Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ja mam inny pogląd, jak kto sobie za życia zasłuży tak go będą żałować.  Nie twierdzę że nie miałeś dobrego teścia, bo tacy też są jak najbardziej,   Wyrazy współczucia i przepraszam za moją niezamierzoną gafę.   

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

25 minut temu, Sean napisał:

Ja mam inny pogląd, jak kto sobie za życia zasłuży tak go będą żałować.  Nie twierdzę że nie miałeś dobrego teścia, bo tacy też są jak najbardziej,   Wyrazy współczucia i przepraszam za moją niezamierzoną gafę.   

Tak się tylko mówi a rzeczywistość jest zupełnie inna.

Wczoraj poszła do piachu kobita 45 lat jedno dziecko 5 drugie z 12 lat zostało. Jak bardzo nie zalazła za skórę teściowej to ta wraz będzie żałować choćby wnucząt osieroconych i synowej której być może nie nawidziła.

(nie znam relacji między tymi osobami, w sumie nie znam ich w ogóle, tylko wiem że taka śmierć miała miejsce i piszę czysto hipotetycznie że mogą być przypadki gdzie się dwie osoby niby nie nawidzą a po śmierci dociera do nich co straciły)

EDIT

Dobra OK z tą gafą, po prostu pomyślałem że wiesz o czym mówię a tobie nadal do śmiechu. Ale jak zwyczajnie nie zrozumiałeś to spoko nie było tematu.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Nie masz racji, czy bita i maltretowana żona przez męża pijaka będzie go żałować? chyba tylko na pogrzebie.

Opublikowano

Całe życie nie bije i nie pije.

Jest wiele ciekawych i miłych wspomnień za którymi będzie żal że już nie wrócą.

A tki co całe życie bije to ile można wytrzymać, rok, dwa pięć. A później być może nawet się nie dowie o jego śmierci.

Opublikowano
27 minut temu, Sean napisał:

On miał rozum, ona urodę.   :P

Nie koniecznie,niektóre dziewczyny lubią takich bo dadzą sobą rządzić lub mają potwora w rozporku kto wie.

Opublikowano
7 minut temu, damianzbr napisał:

Jest wiele ciekawych i miłych wspomnień za którymi będzie żal że już nie wrócą.

A tki co całe życie bije to ile można wytrzymać, rok, dwa pięć. A później być może nawet się nie dowie o jego śmierci.

Oj Damian, jesteś na świeżo w żalu za bliską osobą, więc zostawmy ten temat.

8 minut temu, Wiesi0 napisał:

Nie koniecznie,niektóre dziewczyny lubią takich bo dadzą sobą rządzić lub mają potwora w rozporku kto wie.

Żarty żartami, ale dla niej może być ten gościu najcudowniejszą osobą pod słońcem, wszyscy wszystkim nie muszą się podobać, a jej ten tak.

Opublikowano (edytowane)

Wiem o tym też u mnie takie przypadki były,taki brzydki,taka ładna,ja ci mówię ze tam wąż po kolana, pewnie w nogawce nosi,ale i byli przypadki ze przystojny chłopak ożenił się z betoniarko 250ką i po tym ludzie mówili ze jago stara ładniejsza niż jego żona.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, Wiesi0 napisał:

przystojny chłopak ożenił się z betoniarko 250ką i po tym ludzie mówili ze jago stara ładniejsza niż jego żona.

Nie Wiesiu, chłopak po prostu nie chciał żeby mu zgrubiała,    :P  dlatego wziął sobie od razu grubą,   :D

Opublikowano

Pewna kobieta strasznie zawodziła na pogrzebie męża. -Dyć juz tak nie płaczcie kumoska,  pociesza ją stojąca obok inna. - Musym, bo taki łobycoj.

-

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Sean napisał:

Nie Wiesiu, chłopak po prostu nie chciał żeby mu zgrubiała,    :P  dlatego wziął sobie od razu grubą,   :D

Tylko  on 60kg a ona z 130kg,pewnie też ma długiego węza żeby tam się dostać,a wziął ją  bo wcześniej był z ładą kobietą ale ona go rzuciła i chyba dla tego,a ta go pocieszyła.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 godziny temu, damianzbr napisał:

Właśnie ci napisałem że jakich relacji byś nie miał z teściem to klapki z oczu mogą spaść gdy już będzie za późno.

