Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

i tu Masz rację-rzadko bo rzadko ale w tym przypadku zgadzam sie z Tobą w 100%

sołtys pier**lisz))))) taki tekst jak tu piszesz ,  raz w tygodniu przynajmniej , zmień płyte ze ja mam przeważnie racje ale czasem się ze mną w 100 % nie zgadzasz)))

Opublikowano
2 minuty temu, kanalia36 napisał:

a skąd wiesz ze jego na rzepaku wydymali???? każdy oszust dokładnie tak samo się tłumaczy ze nie zapłacił bo jego okradli i niema z czego a potem okazuje sie ze firma która mu nie zapłaciła to...... jego żony))))

Stad wiem ze to kuzyn mojego ojca, bardzo dobre mamy relacje i zapytał wprost czy poczekam aż pospłacać innych żeby ktoś dymu nie narobił.

Opublikowano
4 minuty temu, kanalia36 napisał:

a skąd wiesz ze jego na rzepaku wydymali???? każdy oszust dokładnie tak samo się tłumaczy ze nie zapłacił bo jego okradli i niema z czego a potem okazuje sie ze firma która mu nie zapłaciła to...... jego żony))))

niech sie zapytam gdzie sprzedał i bedzie miał pewność czy w ch*ja robi czy nie

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

albo damłyna

mój się tłumaczył Kanią

Damłyn od dawna płacił jak mu się chce albo wcale i to wiedział każdy kto chciał wiedzieć.

Opublikowano

ok. przemek  rozumiem, ale 100% oszustów właśnie gega takie teksty ale jak to rodzina to inna rozmowa

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, kanalia36 napisał:

no gorzej jak napiszesz ze kowalski cię na wadze opierdzielił tego nie udowodnisz i jest to zniesławienie, ale jak napiszesz prawde ze kowalski zalegał Ci 2 miesiące i radzisz mu niesprzedawać to jego papugi mogą Cię w dupe pocałować, chyba ze Ci nie zalegał i kłamiesz

Jak waga niepewna to trzeba w internecie pisać, że trzeba sprawdzać kupującego X i ważyć zwierzaki przed sprzedażą, bo istnieje duże prawdopodobieństwo, że oszukuje. I co wtedy taki papuga skupującego złodzieja Ci zrobi?

Edytowane przez Piegus
Opublikowano
4 minuty temu, rejvas napisał:

a nie idzie naszprycować czym i zamrozić ? :ph34r: nie zdziwiłbym sie ...

Ze szpryca to ty już w sklepach kupujesz.temu krowa taka droga z 1kg2pieknej wołowiny kulinarnej to samo z każdym mięsem.byk podobno cienki z 1 na 1,3 na młodzieży a na przerostach jak sprzedawał em w tym roku to lipa bo zpompowany stek to na patelnię się nie mieści z polędwicy 

Opublikowano
Przed chwilą, przemek28_28 napisał:

Poprostu w tym przypadku jest to prawda ze ktoś mu nie zapłacił bo nawet ma wujas wyrok sądu ale co z tego jak nie ma z czego ściągnąć?

przemek i tak właśnie upadają przedsiebiorcy i rolnicy oszuszt sam opierdzieli a potem łańczuszek św. Antoniego  jeden drugiemu nie płaci bo niema z czego a oszust się cieszy a nasze państwo nic z tym nie robi

2 minuty temu, Piegus napisał:

Jak waga niepewna to trzeba w internecie pisać, że trzeba sprawdzać kupującego X i ważyć zwierzaki przed sprzedażą, bo istnieje duże prawdopodobieństwo, że oszukuje. I co wtedy taki papuga skupującego złodzieja Ci zrobi?

Bo na tym polega własnie prawo pisałem o tym wczoraj  to niuanse podejżenie karalne nie jest, twierdzenie ze oszukuje na wadze już jest 

Opublikowano

No właśnie. Nasze państwo zawsze chroniło oszustów i teraz pytanie dlaczego? Bo to wszystko kumple. Ty kradniesz baton i dostaniesz wyrok ale jak jebniesz 20 milionów to masz z czego sie podzielić i jeszcze dostaniesz zawiasy albo nic bo ześwirowales.

