Darek914

Ursus 914 problem (żółw -zając)

Polecane posty

Darek914    1

Witam mam problem na ze wzmacniaczem ślizga mi się na żółwiu.Wymieniał ktoś z was to?, ja jeszcze tego nie robiłem wiem tylko że trzeba rozpołowić ciągnik i tam jest jakaś taśma,z tego co słyszałem.Proszę o radę kto to robił

bilik26    15

Ja robiłem zdjęcia w mojej galerii prosta sprawa, slizga się na rozgrzanym oleju czy zimnym?

Wiadomość z agroFakt.pl

Grabcio    28

Jeżeli ślizga się na żółwiu to temperatura oleju nie ma nic z tym wspólnego. Trzeba wyregulować taśmę hamulca bębna wzmacniacza taką skośną śrubą z lewej strony skrzyni biegów pod kabiną.

Darek914    1

Ślizga się na żółwiu czy jet rozgrzany olej czy nie.Będę szukał tej śruby

Dnia 25.11.2019 o 20:24, bilik26 napisał:

Ja robiłem zdjęcia w mojej galerii prosta sprawa, slizga się na rozgrzanym oleju czy zimnym?

Ślizga się na żółwiu czy jet rozgrzany olej czy nie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez aaaaaaaaaaaaa12
      wita mam takie pytanie do czego służy ten panel w ursusie c385 i pochodnych bo widziałem tam radia i inne bajery ale co tam było w orginale?

• Przez Mateusz100
      Witam potrzebuję schematu instalacji elektryczne ursus 1614 ten nowszy z nowszą kabiną i maską. Proszę o pomoc głownie chodzi mi o wiązke kabli do lamp roboczych tył i przód.
    • Przez Izek
      Witam, mam problem z napędem w c 385, przejrzałem skrzynie biegów i jest ok, biegi chodzą ale nie chce jechać.
    • Przez mateunia19
      Mam Ursusa C385 z 1976 r. Wszystkie opony są nowe, silnik bardzo dobry, pali na dotyk w zimę ma tylko trudności trochę z odpalaniem. wspomaganie bardzo dobrze działa fakt że jest serwo ale na razie nie narzekam bo na wiośnie zostało wymienione. Pompa od wspomagania także została niedawno wymieniona, podobnie pompka od podnośnika która jest w skrzyni pośredniej. mikropompka 1.5 lata temu była wymieniona i działa bez zażutu, przy okazji zostały wymieniona wszystkie pierścienie w koszyku na tylnim womie. nowa pompa wodna została założona w zimie. Pompki hamulcowe były wemienione 2 lata temu i wyrównywacz ale niestety hamulec jest tylko na lewe koło. Ciągnik ten niestety nie ma sprawnego żółwia i zająca tzw półbiegów, a podczas jazdy są trudności aby jechał prosto tylko lata po ulicy, wszystkie przeguby zostały wymione w tym roku.
      wygląd wizualny bardzo dobry podobno jak instalacja elektryczna która działa bardzo dobrze. Podnośnik działa idealnie.
      ile według was wart jest ten ciągnik na rynku??? proszę o opinie dziękuję z góry
    • Przez MatiTM
      Witam. Jak to jest z tym wom-em powinien się wyłączyć od razu po wyłączeniu czy nie ma na to siły i bez obciążenia np w rozsiewaczu wyłączać będzie się przez chwile. 
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj