Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, krzysztof1987 napisał:

kolego na wstępie w takich maszynach jest kupa kasy do włożenia cena zmiennika pompy jazdy czy pompy hydraulicznej jest duża

Czyli wkład moze przekroczyć pół wartosci koparki jak nie wiecej?

To moze bardziej polowac w jakiegoś ostrowka w super stanie lub ford/mf na mechanicznej skrzyni 

Opublikowano

ford dosyć pancerna mazyna ale części droższe 

ostrówka bym odpuścił bo tym sie nie da pracować nawet nie ma 4X4 

najważniejsze jest stam zmiennika ,hydrauliki i silnika a i w takich maszynach przedni most często jest zmasakrowany 

Opublikowano
sladan napisał:

10 godzin temu, Ursus932 napisał:

to ciągnik za 60 tyś . ile powinien mieć biegów 😐?

dla mnie ważniejsze od komfortu jest stan techniczny

Ja też kiedyś nie doceniałem komfortu, połbiegów, ehr. Dopóki nie zacząłem tego używać. 

Ale każdy kupuje co uważa :)

półbiegi akurat ciężkie ursusy jakieś mają , tylko nie wiem do czego mi ten ehr .

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

półbiegi akurat ciężkie ursusy jakieś mają , tylko nie wiem do czego mi ten ehr .

to nie jest polbieg tylko wzmacniacz ktory mozna uzywacz tylko chwilowo.

No z ehr jak ktos nie pracowal to tez nie zrozumie, dodatkowo ma funkcje amortyzacji a wiec mniejsze prawdopodobienstwo urwania doopy w transporcie.

Opublikowano

opinie co do wzmacniacza są podzielone , niektórzy używają normalnie cały czas i jest ok

jakby to jakiś wielkie'maszyny używał to tak ,ale co mi urwie pług 3 skiby zagonowy , albo mały gruber😏

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Zaczniesz używać, docenisz. 

No i przede wszystkim cena - 60000, za tą kasę dużo lepszy, bardziej komfortowy ciągnik kupisz. MF serii 61, Renault 5xx, jakiegoś case.

Ale to tylko moje zdanie i nikogo do niczego nie namawiam 

Opublikowano

jutro jadę oglądać , jak będzie wszystko ok to biere

a co do zachoda ,na moje mało dochodowe gospodarstwo może to być strzał w kolano

• AgroTeam
Opublikowano
Ursus932 napisał:

a co do zachoda ,na moje mało dochodowe gospodarstwo może to być strzał w kolano

Rozsądny zachodni mechaniczny posłuży Ci tak samo dobrze. A za taka kwote tak jak pisałem już nawet jakąś NH TL da się trafic

Opublikowano
14 godzin temu, igor10246 napisał:

12-16 biegów do zwykłych prac polowych mi się wydaje już ok bo przekładnie 30/30 lub nawet 45/45 i to w 90cio konnym ciągniku to przesada ale kto bogatemu zabroni, generalnie to po co kupować coś co jak jest to albo się tego nie wykorzystuje, kwestia tylko jak skrzynia ma dobrane przełożenia a reszta, oczywiście jak jest to się wykorzysta ale nie mając czegoś efekty lub zmiany w pracy/ekonomi będą znikome, więc po co przepłacać ?

Oczywiście ,że wystarcza jeśli ktoś potrafi dobrać odpowiedni bieg. Wziąć ursus  teoretycznie jest 16x8 jak w większosći ursusów ciężkich praktycznie robi sie na 8 biegach i jakoś wystarcza to samo w serii 45xx-5714 kto potrafi dostosować bieg do wykonywanej pracy da radę.  Jeśli ktoś nie potrafi dobrać odpowiedniego biegu to nawet w Fendzie serii 500 mu braknie.  

15 godzin temu, Ursus932 napisał:

to ciągnik za 60 tyś . ile powinien mieć biegów 😐?

dla mnie ważniejsze od komfortu jest stan techniczny

Odnosnie komfortu też jestem tego zdania. To jest śmieszne aby komfort stawiać na pierwszym miejscu ale każdy ma inne gusta a o gustach się nie dyskutuje.

59 minut temu, Ursus932 napisał:

To poszukiwania Farmera odpuszczasz sobie?

Opublikowano

jest trochę opini negatywnych o farmerach i zrezygnowałem

Opublikowano
farmtrac8244 napisał:

Aaaaa czyli klasyk jak ktoś spinał go do nie wiadomo czego to tak było. Pierwsze dwa modele 10244 i 8244 to najlepiej się udało.

no taki 8244 to by mi pasował

Opublikowano
2 godziny temu, Mikruss napisał:

to nie jest polbieg tylko wzmacniacz ktory mozna uzywacz tylko chwilowo.

No z ehr jak ktos nie pracowal to tez nie zrozumie, dodatkowo ma funkcje amortyzacji a wiec mniejsze prawdopodobienstwo urwania doopy w transporcie.

Wystarczy nie za***rdalać w transporcie po dziurach z gazem w podłodze z kilkoma tonami zawieszonymi z tyłu i nic się nie urwie 

Opublikowano

Dziwię się ludziom którzy przedkładają stan techniczny maszyny nad własne zdrowie. No ale dla niektórych magiczny łursus 912 który był marzeniem każdego rolnika w latach 90 to jedyny słuszny ciągnik a fakt że taka maszyna oferuje tyle komfortu co wóz drabiniasty na żelaznych kołach schodzi na drugi plan.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v