Ja miałem bardzo dobre relacje mimo że nie był rolnikiem jednak mniejsza o to, bo widziałem na pogrzebie minę jego brata który się nie odzywał od ponad 10 lat...

Także radzę się zastanowić 2 razy za czym postanowimy mieć z kimś z bliskiej rodziny złe relacje, bo później czasu cofnąć się nie da.

Czasami lepiej mieć całe życie "kosę" niż dać sobie wejść na głowę ;)

Opublikowano

No właśnie ty jesteś dobrym przykładem, obyś kiedyś nie żałował że na ojcu psy wieszałeś. Bo wtedy może być już za późno a czasu się cofnąć nie da.

Opublikowano
Przed chwilą, damianzbr napisał:

obyś kiedyś nie żałował że na ojcu psy wieszałeś. Bo wtedy może być już za późno a czasu się cofnąć nie da.

dowie się dopiero wtedy jak to jest kiedy sie przejmuje stery i w jakim kierunku gospodarstwo się rozwinie

zobaczy ile więcej obowiązków spadnie i że to nie tak hop siup wreszcie"na swoim"

dopiero od momentu ślubu sie zaczyna bo wreszcie jest kogo 

A tki co całe życie bije to ile można wytrzymać, rok, dwa pięć. 

jak przed ołtarzem ślubowała i będzie zależało by dochować przysięgi to i całe życie wytrzyma chyba że Bóg zechce to skróci cierpienia i któreś najpierw zgarnie z tego świata skracając męki

Przed chwilą, Agrest napisał:

Żebyś Ty widział jednego mojego kolegę  i jego dziewczynę. Kopary nam opadły. Brzydszego od niego ze świecą szukać, podobnie jak ładniejszej od niej.

wiele przypadków było że młode ładne siksy lgneły do brzydali czy staruchow i najczęściej chodziło o kase 

Ja miałem bardzo dobre relacje mimo że nie był rolnikiem jednak mniejsza o to,

czyli żona w posagu hektarów nie dostała 

Przed chwilą, Wiesi0 napisał:

Ze by w życiu dobrze było z zoną to trzeba szukać kandydatki biedniejszej od siebie i gorzej żyjącej,

aleś pocieszył ,wychodzi na to że trzeba albo w bidulu szukać jakieś takiej przed 18stka albo za wschodnią granicą jakiejś młodej ładnej ukrainki ale w sumie te to bez przypału kasiaściejszych se znajdą na miejscu 

czyli zapewne dalej pozostaje te trzecie wyjście

Przed chwilą, Sean napisał:

Bo tatuś się dorobił i  tylko on wie jak trzeba robić

tatuś miał łeb na karku skoro sie dorobił a jak zięc nie bedzie robił tak samo to bedzie podkulał ogon, zwijał interes i oboje pójda z torbami do miasta na  etaty za psie pieniądze , wiem u nas jak było , względem innych rodzin cienko przędliśmy ale cos kosztem czegoś, ojcu udawało się to i tamto w życiu aa dzis sięokazuje że nastepne pokolenia już takie zaradne nie będa 

Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Dziewuchy szukają i same nie wiedzą czego chłopy jakieś takie bez jajec.

jaja to dziś są w portfelu , bo jak jest $ to na nic nie brakuje i kobieta może żyć u boku chłopa jak chce i byc z nim szczęśliwa a jak musiałbym jej mówić ciągle że nas na coś nie stać i nie możemy sobie na to pozwolić to pewnie pierdolca by dostawała i tak w końcu by odeszła , małżeństwo wujka temu sie rozpadło bo baba po awansach paru więcej zarabiała od niego, chciała żyć za bardzo na kredyt a o kiepskie  finanse domowe chłopa obwiniała 

Opublikowano

Doooobra, już przestańcie robić z kobiet takie materialistki i usprawiedliwiać swoje niepowodzenia lub nieporadność :)

Prawda jest taka, że kobietom trzeba po prostu stworzyć chociaż pozory OPIEKI nad nimi. Nawet te, co zarabiają dużo tego chcą, chociaż są niby takie zaradne i "och ach" samowystarczalne. To cały sekret i innego nie ma.

