Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Paulina1985 napisał:

konteno czytaj ze zrozumieniem, bo co do donosu to już Ci wcześniej odpowiedziałam, poszukaj 😁 

Na tacę nie daję, bo do koscioła nie chodzę. Ślubu koscielnego nie mam i nie zamierzam. Żyję tak żeby jak najmniej krzywdy robić innym i nie będę nikomu na ucho swoich uchybień deklamować. Dopoki nikogo za wiarę lub jej brak się nie karze to przeżyję 😁

Co do "milfów" to chyba jeszcze nie za "parę lat" 😱 daj czasu ! 😅

Pallulina, z tym ślubem to masz rację. Ja jestem zdania że teraz to ślub i wesele to jest żeby to "siomsiad" zobaczył na ile osób jest ślub i jakie to bogacze mieszkają na wsi. Ja to jedynie ślub cywilny i ewentualnie jakaś imprezka dla najbliższych. A nie wesela robić po 200osob i wydawać 70tys na stronę żeby pobawić się jedną noc i później zachlac morde na poprawinach. Ludzie bez ślubu kościelnego żyją o wiele dłużej bo nie są tak zestresowani rozwodem i tym co "somsiedzi" powiedzą 😁

Edytowane przez rolnik115
Opublikowano

Ale pierdaczysz . Za dużo na somsiadów uwagę zwracasz . Bym napisał ile osób było proszone na ślub syna i synowej , ale jakoś wcale nie mam potrzeby . Wesele ma być z przytupem.

Opublikowano

Jak dla mnie wesele powinno być ale może być i bez wesela bo najważniejszy jest ślub kościelny a nie życie takie w grzechu, jak kogoś nie stać, to niech nie wyprawia wesela.Słyszałem o takich co tylko ślub wzięli bez wesela.bo pieniądze potrzebne byli na remont domu.

Opublikowano

Bez meża tez mozna byc szczesliwym 😅😅😅😅

2 godziny temu, Thomas2135 napisał:

Bratnia dusza. 😉

to wiadomo nie od dziś  !!!! 🤣🤣🤣 

Opublikowano
52 minuty temu, matek89121 napisał:

I bez ślubu też można być szczęśliwy 

Może i można ale prędzej czy później będzie jakiś pech, lub choroba u ciebie czy dzieci, ogólnie nie szczęście w rodzinie, a zresztą jaki to przykład dla dzieci ze ojciec i mama nie chodzą do kościoła, na tace nikt nie każe dawać, daje się dobrowolnie,a przy chrzcinach co się obiecuje to nikt nie pamięta.

Opublikowano
59 minut temu, matek89121 napisał:

I bez ślubu też można być szczęśliwy 

Można, tylko po co wtedy udawać że ktoś jest wierzący?

Opublikowano
Strongman napisał:

Jak dla mnie wesele powinno być ale może być i bez wesela bo najważniejszy jest ślub kościelny a nie życie takie w grzechu, jak kogoś nie stać, to niech nie wyprawia wesela.Słyszałem o takich co tylko ślub wzięli bez wesela.bo pieniądze potrzebne byli na remont domu.

Toż wesele daje zysk. A ślub kościelny to już jak kto tam uważa.

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Może i można ale prędzej czy później będzie jakiś pech, lub choroba u ciebie czy dzieci, ogólnie nie szczęście w rodzinie, a zresztą jaki to przykład dla dzieci ze ojciec i mama nie chodzą do kościoła, na tace nikt nie każe dawać, daje się dobrowolnie,a przy chrzcinach co się obiecuje to nikt nie pamięta.

Powiedz to tym, którzy mieli ślub kościelny, dzieci ochrzczone i co niedziela do kościoła chodzili. Jedni wzięli rozwód, innym dziecko zachorowało na nowotwór a jeszcze innym dom się spalił albo mąż zginął w wypadku. 

Nawet mojemu proboszczowi dwie siostry na raka zmarły ale to może dlatego, że ksiądz święty nie jest i swoje za uszami ma.

1 godzinę temu, Sean napisał:

Można, tylko po co wtedy udawać że ktoś jest wierzący?

