Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyli bydła jest opór)))) 

W końcu ile można utrzymywać tak kosmiczne ceny na skupach )))) Wejdzcie sobie na nasze forum  roku Anno Domini 2009 r. demon piekielny sołtys już tam grasował chyba i ceny za byka 6,4 wtedy tam były Mineło 10 lat a cena ciągle ta sama kuźwam ale stabilny rynek mamy.

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

pier**lisz..........

sołtys jest na forum od 2012

o książe przepraszam Cię, moja, wina, moja wina , moja wina. 

Cybulek zobacz jak cudowny rynek mamy takie ceny jak dziś otrzymywał twój tata jak ty w pampersa robiłeś))))) i jak ponownie zaczniesz w pampersy robić cena pewnie się nie zmieni

Opublikowano

no przecież pisałes ze jak kali po kosztach masz 5 zł za kg  czyli i tak masz zysk

Opublikowano (edytowane)

Ja tam nie będe mówił czy się opłaci czy nie bo kazdy ma inne koszty zastanowienia wymaga fakty czy opłaca się danej osobie prowadzić hodowle w granicach 6-7 zł za kg  a super sztuki za max 8 zł bo to się juz nie zmieni. raz ze ubojnie już nie pozwolą  na zwrosty a dwa za 2-3 lata przyjedzie wołowina z mercosulu wiec ja nie widze przestrzeni na zwrost cen

p.s ekolodzy i tvn też zrobią co trzeba

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik_Kujawy napisał:

Kanalia Ty cały czas mówisz że się nie opłaca. Starość Cię dopada?1😂😜

chyba tak zresztą zobaczymy za 15 lat jakim zędliwym pierdoła będzie Cybulek jak sprzeda pare razy po 6,40 byka)))

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano

W sobote pojachały 2 jałówki na WBC i zastało mi się 5 sztuk rogacizny, wygrodzenia dla świń już kupione młot pneumatyczny wypożyczony i w następnym tygodniu rozpoczynam burzenie koryt po bydle , więc ja już nie doczekam poprawy cenników, hehehe

Opublikowano

Będzie teraz wszyscy płakać po zakończeniu twojej produkcji bydła 

Opublikowano
4 minuty temu, kanalia36 napisał:

W sobote pojachały 2 jałówki na WBC i zastało mi się 5 sztuk rogacizny, wygrodzenia dla świń już kupione młot pneumatyczny wypożyczony i w następnym tygodniu rozpoczynam burzenie koryt po bydle , więc ja już nie doczekam poprawy cenników, hehehe

Ale myślę że nas nie opuścisz, bo bez ciebie te forum będzie nudne.

Opublikowano

sołtys poszły jak poprzednio przez kolege, on oddał 10 sztuk swoich i 2 moje

Opublikowano
7 minut temu, kanalia36 napisał:

Się doczekać nie mogę relacji z opłacalności chowu świń .

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Się doczekać nie mogę relacji z opłacalności chowu świń .

zetorki forum świń ma 16 stron a nie 160 jak tu, hehehe

ale nie martwie się puki będe miał chociaż jednego rogatego bede tu zaglądał w końcu czy się ma 5 sztuk czy 200 to i tak hodowca :D

Opublikowano (edytowane)

Nie kłam, będziesz ludzi nękał do czasu aż zlikwidują.

Edytowane przez Piegus
Opublikowano

Piegus a w życiu)))) teraz bede fanem opasów))) zamierzam poprzedłużać dzierżawy i bedzie 17-18 ha łąk zero bydła plus susza  to ty wiesz po ile bedzie chodzic belka siana albo siano kiszonki????  w 3 roku nieurodzaju ktoś to musi odemnie kupić za ciężkie dolary towar))) 

Teraz to spóła z sołtysem i Kentarem bedzie. sołtys sprzeda cudowne cielaczki, ja sprzedam drogo karme a Kentar tanio kupi byka interes jak ta lala))))

Opublikowano

Sprzedałem tydzień temu  dwa byki do Getmora ważyły 780kg i 740 kg poszły na WBC. Jutro jadę po rozliczenie.Ciekawy jestem ile dadzą mięsa poubojowo ???i w jakich klasach sie wybiły.😔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v