Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, rejvas napisał:

sciemniasz o zyskach z opasów jednoczesnie majac pieniadze z mleka, brawo ty :D

Pieniądze z mleka idą na codzienne opłaty a z opasów na np. kredyty ;) raczej z samych 30-40 opasów nie było by możliwe utrzymywać się i spłacać dość sporo ziemi ;) co innego jak by było 130-140 a że jest mało to i krowy są 

Krów też nie dużo bo teraz 8 albo 9 dojonych ;)

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
3 minuty temu, kali2107 napisał:

Ale rejvasa d*pa boli 😁 aż miło się czyta 😆

d*pa to cie zaboli jak ci przyjdzie sprzedac te twoje okazy zakupione po 12.50 za 3 zł :D  a nawet i za 5zł :D oj zaboli ....

Opublikowano

jak będą opasy po 3 zł to się zlikwiduje A zostaną same krówy i produkcja roślinna . A w ostateczności to mogę i wszytko jebnąć , kredytów i żadnych zobowiązań co do ARiMR nie mam . więc leje na to

Opublikowano

ja powiem tak : szczescie w nieszczesciu jest takie że swinie są teraz w cenie, a wiec jakby padł eksport wołowiny to wołowina w cenie wieprzowiny zostanie skupiona z rynku i przekierowana na nasz rynek czyli obstawiam okolice 5zł za byka przy powaznym kryzysie, jest nadzieja ze do 3zł nie spadnie :D

Opublikowano

rejvas powiem Ci jedno. 😁 wypierdalaj śmieciu z tego forum 😂

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, rejvas napisał:

d*pa to cie zaboli jak ci przyjdzie sprzedac te twoje okazy zakupione po 12.50 za 3 zł :D  a nawet i za 5zł :D oj zaboli ....

A ty co teraz ubóstwiasz ? Bo kanalia to wiemy że świnie od kiedy są po ponad 5zl, pewnie jak cena spadnie to i do tematu świń pójdzie pierdzielić że nie opłaca się i idioci dokładają ... Kurła biedny się wykończy pisząc w tyłu tematach jak to się nie opłaca ... Pewnie w nocy będzie miał koszmary że budynki pełne opasów i świń i będzie się budził z krzykiem  że nic się nie opłaca

Edytowane przez Rolnik7343
  • Haha 2
Opublikowano

Produkcja roslinna w calej polsce? Smiech.wszyscy na swinie? I tak kryzys za kryzysem branza po branzy

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

To zacznę mrówki hodować 

A na mleko czy na mieso?

Opublikowano
zkordalski napisał:

Ja tam już sobie trzymam byczka 300 kg robię ubój na własne potrzeby i pier**le te twoje kanalia maciory żreć będę wcinał najwyższej klasy wołowinę na świecie już zamrażarkę dużo kupiłem i mam wyjebane na wasze świnie w d*pę je sobie wsadźcie po 7 zł na żywo za kabana chyba pojebało wszystkich

Jak po 3-4 zł było za kg to ci wiepszowina smakowała?

Opublikowano

Wojna Iran&USA to jedna sprawa. a druga to pomysły Brukseli.Jest już gotowe porozumienie Uni z krajami Mercosur. Dzięki któremu na preferencyjnych warunkach ma wjechać tańsza wołowina z Brazylii, Argentyny,Paragwaju i Urugwaju. Za to Komisja Europejka Uważa, że europejscy producenci wołowiny powinni zwrócić oczy na rynki jeszcze nie zagospodarowane tj Japonia i Wietnam.....To tak jakby do Polski sprowadzić tańszy węgiel z Ukrainy a nasz wysłać do Afryki ( to napisałem z ironią bo taka sytuacja już ma miejsce). Nad producentami wołowiny wiszą czarne chmury i nic nie wskazuję by się to zmieniło. Trzoda od roku ma chwilę oddechu ale jak długo...  Od jakiś 3 lat jestem biernym czytelnikiem forum i zdążyłem zauważyć, że dla niektórych nie ma alternatywy dla hodowli.  Czemu nie pomyślicie o hodowli owiec- przynajmniej wychodzi się na zero

Opublikowano

Jak widzę tylu pesymistów na jednym forum to aż się obawiam czy depresji się nie nabawię !!

Wniosę odrobinę optymizmu :

Spożycie wołowiny w Polsce rosnie w szybciej niż w innych krajach eu!

Na podlasiu (Szczuczyn ) powstaje jedna z największych w Polsce ubojni! 

Właściciele to ludzie siedzący głęboko w tej branży

Opublikowano
4 minuty temu, Rublow napisał:

Wojna Iran&USA to jedna sprawa. a druga to pomysły Brukseli.Jest już gotowe porozumienie Uni z krajami Mercosur. Dzięki któremu na preferencyjnych warunkach ma wjechać tańsza wołowina z Brazylii, Argentyny,Paragwaju i Urugwaju. Za to Komisja Europejka Uważa, że europejscy producenci wołowiny powinni zwrócić oczy na rynki jeszcze nie zagospodarowane tj Japonia i Wietnam.....To tak jakby do Polski sprowadzić tańszy węgiel z Ukrainy a nasz wysłać do Afryki ( to napisałem z ironią bo taka sytuacja już ma miejsce). Nad producentami wołowiny wiszą czarne chmury i nic nie wskazuję by się to zmieniło. Trzoda od roku ma chwilę oddechu ale jak długo...  Od jakiś 3 lat jestem biernym czytelnikiem forum i zdążyłem zauważyć, że dla niektórych nie ma alternatywy dla hodowli.  Czemu nie pomyślicie o hodowli owiec- przynajmniej wychodzi się na zero

I Pamiętajcie "Kto ma owce ten ma co chce..." 

Opublikowano
4 minuty temu, marijusz napisał:

Jak widzę tylu pesymistów na jednym forum to aż się obawiam czy depresji się nie nabawię !!

Wniosę odrobinę optymizmu :

Spożycie wołowiny w Polsce rosnie w szybciej niż w innych krajach eu!

Na podlasiu (Szczuczyn ) powstaje jedna z największych w Polsce ubojni! 

Właściciele to ludzie siedzący głęboko w tej branży

Tylko że tam mają bić głównie trupy z ferm mlecznych

Opublikowano
20 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Pieniądze z mleka idą na codzienne opłaty a z opasów na np. kredyty ;) raczej z samych 30-40 opasów nie było by możliwe utrzymywać się i spłacać dość sporo ziemi ;) co innego jak by było 130-140 a że jest mało to i krowy są 

Krów też nie dużo bo teraz 8 albo 9 dojonych ;)

wiesz jak chcesz trzymac 130-140 opasów to najpierw musisz zwiekszyc krowy dojne do 40 sztuk bo z czego bedziesz dokładał ? 

Opublikowano

mialem owce i az nakretki w sloikach  w ktorych kase trzymalem przerdzewialy

Opublikowano
9 minut temu, Berthold napisał:

I Pamiętajcie "Kto ma owce ten ma co chce..." 

Później było ,,kto ma owce ten baran,,

1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

Znajomy ma ponad 400 owiec ... Muszę do niego zajechać i spytac jakie miliony są z tego interesy 

Blisko mnie mieszka prezes Podlaskiej izby rolniczej i ma 500 sztuk wrzosówki?dobrze gadam?ta z czarnymi nogami i łbem.ale jakiś mega zadowolony to nie jest chyba tylko dopłatą z niej zostaje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v