Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, 6465 napisał:

Pal trzydzieche, zapinaj maszynu  i ogień na tłoki wierzę że da radę😀

no był taki u nas jeden co się ścigał c330 z ug3 vs c360 z rabewerkiem 2 skib obrotowym, w c330 pierścienie poszły 

Opublikowano
2 minuty temu, igor10246 napisał:

no był taki u nas jeden co się ścigał c330 z ug3 vs c360 z rabewerkiem 2 skib obrotowym, w c330 pierścienie poszły 

Był tu też jeden taki co do c355 kupował ug4, bo w ug3 nie miał co robić na głęboko, ech kiedy to było, kto pamięta??? Chyba z cztery lata już będzie od tej wojny...

Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

Był tu też jeden taki co do c355 kupował ug4, bo w ug3 nie miał co robić na głęboko, ech kiedy to było, kto pamięta??? Chyba z cztery lata już będzie od tej wojny...

Chodzi Ci o tego co chciał zrobić zetora z tego ursusa i wszystko przerabiał?

Opublikowano
2 godziny temu, ws71 napisał:

Nie ma takiej opcji w skład betonu[b-25] wchodzi 5 różnych dodatków chemicznych, w gospodarskich warunkach trudno skomponować same składniki,a jeżeli nawet by Ci się udało to będziesz naprzód góra ok 30-40 zł na m3, nie wiem czy to ma sens ekonomiczny

Głównie chodzi mi o to zeby mnie mróz nie zaskoczyl, wolalbym lac z betoniarki bo jednak bede mial więcej czasu na ustawienia a tak z gruchy to trzeba będzie sie.ostro uwijac zeby wstawic 10 slupow :/

Opublikowano (edytowane)

To była maszyna z silnikiem zetora i miała wyssane z palce chyba 57 koni . Pługa nie pamiętam , jedynie agregat 2,80 chyba na pełną głębokość i orkę jakoś w godzinę ze dwie morgi . :D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
23 godziny temu, bratrolnika napisał:

Przed chwilą byłem sprawdzić, 60Ah jest, kręci, odpala, w sumie nawet na światłach, bo jak zapaliłem raz po zakupie to tak do tej pory są włączone

nawet po tygodniu stania odpala

Z tym że mam garaż przy domu, mróz tam nie wchodzi

Dzięki za odpowiedź :)

tata tez,ma fieste w ciepłym garażu , ja moj niestety pod wiatą 

39 minut temu, kolo11 napisał:

Tak jak krowa bez rogów, jak baba bez cyckow 

• Haha 1
Opublikowano
stempos1980 napisał:

Ale do paszowozu jak znalazł

To spróbuj pociągnąć paszowóz załadowany o masie 5/6ton na jednej osi przez błoto bez napędu ja czasem w fendzie 312 włączam napęd by cofnąć lub jak kręci w błocie nie wszędzie jest beton

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

To jest nas dwóch, też od jakiegoś czasu szukam 3.6 do 4.2 i średnio....

Ile CHCESZ dać? 

Jest gumowy u kolegi-zmienił na croskil i iu mnie prawie nowy rurowy😉

3m? I jaka cena za gumowy? 

Opublikowano
10 godzin temu, Ursus932 napisał:

jaką masz tą koparke?

Cat 432d Premier

2 godziny temu, griga napisał:

Ja swoim MF takim masztem nie dałem ready zdjąć palety kostki betonowej. Pamiętaj że masz waży, a paleta jest dość daleko wysunięta do tyłu.

Paleta kostki to 2 tony tak mniej więcej i z tym to już nawet koparko ładowarką jeśli ma widły na łyżce trzeba z wyczuciem.  

1 godzinę temu, kolo11 napisał:

Do wielu prac w gospodarstwie napęd 4x4 nie jest potrzebny. Zakup takiego ciągnika to dużo mniejszy wydatek i jeszcze większa różnica jeśli chodzi o koszty eksploatacji, napraw i opon. 

Do paszowozu, prasy, rozbijaka, zgrabiarki, kosiarki jak znalazł a i wiele prac polowych w normalnych warunkach pogodowych można robić.  

16 minut temu, slawek74 napisał:

To spróbuj pociągnąć paszowóz załadowany o masie 5/6ton na jednej osi przez błoto bez napędu ja czasem w fendzie 312 włączam napęd by cofnąć lub jak kręci w błocie nie wszędzie jest beton

Nie każdy też ma "poligon" na podwórzu...

• Like 1
Opublikowano

Tylko że fabryczny ciągnik 2wd ma inny rozkład masy na osiach i radzi sobie dużo lepiej jak ten sam model 4wd z wyłączonym napędem.

• AgroTeam
Opublikowano
extrabyk napisał:

Paleta kostki to 2 tony tak mniej więcej i z tym to już nawet koparko ładowarką jeśli ma widły na łyżce trzeba z wyczuciem.  

Paleta betonowki 6cm betardu waży około 1,5t ale brana widlami po długości robi sporą dźwignię. Nawet Mój teleskop miał co robić jak ściągnąłem z auta. Trzeba było unosić i cofać ramię bo na wysuniętym tył był niestabilny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v