Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Dzis dostałem smsa z  Mc keen-beef

Byk mięso 300-450kg klasy i cena

O-11.8

R-12

U-12.2

Krowa

10.6 przy mięsie +320kg

Jałówka przy mięsie +260kg

O-11.5

R- 12.2

poniżej 260kg mięsa cena krowy

Wszystkie ceny + VAT

Czemu podajesz ceny dla paskudnych handlarzy ?

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Kret1992 napisał:

Niby oferuje dobry zysk i wogole wszystko super. I na poczatek nie pchalbym sie w jakas niewiadomo jaka ilosc bo tylko 10-20szt na poczatek bomam jeszcze oprocz tego swoje bydlo... ale chcialem wlasnie dowiedziec sie jak to wyglada w praktyce. Dostarczaja bydlo no ok chodze przy swoim to i przy 10 wiecej bym tez dal rade. Ale jak pozniej z platnoscia u nich zebym za darmo przy tym nie chodzil

Radzę zastanowić się nad pierwszym słowem niby 😏

Opublikowano

i w końcu się wydało że wszyscy na forum to paskudni handlarze... mam 24 sztuki byka R hmmm jakby ktoś krzyknął 7zł+ to chyba oddam

Opublikowano
20 minut temu, Kret1992 napisał:

Mam pytanie.

Dostalem oferte kontraktacji bydla z biernackim. (Dostarcza mi bydlo do chowu a nastepnie po koncu chowu je odbiera).

Moje pytanie czy ktos wchodzil w takie spółki?? Moze jest ktos co robil takie interesy z biernackim?

Byl artykul w tpr o tym. Koles dostal jakies gowno ktore wogole nie roslo i dostal za nie jakies grosze po roku chowania ze malo nie zbankrutowal.

Opublikowano

bylem kiedys u importera bydla z litwy takie odsadki 200-300kg i pytalem co robia z takimi przebranymi co ich nikt nie chce to powiedział ze biernacki wszystko zabiera troche taniej sprzedaja ale maja z glowy  a biernacki wstawia ludziom na kontrakty

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Z kim by nie był kontrakt to ostatnia rzecz na jaką bym się zgodził 

Opublikowano
25 minut temu, Kret1992 napisał:

Niby oferuje dobry zysk i wogole wszystko super. I na poczatek nie pchalbym sie w jakas niewiadomo jaka ilosc bo tylko 10-20szt na poczatek bomam jeszcze oprocz tego swoje bydlo... ale chcialem wlasnie dowiedziec sie jak to wyglada w praktyce. Dostarczaja bydlo no ok chodze przy swoim to i przy 10 wiecej bym tez dal rade. Ale jak pozniej z platnoscia u nich zebym za darmo przy tym nie chodzil

Jak masz swoje i nie stac cie na dokupienie kolejnych 10 to daj sobie spokój bo bedziesz płakał.

• Thanks 1
Opublikowano
29 minut temu, Kret1992 napisał:

No to raczej nie wejde w taki interes z biernackim jezeli tak mowicie wstawi mi chore bydło to jeszcze bd mial problem ze swoim jak zaczna chorować. 

Nawet sie nie zastanawiaj tylko sie trzymaj od takich interesow z daleka. Nie jeden zostal zlicytowany przez takich cwaniakow

Opublikowano

Temu " ekspertowi" od liczenia kosztów to by się opłaciło nawet jakby tysiąca do sztuki miał dołożyć 🤣

Opublikowano
18 minut temu, daroo9876 napisał:

Jeden ostatnio bardzo znany youtuber ma bydlo na kontrakcie to jego sie spytaj, on chyba sobie bardzo to chwali ze super biznes. 

Chwali sobie bo ktoś dał mu za to kasę żeby zrobił dobra reklamę dla tuczu kontraktowego😂

• Like 4
Opublikowano

Jak towar  był u ciebie  przyzwoite cielaki?

Ile razy  partie  miałeś? 

Teraz już  nie kontraktujesz? 

Pytam z ciekawości  nie złośliwości.Dla mnie kontraktacja to kasa dla tych  co wstawiaja. ....nie dla hodowców.Jak miał bym  miał miec  parcie na wstawienie  bydła to wolał bym kredyt wziąć i kupić.A jak wstawiać  to już  takie  250+.

Znam osobiście  też takich  co mieli na kontraktacji i sami mowili ze to tak ładnie to aby z boku wygląda. ...

Opublikowano

Cielaki polskie z gór.  Mialem jeden rzut ale kolega co trzyma po 300 szt to caly czas bierze po 50szt. Teraz niebiore bo ogólnie  zmniejszylem obsade  bydla opasowego. Uklad byl jasny , cielak np 130 kg ;opas 800 minus 6%skidki  od wagi netto odejmowali wage cielaka i zato płacili  ustalona cenę. Zadne rozliczanie poubojowe. Za cielaka oni placili. Jak policzylem na końcu  to jak bym wziął  kredyt na 5% na zakup cieląt to bym tak samo wyszedł. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v