Opublikowano
16 minut temu, kanalia36 napisał:

Ja mialem ostatnio dogadane rebakowanie drzewa bo mi hektary trzeba było poczyscic.. Wyciął mi wszystko co cienkie i pojechał.. Dzwonię do niego ze czemu zostawił i się zawinął.. A on że rębak mu się rozsypal i że pojechali na bazę i że składają rębak drugi dzień a i że chłopaki pojechali kłaść drzewa gdzie indziej żeby czasu nie marnować. Hmm tylko że powycinal wszystko na jednym polu dookoła i grubsze a tam gdzie miałem hardkorowe wierzby po 20 metrów wysokości na których najbardziej mi zależało aby wyciął bo już się na głowę sypie jak ciągnikiem się jeździ, to te zostawili.. Cwaniaczek i tyle. A najgorsze jest to że odmówiłem innemu.. I taki kretacz zostawił mnie z najgorszymi drzewami obok budynków... I jeszcze mi linie zerwał jak hdsem ladowali drzewo.. Potem z kuzynem rozmawiałem to się okazało że gość to cwaniak i że szkoda że z nim wcześniej o nim nie rozmawiałem bo ponoć typ kradnie na lewo i prawo i potrafi jechać do lasu i walić drzewo z lasu w rębak.. Ten typ mi jeszcze mówił obiecywał że mi to zrobi jak będzie w niedługim czasie w okolicy w sąsiedniej wiosce.. Potem dzwoniłem to telefonu nie odbierał. Ten świat już jest na dnie a słowo ludzkie jest gówno warte.. No ale w końcu nowy Mercedes GL i inne samochodziki się nie wytrzepaly z grabienia liści z chodników.. 

Opublikowano
34 minuty temu, kanalia36 napisał:

no gorzej jak napiszesz ze kowalski cię na wadze opierdzielił tego nie udowodnisz i jest to zniesławienie, ale jak napiszesz prawde ze kowalski zalegał Ci 2 miesiące i radzisz mu niesprzedawać to jego papugi mogą Cię w dupe pocałować, chyba ze Ci nie zalegał i kłamiesz

to jednak dobrze że wszystko mam nagrane

Opublikowano

Pytanie dnia.kto z was zgłasza postulaty do izby rolniczej polityka że swojego okręgu do gazet do ministra? Niema szumu znaczy wszystko ok.klasyfikacja komputerowa waga żywa na ubojni dla potwierdzenia wagi w agencji jawnie do wglądu przelew do 14 dni potem ustawowe odsetki 10%.skitka ta sama w całej pl samochody ubojowe do uszkodzonych i sprawa załatwiona.zaczna zostawić złotówki nawet przy niskich cenach 

Przed wyborami jeszcze można pokrzyczec może ktoś coś zrobi potem tylko zaciskać zęby i liczyć na cuda 

Opublikowano

6MaaJsTeR9 napisał: 34 minuty temu, kanalia36 napisał: no gorzej jak napiszesz ze kowalski cię na wadze opierdzielił tego nie udowodnisz i jest to zniesławienie, ale jak napiszesz prawde ze kowalski zalegał Ci 2 miesiące i radzisz mu niesprzedawać to jego papugi mogą Cię w dupe pocałować, chyba ze Ci nie zalegał i kłamiesz to jednak dobrze że wszystko mam nagrane Gościu od którego przyczepe kupowałem opowiadał że u niego na wsi kiedyś przyjeżdżał handlarz I roblili takie małe spedy .Jeden rolnik swoje świnie każda sztukę zdążył na swojej wadze na podwórku. Był któryś tam do sprzedaży i jak mu waga handlarza nie pasowała pojechali na taką dużą na wsi i była racja chłopa. wezwali policję i handlarz dostał 70 tyś kary. Jakby jednego drugiego tak przecwiczyl to by się odechcialo.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Pytanie dnia.kto z was zgłasza postulaty do izby rolniczej polityka że swojego okręgu do gazet do ministra? Niema szumu znaczy wszystko ok.klasyfikacja komputerowa waga żywa na ubojni dla potwierdzenia wagi w agencji jawnie do wglądu przelew do 14 dni potem ustawowe odsetki 10%.skitka ta sama w całej pl samochody ubojowe do uszkodzonych i sprawa załatwiona.zaczna zostawić złotówki nawet przy niskich cenach 

Przed wyborami jeszcze można pokrzyczec może ktoś coś zrobi potem tylko zaciskać zęby i liczyć na cuda 

co bedzie to bedzie nie ma co się gotować

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v