Są tacy, co biorą ślub kościelny a po ślubie już do kościoła nie chodzą. Przypominają sobie o kościele, jak dziecko się urodzi i wypadałoby je ochrzcić. Po tem znów przerwa od kościoła, aż przyjdzie pora na pierwszą komunię dziecka. Następnie kolejna przerwa w wierze do bierzmowania. Wszystko na pokaz, bo tak wypada, bo ludzie będą gadać? 

Jak tak ma wyglądać wiara katolicka, to ja dziękuję.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, bergman31 napisał:

Powiedz to tym, którzy mieli ślub kościelny, dzieci ochrzczone i co niedziela do kościoła chodzili. Jedni wzięli rozwód, innym dziecko zachorowało na nowotwór a jeszcze innym dom się spalił albo mąż zginął w wypadku. 

A wiesz dlaczego bo wychodzą teraz winy dziadków i pradziadków.Porozmawiaj z dziadkami i ci którzy w wojnę grabili zabijali czy ktoś po nich pozostał i nawet mówią ze 3 pokolenia się dorabia a 4 roz majątek.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

A wiesz dlaczego bo wychodzą teraz winy dziadków i pradziadków.

Jasne, pewnie klątwa na nich spadła.

Współczuję dzieciom i wnukom księży i zakonnic, te to dopiero będą miały ciężkie życie. Wszystkie plagi egipskie na nich spadną. 

Opublikowano
11 minut temu, matek89121 napisał:

a gdzie ja napisałem że jestem wierzący 

A gdzie ja napisałem że to chodzi o ciebie?   :)

Opublikowano
17 minut temu, Strongman napisał:

A wiesz dlaczego bo wychodzą teraz winy dziadków i pradziadków.Porozmawiaj z dziadkami i ci którzy w wojnę grabili zabijali czy ktoś po nich pozostał i nawet mówią ze 3 pokolenia się dorabia a 4 roz majątek.

U nas mówią że 2 pokolenia się dorabiają, a 3 rozpier majątek. 

Opublikowano

Mamy zbyt pobłażliwą wiarę.  Jak ktoś chce to wierzy jak nie chce  to nie wierzy.  Inny oczernia i szydzi z wierzących itd .  Nie daj Bóg przyjdzie islam i nie będzie jak teraz  nie chce mi się raz w tygodniu iść do kościoła.  Niewiernym głowy będą obcinać a reszta będzie tłukła głową w ziemię kilka razy dziennie (w sumie nie wiem ile razy dziennie oni muszą oddać hołd).  Żaden się wtedy nie poskarży że jest zła wiara bo będzie przymuszony albo ścięty 

Opublikowano

@mk9422 chrześcijaństwo w Polsce jest dopiero 1000 lat. Wcześniej była tu wiara w bóstwa słowiańskie, nie była to jakaś fanatyczna wiara, jak np. islam. Słowianie żyli zgodnie z rytmem przyrody. Nikt nikogo nie zmuszał do chodzenia do świątyni. Słowianie modli się kiedy chcieli, pamiętając o najważniejszych świętach związanymi z porami roku. 

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

Rysiej pa jaki potwór 😈

Widać powozili  i wrócił do firmy pewnie kredytu nie załatwił

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
    • Przez AugustBazy2
      Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, baz danych, hakowanie WordPress Pharma, SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i administrację serwerami, marketing i usługi hakerskie stron internetowych. Lubimy wyzwania związane z robieniem rzeczy, w których większość innych się poddaje.
      Przykłady:
      Ataki typu spear phishing w celu uzyskania kont wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont większości sieci społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie, Instagramie i Twitterze. Usuwanie rejestrów karnych, zwiększanie wyników kredytowych, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp.
      Pełny pakiet: dostęp do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz znajdowanie niezbędnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo przemysłowe, uzyskiwanie prywatnych informacji od kogoś. Nie mamy żadnych ograniczeń ani limitów co do rodzaju oferowanych przez nas prac i usług!

• Dodaj nową pozycję...
v