Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Mam taki problem bo wymieniłem  te uszczelki na cylindrze i gdy podniosę podnośnik to później nie chce opuścić tylko gdy stanę na belce to po jakiś 5 minutach bardzo powoli opuści co może być przyczyną?

Opublikowano
16 minut temu, Xxx123 napisał:

Mam taki problem bo wymieniłem  te uszczelki na cylindrze i gdy podniosę podnośnik to później nie chce opuścić tylko gdy stanę na belce to po jakiś 5 minutach bardzo powoli opuści co może być przyczyną?

U mnie po założeniu nowych uszczelniaczy nie chcial bez obciążenia opadac ale wystarczyło stać na belkach i raz dwa opadl .

Z czasem sie dotarły i juz opada praktycznie sam na sam dół 

Opublikowano

Po wymianie uszczelniaczy sam z siebie nie będzie opadał,  musi się wszystko ułożyć i dotrzeć.  Pójdzie w robotę to będzie git. No chyba że z podpieta maszyna nie chce opuszczać no to już trzeba grzebać od nowa. 

Opublikowano

Dodam jeszcze ze jak podnoszę to musze przygazowac żeby zaczą podnosić i gdy jest tak na połowie chcę już opuścić a on dalej podnosi az podniesie na max

Opublikowano

Panowie mam problem z podnośnikiem. Mianowicie nie chce się opuszczać z podpiętą maszyną. Kiedy chodził w opryskiwaczu i rozsiewaczu nie było czegoś takiego, a jak zaczepiłem talerzówkę około 750 kg to nie chce opuścić. Dopiero jak nacisne sprzęgło do końca i puszcze to się opuści dodam że bardzo gwałtownie. Co to może być ?