Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry koledzy :)

Przyszła zima, biorę się pomału za uszczelnianie ciągnika. Jestem dopiero początkującym operatorem sprzętu, dlatego chciałbym się zapytać i wspomóc, skąd może mi tak cieknąć?

Z góry dziękuję za pomoc.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Opublikowano

Żeby sie dowiedzieć to trza traktor najpierw porządnie wymyć .troche pojeździć i obserwować W tym przypadku może cieknąć z przekładni kierowniczej ,choć niekoniecznie  

Opublikowano
39 minut temu, Hardgainer97 napisał:

Serdecznie kolego dziękuję za odpowiedź, czy polecasz jakieś środki chemiczne, które poradzą sobie z takim syfem? Pozdrawiam :)

Dobra myjka wysokociśnieniowa. 

Opublikowano
1 godzinę temu, bears napisał:

Ja polecam smalec z wodą

1 godzinę temu, witejus napisał:

jako zamiennik oleju do głowy

Możecie powiedzieć o co Wam chodzi i skąd ta wrogość? Pozjadaliście rozumy, to się pochwalcie co jest nie tak w myciu silnika za pomocą dostosowanej do tego chemii :)

Opublikowano (edytowane)

Jak ty rozpuszczasz ten smalec chyba w gotującej wodzie i jak dawkujesz ,jesli dziala to zdradż tajemnice  ,bo do mnie  to dziwne

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Wystarczy najzwyklejsza myjka ciśnieniowa za kilkaset zł. Płyn jest zbędny. Po umyciu jak wyschnie możesz odpalić i niech pochodzi parę minut na wolnych obrotach i obserwuj czy się gdzieś nie sączy, a jeśli nigdzie nie będzie to najlepiej w robocie obserwować.

Opublikowano
3 minuty temu, Morion napisał:

Wystarczy najzwyklejsza myjka ciśnieniowa za kilkaset zł. Płyn jest zbędny. Po umyciu jak wyschnie możesz odpalić i niech pochodzi parę minut na wolnych obrotach i obserwuj czy się gdzieś nie sączy, a jeśli nigdzie nie będzie to najlepiej w robocie obserwować.

Dziękuje bardzo, za rzeczową i konkretną odpowiedź :)

Opublikowano (edytowane)

pomyłka

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
54 minuty temu, Hardgainer97 napisał:

Możecie powiedzieć o co Wam chodzi i skąd ta wrogość? Pozjadaliście rozumy, to się pochwalcie co jest nie tak w myciu silnika za pomocą dostosowanej do tego chemii :)

nie podniecaj się to nie było adresowane do Ciebie

Opublikowano

Przecież dzisiaj wszystko jest napisane co do czego... Zachodzisz do sklepu gdzie mają oleje i środki czystości prosisz coś usunięcie wycieków jakiś środek pod myjkę.Są aktywne piany do rozrzedzenia z wodą spryskujesz czekasz kilka minut i myjesz myjką wszystko schodzi.Potem patrzysz gdzie wyciek jest czy to z kolumny kierowniczej czy pokrywy skrzyni biegów.