Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Zarezerwowane mam 5 bo tak mi w gminie kazali wpisać. Planuje obciąć minimum 2 ha. 

Nasiona kosztują od 30 do 40 zł za kg zależnie od odmiany i siły kielkowania. Siew siewnikiem punktowym na nasiona to 6 do 8 kg, a siewnikiem rzędowym od 10 do 12 kg. Na inne cele od 30 do 60 kg. 

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

A dużo papierologij jest przy pozwoleniu?

I tak i nie ;)

Na ustawa ściśle reguluje co i jak. Nie ma możliwości nadinterpretacji ze strony urzędnika wydającego pozwolenie. Jezeli nie byłeś karany na podstawie ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii to dostaniesz pozwolenie. 

Opublikowano
44 minuty temu, Belaruss820 napisał:

W okolicy teraz tego rosło. U znajomego do tej pory badyle stoją bo czeka aż trochę je położy żeby talerzówką wjechać. Zbiór kombajnem, heder w górze i co chwila wyciąganie z zębatek badyli. Dochód podobno ma być niezły, bo zamierzenia były takie że z hektara 15tysiecy można wyciągnąć za nasiona

Można jeszcze podnieść dochód z hektara ,wystarczy między nimi posiać zioło 😎

Opublikowano (edytowane)

@rogaliq  od pewnego czasu śledzę  ten kanał i jestem pełen podziwu dla tego faceta. Pomimo przeciwności losu robi to co lubi,  a przede wszystkim nie narzeka jaki to on nie jest pokrzywdzony i dąży do celu👍👍

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
10 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Bo ma możliwość tego dążenia do celu 👍 ale też jestem pełen podziwu ;)

Ty też masz wiele możliwości i zamiast robić u ojca za parobka idź  na swoje. O ile to wszystko co piszesz jest prawdą.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

idź  na swoje.

jak miałby to zrobić jeśli chciałby by to "swoje" były by to np swoje ha ?

Przed chwilą, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

@rogaliq  od pewnego czasu śledzę  ten kanał i jestem pełen podziwu dla tego faceta. Pomimo przeciwności losu robi to co lubi,  a przede wszystkim nie narzeka jaki to on nie jest pokrzywdzony i dąży do celu

no to tylko pozazdrościć sił i optymizmu pomimo dość kłopotliwej i skomplikowanej niepełnosprawności , ja na jego miejscu pewnie jedyne czego nauczyłbym sie robić stopami to zapleśc pętlę i na szyję założyć

a co do celów to wiesz, jeśli każdy z rodziny albo znajomych widzi bezsensowność wydawania gotówki i robienia rzeczy które lubie/chciałbym spróbować w swoim życiu zdążyć zrobić pomimo że to się nie opłaca robić u mnie w mojej skali a u kogoś raczej na pewno nie będzie mi dane tego spróbować to co zostaje? siedzieć bezczynnie, patrzeć jak ktoś coś robi i sie martwić dalej 

a robienie na sile tego co ktoś mi radził ale nie chcę/nie lubię/nie zależy mi na tym/nie widze potrzeby to też widzę jako przymus 

Opublikowano
8 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

@rogaliq  od pewnego czasu śledzę  ten kanał i jestem pełen podziwu dla tego faceta. Pomimo przeciwności losu robi to co lubi,  a przede wszystkim nie narzeka jaki to on nie jest pokrzywdzony i dąży do celu👍👍

Wczoraj na to trafiłem, obejrzałem tylko kawałek z braku czasu, podziwiam a jednocześnie współczuję, ja nie dał bym rady w ten sposób. 

On uległ wypadkowi czy się taki urodził? 

Opublikowano (edytowane)

Tez w mojej okolicy byli ludzie bez rąk bo w wojnę urwało i też robili różne rzeczy słyszałem z opowieśći,teraz widzę ze to możliwe.

Zdrowi ludzie nie chcą gospodarzyć, podziw dla tego Pana.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
sumek666 napisał:

Hahaha znam to. Wyszła chyba jakaś aktualizacja i jest tragedia z tym słownikiem i klawiatura. 

oj jest jak kupowałem było okej a teraz to i ułożenie klawiatury jest takie że muszę pilnować się żeby co spacja kropek nie nastawiać. Na jakiej klasie zamierzasz wysiać konopie ? poszło by to kombajnem z hedrem na maxa podnieaionym czy nie bardzo ? i jak to jest ze zbytem? kontraktujesz od razu czy jak ?

Opublikowano
5 godzin temu, zycietoniejebajka1 napisał:

On uległ wypadkowi czy się taki urodził? 

Taki się urodził chyba bo w którymś z filmów jest zdjęcie jak był małym chłopakiem to już wtedy nie miał rąk. Ale naprawdę pełen podziw dla niego za pokonywanie codziennych trudności, np. podłączanie wałka wom, ale ma sporo przystosowanych maszyn

Opublikowano

Obejrzałem dzisiaj wiekszosc jego filmów, ale tylko tak po łebkach, nie zdążyłem do samego początku dojechac..

Każda czynność dla niego to napewno wielki trud, ale we mnie podziw wywołał szczegolnie to że stopami potrafi skręcić nakretke że śrubą.. I to nje jakieś m20 tylko 6, 8 i 12 kręcił 😎😎 (wiem, wiem, tam są inne oznaczenia śrub, żeby się kto zaraz nie przyje ał) 

Toć człowiek łapami czasem ma problem jak coś nie tak a on stopami 😊😊😊

• AgroTeam
Opublikowano
zycietoniejebajka1 napisał:

Mam w rodzinie osobę bez rąk, możesz Mi wierzyć że taka osoba musi się nauczyć życia w inny sposób. Kuzynki mąż może nie kręci śrub ale za to maluję obrazy nogami. Ale potrafił też studnie kamieniami oblozyc

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-brandys-9-t-CID757-IDCSchh.html

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v