Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, gustaww napisał:

Ja co prawda tylko 10 szt, 20 minut rano i na 5min wieczorem zaglądne a co 2 tydzień obornik. Reszta czasu to od 3 rano na tira do 18 a na weekend 30 ha obrabiam. I powiem szczerze że najgorzej to tym dziadostwiem jeździć. Zdecydowane spokojniejsze zycie na roli i czasu wiecej dla rodziny. A co dymania na cenie i wadze to myślicie że jak pójdziecie na etat to zlote gruszki beda wam dawać i nie bedzie wykożystywania? U siebie jestes Panem a w robocie u kogoś to różnie bywa i nie piszcie ze trzeba roboty dobrej szukać bo nie ma dobrej pracy a jedynie opłacalna.

No na tirach to przecież opłacalna.a po co ci te 10 szt

Edytowane przez nikolas29
Opublikowano
44 minuty temu, gustaww napisał:

A co dymania na cenie i wadze to myślicie że jak pójdziecie na etat to zlote gruszki beda wam dawać i nie bedzie wykożystywania? U siebie jestes Panem a w robocie u kogoś to różnie bywa i nie piszcie ze trzeba roboty dobrej szukać bo nie ma dobrej pracy a jedynie opłacalna.

Skąd ja to znam :/

Opublikowano
4 godziny temu, WiesławZetor napisał:

Kolego, 200 ha i bawisz się w opasy, które ostatnio sprzedałeś, jeśli dobrze pamiętam, po 6,40??? Nawet minuty bym się nie zastanawiał. W dodatku piszesz, że dobra ziemia. Gwarantuję, że zostanie Ci to samo. Bo przy tej cenie przekładasz tylko pieniądze z lewej kieszeni do prawej...

Oto odpowiedź 

20200203_111041.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, gustaww napisał:

Ja co prawda tylko 10 szt, 20 minut rano i na 5min wieczorem zaglądne a co 2 tydzień obornik. Reszta czasu to od 3 rano na tira do 18 a na weekend 30 ha obrabiam. I powiem szczerze że najgorzej to tym dziadostwiem jeździć. Zdecydowane spokojniejsze zycie na roli i czasu wiecej dla rodziny. A co dymania na cenie i wadze to myślicie że jak pójdziecie na etat to zlote gruszki beda wam dawać i nie bedzie wykożystywania? U siebie jestes Panem a w robocie u kogoś to różnie bywa i nie piszcie ze trzeba roboty dobrej szukać bo nie ma dobrej pracy a jedynie opłacalna.

Kolego robie dokładnie tak samo tylko trochę wiecej tego trzymam i bawie sie trochę w warzywka. Nawet nie ma co porównywać pracy u kogoś a u siebie bo u siebie to przyjemność a nie czas wyliczony co do minuty.Ale już obiecałem sobie i żonie że skończę budować dom i jeb..e ta robote żeby spokojnie pożyć w domu jak człowiek a nie wiecznie w tej budzie w trasie na słoikach albo kanapkach... Ten kto mówi że w pracy na etacie takie kokosy zostają po prostu nigdy nie pracował tylko słyszał jakie wielkie pieniądze zarabiają jego znajomi za 8 godzin dziennie i jak słodko im sie żyje w bloku i nawet na wakacje jeżdżą bo żadnych kosztów czysta wypłata do kieszeni

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Kolego jak będziesz rzucać to w cholerę to pamiętaj żeby starego nie urazić. Jak będziesz wracać za pół roku to nie będzie na ciebie z byka patrzył...

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

pit17 napisał: 9 godzin temu, Honda napisał: Sprzedałem tydzień temu  dwa byki do Getmora ważyły 780kg i 740 kg poszły na WBC. Jutro jadę po rozliczenie.Ciekawy jestem ile dadzą mięsa poubojowo ???i w jakich klasach sie wybiły.😔 W Getmorze to na WBZ Dlaczego tak sądzisz że na WBZ ?

Opublikowano
6 minut temu, Honda napisał:

pit17 napisał: 9 godzin temu, Honda napisał: Sprzedałem tydzień temu  dwa byki do Getmora ważyły 780kg i 740 kg poszły na WBC. Jutro jadę po rozliczenie.Ciekawy jestem ile dadzą mięsa poubojowo ???i w jakich klasach sie wybiły.😔 W Getmorze to na WBZ Dlaczego tak sądzisz że na WBZ ?

Jak jutro pojedziesz to zobacz sobie w tych papierach co Ci dadza

Opublikowano

pit17 napisał: 9 godzin temu, Honda napisał: Sprzedałem tydzień temu  dwa byki do Getmora ważyły 780kg i 740 kg poszły na WBC. Jutro jadę po rozliczenie.Ciekawy jestem ile dadzą mięsa poubojowo ???i w jakich klasach sie wybiły.😔 W Getmorze to na WBZ Dlaczego tak sądzisz że na WBZ ? Jak jutro pojedziesz to zobacz sobie w tych papierach co Ci dadza Ok pokażę fakturę

Opublikowano
2 minuty temu, mlodyhef napisał:

To jest śmieszne, ale zarazem takie prawdziwe. 

Tak to jest jak się wspaniałego mędrca Kanalii  nie czyta i słucha))))))))  co wy biedaki zrobicie bezemnie ????? jak będe tu coraz zadziej wpadał. 

Opublikowano

@komizmo Moja żona nie pracuje tylko opiekuje się dziećmi a teścia nie miałem przyjemności poznać bo wcześniej zmarł. A ja nie utrzymuje się z bydła tylko trzymam je jako odkurzacze do resztek których w swoim rejonie nie moge sie pozbyć. Ale ty pewnie wiesz najlepiej...Aha.. i tak na przyszłość dzieki za troske ale nie mierz wszystkich swoją miarą...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Nie spinaj się bo się złamiesz kolego. To były żarty. Że też niektórzy mają w d*pie śrubę na lewym gwincie. Ale skoro żona nie pracuje to pewnie wrócisz do roboty jeszcze szybciej ... 😐

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Czas zacząć realizować marzenia😀 Mam kumpla co przytargał sobie bogatą Niemke która utrzymuje jego hobby jakim jest rolnictwo w jego wykonaniu.Patrząc na nia ja wole starszym sprzętem pracować a młoda i ładną żone mieć. Takze wybieram starego zetora i moja żonę od helgi z johnym😀

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Tomek0406 napisał:

Czas zacząć realizować marzenia😀 Mam kumpla co przytargał sobie bogatą Niemke która utrzymuje jego hobby jakim jest rolnictwo w jego wykonaniu.Patrząc na nia ja wole starszym sprzętem pracować a młoda i ładną żone mieć. Takze wybieram starego zetora i moja żonę od helgi z johnym😀

Młody uj na starej heldze się ćwiczy :ph34r:

Edytowane przez Gość
Opublikowano
42 minuty temu, kanalia36 napisał:

Tak to jest jak się wspaniałego mędrca Kanalii  nie czyta i słucha))))))))  co wy biedaki zrobicie bezemnie ????? jak będe tu coraz zadziej wpadał. 

Kto bedzie niewiernych nawracal na dobra droge?  Moze sie zlozymy na jakiegos hf zebys cos chowal

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v