Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wiem o tym, ale regeneracja jest dobra tylko trzeba wiedzieć gdzie co regenerować,a kupić używkę można jeszcze gorszą niż się miało w swoim aucie, mechanicy wiedzą gdzie, i czy po wymianie po roku są problemy można się zapytać kogo polecają.

Z jednej strony głupie wężyki od podciśnienia oryginalne wytrzymują 10lat a ze sklepu niby takie same a po 3 latach pękną.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Nie zapominaj o najważniejszym aby ich zabawka mogła jeździć musi być przez nich naprawiana, taka polityka firmy,Jak kogoś stać na zakup to i na serwis muszą bulić. Poczytaj w necie  jaka jest polityka tesli

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Taa super ekologiczne na prądzie z węgla 🙄

No możesz ładować energią ze słońca czy wiatru , to akurat coś tam z ekologią ma wspólnego

Przed chwilą, Strongman napisał:

Wiem o tym nawet karta sim w niej siedzi wszystko transmituje przez lte.

dokładnie i awaria czegokolwiek jest rejestrowana oraz musi być naprawiona przez ich serwis, sorry takie mają umowy. Samodzielne grzebanie wykreśla auto z pomocy technicznej firmy

Opublikowano (edytowane)

A jakby ktoś szukał dobrej regeneracji turbiny czy do samochodu czy do ciągnika mogę polecić Oleśnicę, tyle lat ludzie wysyłają i nie słychać było żeby ktoś reklamował a gwarancję długą dają.

Opublikowano (edytowane)

No tak ale cały środek nowy tylko obudowy wyczyszczą i jak nowa za ok 700zł a znowu taki pompo wtrysk w ASO 1800zł w górę razy 4 cylindry a tak za 1200zł masz 4 zregenerowane więc jaka różnica, ja bym nowego nie kupił a używany może tak samo lać bo nikt gwarancji nie da.

Niema jak quattro, ale te ruskie są ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Nawet w dzisiejszych silnikach diesla jest co się popsuć bo jest w nim kupę części które ze sobą współpracują np:wakupompka, zawory,wtryski,EGR,turbina,przepływka,mapczujnik,n75,n18,silnik krokowy,dwu masa i wiele innego osprzętu a w elektryku tylko silnik elektryczny.

Gadanie, przez ostatnie 10 lat mialem/mam siedem aut z silnikami diesla, z nich wszystkich w jednym regenerowalem pompę wtryskową, i tylko dlatego że się rozszczelniła i lała ropą na zewnątrz. A, i w jednym EGR zaslepilem i sterownik podciśnień zmieniłem. Można przyjąć że te awarie kosztowały mnie w sumie max 1000zl. Ja się z diesla nie przesiadam...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Gadanie, przez ostatnie 10 lat mialem/mam siedem aut z silnikami diesla, z nich wszystkich w jednym regenerowalem pompę wtryskową, i tylko dlatego że się rozszczelniła i lała ropą na zewnątrz. A, i w jednym EGR zaslepilem i sterownik podciśnień zmieniłem. Można przyjąć że te awarie kosztowały mnie w sumie max 1000zl. Ja się z diesla nie przesiadam...

Tylko diesel 😊👍

Swoją drogą dużo żeś ich zajeździł😏

Opublikowano (edytowane)

A moje zdanie jest takie ze zależy do czego będzie samochód służył jak na przykład do krótkich dojazdów do pracy czy wożenia dzieci do szkoły to lepsza benzyna bo szybko się nagrzewa i raz dwa mamy ciepło a jak do lawet przyczep to lepszy diesel bo go nie zagotujemy jak w lato i ma większy moment.A co do spalania to tez jest gaz i dobre silniki pod gazowanie jak ktoś dużo jeździ.

https://www.youtube.com/watch?v=4NvTX9y_JHE

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

stare jak świat ,można powiedzieć że prawie plagiat

@Strongman wszystko kwestia ekonomii i kosztów dojazdu , diesel całą droge zimny , dopiero jak spałuję go na S8 to szybciej temperatura rośnie choć w środku dużo chłodniej zimą w porównaniu do sc900 ale przynjmniej  paliwo rolnicze zdecydowanie tańsze 

kiedyś był ciekawy temat na elektrodzie , ktoś z wózka widłowego silnik bldc wsadził do auta i nawet jezdziło choć aby to rozpowszechnić to trzeba na każdym słupie ośwoetlenia ulicznego gniazdko machnąć

@bratrolnika w którymś miałeś ogrzewanie postojowe?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
10 godzin temu, Ursus932 napisał:

Tylko diesel 😊👍

Swoją drogą dużo żeś ich zajeździł😏

Dwa pierwsze miałem krótko, może po roku czasu, potem żona zrobiła prawo jazdy i już musiałem mieć dwa auta, i tak się kreci. 2009 było Mondeo, 2009-2015 golf trzeci, 2010-2011 Berlingo, 2011-2016 Polo, 2015-2019 Polo, 2016- Golf, i od tego roku Fiat Bravo. No i jeszcze dwa benzyniaki miałem

8 godzin temu, rogaliq napisał:

@Strongman

@bratrolnika w którymś miałeś ogrzewanie postojowe?

Nie miałem, Stare vw się szybciej nagrzewały, niż te nowsze. Ale i fiat szybko mi grzeje

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

W zimę też się używa klimy do grzania i momęnt w środku jest ciepło oczywiście jak jest

Klima służy tylko do chłodzenia a nie grzania.Jedynie silnik ma ciężej i ciut szybciej się nagrzewa.

Przy takiej pogodzie jak teraz trzeba przejechać 10km żeby było 90c.A benzyniakiem 3km.

Przy -15 w dieslu na postoju silnik się nie nagrzeje do 90 nawet jak osiągnie 90 będzie stygł bo wentylator non stop chodzi, jedynie podczas jazdy będzie się nagrzewał bo trzeba wiencej siły i wytwarza się wiencej ciepła.

Jak ktoś ma małe dzieci to benzyna lepsza do jazdy w koło komina,Vat też można odliczyć od benzyny a niektóre silniki lubią gazowanie i niema żadnych problemów ani świecących się kontrolek.

7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja bym nie wziął, bo po raz stary i może mieć natłuczone motogodzin a w dodatku spalony gdzie trzeba dużo drogich części kupić.

Opublikowano (edytowane)

...Vat też można odliczyć od benzyny ...

ale nie akcyze no i hurtowo nie kupisz w dużo niższej cenie , trudniej przechowywać i większe obostszenia wokół tego są 

Jak ktoś ma małe dzieci to benzyna lepsza do jazdy w koło komina,

coś w tym jest somsiad xantie diesla zmienił na scenic w benzie od kiedy dzieci sie pojawiły , 

w dieslu najlepiej webasto mokre i podgrzac płyn w nagrzewnicy przed odpalaniem i trasą , niektóre dizle to mają w wersji tylko do dogrzewania wnętrza jak jeszcze motor zimny, jak kto egr zagłuszył to jego chłodnicę odłączyc od zaworu  i puścic w pisdu pod auto i można nią dogrzewać płyn idący do nagrzewnicy 

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v