Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, tomek9514 napisał:

Byki Hf 4 sztuki  740-840 kg 24 miesiace  6.50 zl

Świętokrzyskie

@edit

Kto jest mistrzem biznesu i zaniża ceny koło Poznania? Handlarz mówił dzisiaj że kończy w okolicy handel i udaje się na poznań bo lepsze byki i cena nizsza i opłaca się dolozyc paręnaście kilometrów 

Brutto czy neto

Opublikowano
1 godzinę temu, tomek9514 napisał:

Świętokrzyskie

@edit

Kto jest mistrzem biznesu i zaniża ceny koło Poznania? Handlarz mówił dzisiaj że kończy w okolicy handel i udaje się na poznań bo lepsze byki i cena nizsza i opłaca się dolozyc paręnaście kilometrów 

Niech zabierze  ze sobą kasę i cennik od 7,50 w górę

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja  byka w życiu nie sprzedawałem, ale on tam handluje z nimi na ryczałcie i mówi że w miarę szybko mu płacą. Biją tam z 1000 byka dziennie to skąd je biorą jak wszyscy tak narzekają na nich. Auto co chwilę widać to chyba pusto nie jeżdżą. Mieszkam w sąsiedniej gminie. 

Ps, chodzi mi o tego pana B jak go nazywacie 😁

Edytowane przez PawelWlkp
Opublikowano

Weź poczytaj z pięćset stron o tym Panu i jego firmie z wcześniejszych wypowiedzi i nie zaśmiecaj tematu... Pytasz czy płaci? A jak ci się wydaje czemu dożuca 0,7 / 1 zł więcej niż inni? Czy dlatego że kredyt by go drożej wyszedł albo nie może już go dostać, czy dlatego że ten szlachetny wielkopolak jest darczyńcą i filantropem i postanowił za wszelką cenę pomagać rolnikom... Odpowiedź sobie sam!!! 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, tomek9514 napisał:

Świętokrzyskie

@edit

co to za handlarz? 

Opublikowano
33 minuty temu, PawelWlkp napisał:

Ja  byka w życiu nie sprzedawałem, ale on tam handluje z nimi na ryczałcie i mówi że w miarę szybko mu płacą. Biją tam z 1000 byka dziennie to skąd je biorą jak wszyscy tak narzekają na nich. Auto co chwilę widać to chyba pusto nie jeżdżą. Mieszkam w sąsiedniej gminie. 

Ps, chodzi mi o tego pana B jak go nazywacie 😁

Sprzedaj na przelew a się przekonasz

• Haha 3
Opublikowano

Mówię co wiem od niego. Ale czytałem tu i mu mówię że kasa za uj wie kiedy i niech się zastanowić czy sprzedawać. To on mi że handluje z nimi dawno i placa ryczałtowcom. Raz go o miesiąc przeciagli. Ale 70 gr na kilo więcej niż Slaby mu zaoferowal ,a ma 8szt. A byk rośnie dwa lata to ten miesiąc na kasę dłużej też może poczekać mówi.

Dobra za jakiś czas dam znać jak na tym wyszedł. Chyba jutro zabierają od niego.

Opublikowano

Prawdą jest że cenę mają dobrą zwłaszcza dla większych ,prawda jest również że wybicia wychodzą fajne

Również prawdą jest to że lecą sobie w kulki z kasą i jak potrzebują to potrafią zrobić przedpłatę

• Like 1
Opublikowano

Propozycja za byki i jałówki Ch i Lm 30 szt jak lecą po 8 netto waga ogólna kasa przelew po załadunku. Jak się czyta po ile co niektóży sprzedają to chyba nie jest źle. 

Opublikowano
5 godzin temu, szaman1 napisał:

Propozycja za byki i jałówki Ch i Lm 30 szt jak lecą po 8 netto waga ogólna kasa przelew po załadunku. Jak się czyta po ile co niektóży sprzedają to chyba nie jest źle. 

A można wiedzieć co za firma tak płaci?

Opublikowano

Coś jest na żeczy. W tamtym tygodniu wł. lokalnej ubojni odmówił przyjęcia zapisanych od 2mc sztuk. Mówił że byki od 5 do 6zł. W miedzy słowach ktoś mu wcisną na mój termin. Proponował mi termin na lipiec. Sprzedaje mu byki od 10 lat. Grzecznie podziękowałem. Dziś z samego rana dzwonił czy mam jeszcze te byki. Ma przyjechać wieczorem na wycenę. Byki to czarnobiałe mieszańce w wadze 700-800kg w dobrej kondycji. Myślę o min. cenie 6.5 netto za wszystkie kg. Co sądzicie o sytuacji?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v