Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

Toż pisałem dawaj namiary za taką kasę biere 

Jak nie wypali handel to tamtędy będę wracał na Malbork i do nas na Człuchów 

A jakie namiary jak ja sam nie wiem skąd dokładnie te cielaki ;) a znajomy jeździ tam co tydzień także też już pewnie inne ceny mu dają 

Nawet jak bym wiedział to bym nie powiedział żebyś nie wykupił 😁

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, soltys48 napisał:

Przelatuje przez Wisłę na NASZĄ  stronę tu czuje się lepiej

Nie lubię cielaków z mlecznych krain

Jak przejedziesz przez most to będziesz w Jeleniu 😉 patrz na lewo 

Żeby nie było,  miejscowy handlarz do 7.20 brutto za hfa

Edytowane przez Cybulek17
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Rolnik7343 napisał:

A jakie namiary jak ja sam nie wiem skąd dokładnie te cielaki ;) a znajomy jeździ tam co tydzień także też już pewnie inne ceny mu dają 

Nawet jak bym wiedział to bym nie powiedział żebyś nie wykupił 😁

Toż mi same paszporty starczo 

• Haha 1
Opublikowano

oj ten rolnik7343 pierdzielnoł głupote a teraz próbuje z tego wybrnąć 😎 i udaje głupka że nie wie skąd itp.😊

Opublikowano
15 godzin temu, krzysztof1987 napisał:

a czy ktoś coś słyszał że gdzieś okolice kozienic powstaje ubojnia bydła jakiś PIERZCHAŁA -znajomy elektryk mówił że jakieś systemy zakładał w tej ubojni i że taka duża i nowa 

szukałem w necie info ale nic nie ma 

W Janikowie ma ruszyć jakąś duża ubojnia, był podobno pierwszy uboj ale coś tam jest do poprawek technicznych i robią narazie, 

Opublikowano

sołtys następnym razem zatrzymaj się w cgr. tu też dobra kawę parzą ;)

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

A ty co teraz ubóstwiasz ? Bo kanalia to wiemy że świnie od kiedy są po ponad 5zl, pewnie jak cena spadnie to i do tematu świń pójdzie pierdzielić że nie opłaca się i idioci dokładają ... Kurła biedny się wykończy pisząc w tyłu tematach jak to się nie opłaca ... Pewnie w nocy będzie miał koszmary że budynki pełne opasów i świń i będzie się budził z krzykiem  że nic się nie opłaca

Kanalia po prostu miał za dużo wolnego czasu i spędzał go oglądając Agrobiznes. Niezły naiwniak z niego był, skoro uwierzył ministrowi, że z kupnych cielaków zostanie mu wiecej w perspektywie wieloletniej niż ze świń w cyklu zamkniętym. Teraz znęca się nad Wami za to, że dał się wkręcić. ;) 

Opublikowano

Sołtys ty się u mnie zatrzymaj,wrócisz najebany,bez kasy i cielaków🤗

Opublikowano (edytowane)

co do uboju na własne potrzeby to sąsiad zawsze powtarzał ,, jak miał bym krowe to cielak by ssał do 300 kg i potem bym zabił '' a przez 45 lat hodował kilka krów i nigdy tak nie zrobił .U mie w domu cielecina jest popularna i dosc czesto gosci i powiadam wam że  rasa jest najważniejsza zupełnie inny smak z mieszanca o wyglądzie limuzyn a inny z mieszanca o wyglądzie herforda .

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v