Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może i tak . Dawno nie zgłaszałem bydła . Ostatnio dwa świniaki , ale też chyba do weterynarii nie .

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

jak do weterynarii ? tylko do agencji z 3ema papierkami od bakutów , paszport i ze zgloszeniem 

oczywiście do wyrejestrowania sztuki ale upadek masz obowiązek złosić weterynarii również

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

jak do weterynarii ? tylko do agencji z 3ema papierkami od bakutów , paszport i ze zgloszeniem 

Do weterynari fakt padnięcia też trzeba,sam tydzień temu przerabiałem z byczkiem 

Opublikowano

4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Do weterynari fakt padnięcia też trzeba,sam tydzień temu przerabiałem z byczkiem 

a to juz mam lecieć czy dopiero jak odbiorą do weterynarii

Opublikowano

Dobra . A co się stanie jak do weterynarii się nie zgłosi ?

Opublikowano

dandys padnięcie zgłaszasz PIW a dopiero zgłaszasz bakutilowi przynajmniej u mnie jest taka procedura

Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Może i tak . Dawno nie zgłaszałem bydła . Ostatnio dwa świniaki , ale też chyba do weterynarii nie .

Wczoraj byłem w weterynarii aby zgłosić upadek a potem pojechalem do agencji wyrejestrować sztukę. Babka w weterynarii mówiła, że wystarczy jak im telefonicznie zgłoszę upadek zwierzęcia.

Opublikowano
18 minut temu, kanalia36 napisał:

a tak swoją droga kto tu jest bardziej bezduszną kanalią))) ja który szybka piłka  docinam czy rolnik który męczy zwierzaka próbując na siłę ratować

Dandys wyobraź sobie ze taki cielak to handlarz))) zajebał byś tempa siekierą jeszcze miał przyjemność))))

a dwa jak cielak młody to zadne batkikule  tylko nieboszczyk do obornika a biżuteria do następnego pacjęta i po problemie

Mogłeś to wcześniej napisać to bym poszedł że krowy poubijac a jak by ojciec się spytał czemu tak zrobiłem to bym odpowiedział "kanalia tak kazał, chwała i cześć kanalii !!"

Opublikowano
Przed chwilą, kanalia36 napisał:

dandys padnięcie zgłaszasz PIW a dopiero zgłaszasz bakutilowi przynajmniej u mnie jest taka procedura

pier**lisz

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

pier**lisz

nie pierdziele tylko zgłaszam telefonicznie  i dopiero zgłaszam odbiór padłej sztuki  zakładowi. 

Opublikowano

Sam grzecznie zgłasza , a radzi w gnój . Fajnie kości po polach by bielały u Niego . Fantasta . :D

Opublikowano
27 minut temu, zetorki12 napisał:

I w jakim to celu ? Jaki to problem zadzwonić żeby zabrali ? pier**lisz czasami całkiem bez sensu .

Żeby sąsiady nie widziały🤣

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, zetorki12 napisał:

Sam grzecznie zgłasza , a radzi w gnój . Fajnie kości po polach by bielały u Niego . Fantasta . :D

kolego jak jest zwierzak urazowy  to idzie w lodówe nie w gnój  a swoją drogą zetorki  jak cię wrzuce w pryzmę obojnika bydlecego  za 6 miesięcy  znikniesz bez śladu )))))

p.s to pomysł na zbrodnie doskonała na teściowej)))))

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano

oczywiście to żart ale w pryzmie obornika bydlęcego panują takie warunki zwłaszcza na podmokłym terenie ze po 6 miesiącach najgrubsze kości się rozpadają.  Przerabiałem to jak padła mi 300 kg maciora przy porodzie, wiosną 2 najgrubsze kości znalazłem reszta się rozsypała

Opublikowano
22 minuty temu, zetorki12 napisał:

. A co się stanie jak do weterynarii się nie zgłosi ?

Kolega wylądował w sądzie Bacutil zgłasza utylizacje do powiatowego Tam patrzą czy zgłosiłeś Jeżeli nie sad, jeżeli pow,to ch... a niestety u mnie taki był Nie wiem jak będzie przy nowym 

• Like 2
Opublikowano

Co do zgłaszania wetowi padniecia to jest to już obowiązek od jakiegoś czasu. jak mnie babka opierniczyla kiedyś to od tamtej pory zgłaszam. na to jest 24H od padniecia. można telefonicznie. potem utylizacja i papiery do arimr. Ale teraz już jechać nie trzeba bo przez irz zrobicie wszystko. no może oprócz oddania paszportu. po co się bawić w wyrzucanie nieboszczyka, przekładanie biżuterii jeśli firma utylizacyjna zabiera to za Free. A i przekładając biżuterię mamy miesiąc do tylu jeśli cielak pada miesiąc po urodzeniu. jeśli później to jeszcze gorzej.

• Like 2
Opublikowano

O kurna , A jak ktoś nie zgłosił , a już jakiś czas upłynął ?

Opublikowano (edytowane)

debrzyna ma racje PIW ma takie uprawnienia chociaż najczęciej to mandaty dają a nie Sąd

Bananek wyjasnił dokładnie procedure.

A co do przekładania to u nas jak są padniecia za często  to jest kontrola, u nas nawet jak wystąpisz o duplikat kolczyka i chcezsz 2 kolczyki na raz to masz kontrole. To zależy od normalności PIW

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
8 minut temu, kanalia36 napisał:

oczywiście to żart ale w pryzmie obornika bydlęcego panują takie warunki zwłaszcza na podmokłym terenie ze po 6 miesiącach najgrubsze kości się rozpadają.  Przerabiałem to jak padła mi 300 kg maciora przy porodzie, wiosną 2 najgrubsze kości znalazłem reszta się rozsypała

to trzeba się przejechac do CB ,

to tylko żart

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v