same 6 :ph34r:

Opublikowano

Ja w właśnie w łódzkim zawsze sprzedawałem do lok. ubojni z moim 6km dowozem i cena liczona za wszystkie kg. Ale to jest tylko kwestia ceny. Zawsze porównuje wszystkie kombinacje do danych kg.

Opublikowano

Ja wam dobrze poradze. Wstrzymajcie się  ze sprzedażą  bydla jeszcze z ok 2-3 tygi cena pójdzie ostro do góry.  Zaklady nie maja  bydla ale ceny nie podniosą bo muszą wykazać  duży spadek obrotów  zeby wyciagnac kase z tej tarczy antykryzysowej. Musieli zrobić  duzy zjazd cenowy bo jest slaby zloty w stosunku do euro i dolara. Tak mi wytłumaczył dziś  jeden ze  znajomych dyrektorów w zakladzie branży  spożywczej. Im wieksza  utrata zyskow tym wieksze mają  dostawac odszkodowania. A kupcy z zachodu ustawiaja juz sie w kolejce po mięso bo są  braki na zakladach. Taki podam przyklad z okolicy. Duża  firma transportowa wyslala prawie wszystkich kierowców  na urlopy na ponad miesiąc bo koronawirus. Teraz za ten przestuj zgarnął  ponad 2 mil odszkodowania i chodzi sie ze wszystkich smieje.

Opublikowano

Chyba faktycznie cena morze iść jeszcze do góry bo handlarz sam zadzwonił że jest w okolicy i przyjechał wycenił. Ostatni tydzień to podwyżki ok 25 gr na kg.  MM wyceniony na 7.2  hf na 6,8 zł. Ceny brutto.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

To i ja mam 4 więc czekam z wami 😏

Jak wam się znudzi czekanie to daj znać jaka jest cena, to I will follow you.

1 godzinę temu, koordynator napisał:

Ja w właśnie w łódzkim zawsze sprzedawałem do lok. ubojni z moim 6km dowozem i cena liczona za wszystkie kg

Jaki powiat jak to nie tajemnica.

Opublikowano

Mam 6 byków mm waga +/-700kg. Czekam z wami, miejmy nadzieję że się uda 👌

Opublikowano

Kujawsko-pomorskie, sprzedane dziś kilka hf, 6.00 + vat

Opublikowano
2 godziny temu, maroko napisał:

Chyba faktycznie cena morze iść jeszcze do góry bo handlarz sam zadzwonił że jest w okolicy i przyjechał wycenił. Ostatni tydzień to podwyżki ok 25 gr na kg.  MM wyceniony na 7.2  hf na 6,8 zł. Ceny brutto.

A kto był wyceniać ?

Opublikowano

Nie ma lekko  nawet wróżbita nie przewidzi ceny  , ruletka trwa wygrać to chociaż wyjść na zero 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v