Skocz do zawartości

Nowa seria John Deere 6M 2020 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panów, 

czy uważacie, że JD 6120M nowy model 2020 w wyposażeniu:

-Tls, Commandquad plus eco, 4 pary SCV, Autotrack, przedni tuz, oświetlenie premium za bagatela 400 netto to dobra propozycja?

Jestem trochę zmieszany, ponieważ pamiętam 6125m z przed 3 lat za 222 netto  za wyposażenie : tls, przedni tuz, 3 pary mechaniczne.

Opublikowano

chyba jonder sobie robi jaja z tymi cenami. za 400 netto kupisz fendta 312 vario profi. jak dla mnie wybór jest prosty

Opublikowano

Oferta wryła mnie w fotel, spodziewałem się ceny max. rzędu 320-330 netto 😜 Wyceniałem ostatnio t6 w podobnym wyposażeniu do wyżej wymienionego to cena 339 po znajomości. 

Opublikowano (edytowane)

Nie pytałem szczegółowo jaka dopłata (mam podane wyposażenie zbiorcze i cenę końcową), lecz uświadomiono mnie, że o ile zestaw typu auto-track universal + 4640 kosztuje ok. 50 tyś netto, to kupując autotrack w tej samej opcji fabrycznie w ciągniku wyjdzie taniej bo dochodzi rabat od ciągnika. Nie wiem co o tym myśleć, to jest mały ciągnik. Dobrze wyposażony 6130R kosztuje ok. 450 netto w tej opcji co ta M-ka + inna skrzynia, bardziej rozbudowany podłokietnik. Czy to jest normalne ? Wydaje mi się, że nie.

Sprawdzałem na konfiguratorze w USA cenę 6120m (dwa dni zanim weszła nowa wersja) to cena modelu bazowego była ok. 30 tyś USD tańsza od tego najnowszego.

Sumek wiem, że t6 ma większy rozstaw osi, lecz ta nowa M-ka z racji dmc 10,5tony + silnik bez dpf i egr mógłby namieszać na rynku ale ta cena jest typowo pod programy ( nawet już nie bo najbardziej opłaca się kupic do 333netto przy 60% zwrotu) . Chciałem taki ciągniczek z turem oryginalnym kupić ale po usłyszeniu tej ceny nawet o tura nie dopytywałem.

BTW. Massey ferguson 160-170km na dyna VT kosztuje lekko ponad 400, a to już zupełnie inny ciągnik.

Farmazowsze ja pamiętam jak 4 lata temu 6090mc + tls był za niecałe 185 netto ;)

Edytowane przez NewVario
Opublikowano

To JD nadal będzie "klepał" te M - ki ?? tylko nie mówcie że z tą samą kabiną, która zapoczątkowała serię 6×00 w 92 roku.... i to za TAKĄ cenę ?????

Opublikowano (edytowane)

Wizualnie i ergonomicznie jest lepiej niż w "starych" M kach 😀

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Zauważyłem że ostatnio większość cytuje poprzedniego posta. Widocznie zasady na arofoto uległy zmianie... (nie czytałem powtórnie regulaminu).

Opublikowano
Dnia 2.10.2019 o 21:03, NewVario napisał:

Sumek wiem, że t6 ma większy rozstaw osi, lecz ta nowa M-ka z racji dmc 10,5tony + silnik bez dpf i egr mógłby namieszać na rynku ale ta cena jest typowo pod programy...

Skąd info, że bez egr i dpf ?

Opublikowano

Wycena z marca:  6130 M

przedni tuz, amortyzowana kabina, miękka oś, elektrozawory,  przekładnia poweqoua 24x24    cena z marca 2020   330netto . Co sądzicie?