Opublikowano

Gdyby wszystkie kobiety były materialistkami, to by w biedzie się żadne dzieci nie rodziły. 

Opublikowano
7 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

No jestem przykładem i gdybym dał sobie wejść na głowę to teraz bym byl traktowany jak darmowa siłą roboczą tzn. Dostaje polecenie mam to zrobić i jeszcze podziękować że mogłem pomóc 

Na tym to polega wszędzie. Chcesz dostać to zapracuj na to, pokaż, że jesteś coś wart. Masz to szczęscie, że nie masz konkurencji po stronie rodzeństwa i co byś nie zrobił kiedyś dostaniesz.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Paulina1985 napisał:

Doooobra, już przestańcie robić z kobiet takie materialistki i usprawiedliwiać swoje niepowodzenia lub nieporadność :)

Prawda jest taka, że kobietom trzeba po prostu stworzyć chociaż pozory OPIEKI nad nimi. Nawet te, co zarabiają dużo tego chcą, chociaż są niby takie zaradne i "och ach" samowystarczalne. To cały sekret i innego nie ma.

Pewnie trzeba trzeba,ale bywa ze faceci stwarzają pozory żeby poderwać a potem oliwa wypływa na wieszk i laska ucieka.Można sobie kupić elegancki samochód,ładne ciuchy,i być eleganckim i jako kawaler panna starczy ale potem dziewczyna pomyśli ze jednak niecce być z takim rolnikiem do końca życia.

Co innego spędzać z sobą weekendy,wolny czas wtedy osoby mogą być nawet z innej bajki a co innego żyć ze sobą na gospodarce,gdzie ludzie z forum nawet w niedziele pracują.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
8 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

No jestem przykładem i gdybym dał sobie wejść na głowę to teraz bym byl traktowany jak darmowa siłą roboczą tzn. Dostaje polecenie mam to zrobić i jeszcze podziękować że mogłem pomóc 

A za kilka lat jak Twój syn powie: Stary co Ty pie...lisz ,ja wiem lepiej. Co Ty na to ? Będziesz oburzony tym faktem ,czy pójdziesz na kompromis ?

Opublikowano

Moja żona zawsze marzyła o życiu w mieście, o czym czasem wspominała jak się spotykaliśmy. 

Jak widać życie pisze różne scenariusze no i wylądowała na wsi i to aż 2,5km od domu rodzinnego. Na przełaj jeszcze bliżej😁

Chyba skusiło ją to że z uśmiechem mówiłem jej że będzie miała życie jak w raju.

Jakby co to zawsze możemy wyskoczyć do Raju, to tylko około 15km dalej😁

Opublikowano

Powie; Nawet własnego ojca nie słuchałem, a gdzie tam dopiero ciebie gówniarzu miałbym... :P

Opublikowano

mówiłem jej że będzie miała życie jak w raju

że od .uja jabłek???

Moja żona zawsze marzyła o życiu w mieście, o czym czasem wspominała jak się spotykaliśmy. 

moja bratowa przed ślubem mówiła że w polu robić może, ale przy bydle nigdy w życiu, pewnie akurat o tej porze karmi byki....

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
    • Przez AugustBazy2
      Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, baz danych, hakowanie WordPress Pharma, SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i administrację serwerami, marketing i usługi hakerskie stron internetowych. Lubimy wyzwania związane z robieniem rzeczy, w których większość innych się poddaje.
      Przykłady:
      Ataki typu spear phishing w celu uzyskania kont wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont większości sieci społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie, Instagramie i Twitterze. Usuwanie rejestrów karnych, zwiększanie wyników kredytowych, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp.
      Pełny pakiet: dostęp do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz znajdowanie niezbędnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo przemysłowe, uzyskiwanie prywatnych informacji od kogoś. Nie mamy żadnych ograniczeń ani limitów co do rodzaju oferowanych przez nas prac i usług!

• Dodaj nową pozycję...
v