Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, karolr2 napisał:

Nie wiem co ci daje to wazeliniarstwo do tych obywateli . Myślisz że kentar da ci za byka więcej Adam połówki rozprzeda drozejci każdy z was zarobi😂 niestety muszę cie poinformować że z handlarza tak jak z policjanta nie ma kolegi. 

NIe musze sie nikomu podlizywać, anie nie muszę liczyć na to że któryś z wyzej wymienionych da mi więcej...

dodam tylko,ze ostatnią partię bydła kupił 13 kupiec

2 godziny temu, Servio napisał:

Sołtys jesli szukasz  sprzedam Ci piękną jałówkę lm  waga 500-600 kg 

dzięki ale takie kupuje tylko w OKAZYJNYCH pieniądzach

Opublikowano

i znowu sie zaczyna :

- co łączy handlarza z pijakiem?

- ze każdy powód jest dobry jeden  żeby wypić,

a drugi żeby zbić z ceny. 😯

a my rolnicy znowu jak dziczyzna podczas nagonki, aby tylko kuper uratować, a handlarze z prezesami ubojni śmieją sie z nas, i kase liczą,

kolejne pytanie - co handlarz z szefostwem ubojni by zrobili jak by bydła, swinek za marne grosze nie mogli by kupić?

- zamknęli by interesy, sprowadzili by z ( no właśnie z kąt) jak my polaczki produkujemy bardzo tanio, i pod samym nosem.

morał z tego taki że jak będziemy sprzedawać jeden przed drugim to za niedługo sprzedamy ostatnie gacie.

niedawno sprzedawałem byczki - ładne sztuki, 3 handlarzy różne bzdety opowiadało ale na przetrzymanie nie dałem sie im - i sprzedałem za cene jaką sobie ustaliłem ( sztyka w tym żeby nie przesadzić w obie strony), a jak towar im potrzebny to i kupca sobie znajdą co -  jak tylko leniwe d*p...ko ruszą z miejsca.

panie i panowie nie panikujcie

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, malorolny121 napisał:

Co tak słabo  się  cenisz? Podwójna  stawka na hakówce z mięsem  to co najmniej  1,2zl. Za taka stawke i ja bym odkurzyl mapy na Italie. 

On i tego nie da bo każdy wie że piepszy głupoty a on sam najlepiej. 

Opublikowano

Dziś sprzedane 3szt klasa O 100% hf waga 726. 810.690kg  i 1 szt hf/sm lklasa R 800 kg  waga żywa. Cena 7.40 brutto i 6% skitki. Waga moja. w ubiegły poniedziałek byki -20 gr. Od poniedziałku skupują tylko krowy i jałówki. Niby granica na Italie zamknięta i dalej straszą obnizką. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Janek54321 napisał:

Dziś sprzedane 3szt klasa O 100% hf waga 726. 810.690kg  i 1 szt hf/sm lklasa R 800 kg  waga żywa. Cena 7.40 brutto i 6% skitki. Waga moja. w ubiegły poniedziałek byki -20 gr. Od poniedziałku skupują tylko krowy i jałówki. Niby granica na Italie zamknięta i dalej straszą obnizką. 

Z tymi jalowkami to pić dzwoniłem do swojego odbiorcy oni mają kontrakt na Włochy to mówił że cena narazie ta sama

Opublikowano

Johny jakto więcej?Adam wczoraj pisał takie newsy ze myślałem że w germanji to już rolnik dopłaca do odbioru bydła😉

Opublikowano

Adam to zamiast brać się do roboty szukać nowych kontraktów o ile tak jest jak mówi  że handluje półtuszami w co też nie za bardzo wierzę. To wypisuje głupoty na forum i myśli że ciemny lud to kupi.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 8.02.2020 o 08:43, rejvas napisał:

Sprzedane byki HF, wszystkie 23-25 miesięcy, waga brutto koło 870 kg, 6.5+vat, kujawsko-pomorskie. Rejvas miał rację, wszyscy go wykpili. Hodowla to katastrofa.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v