Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
danielhaker napisał:

A jak z tym stanem bydła, bo do wniosku o oszacowanie szkód trzeba było pobrać z agencji aktualny stan bydła, a tu we wniosku trzeba podać stan bydła na dzień szacowania szkody- czyli 2 tygodnie później. Jeszcze raz braliście papier z ARiMR?

Tak. kazali mi pobrać stan bydla z dnia szacowania szkód przez komisje gminna i we wniosku do suszonego wpisać wg. tego stanu. Sam wyciąg że stanem bydła zabrali wraz z wnioskiem.

Opublikowano
2 godziny temu, zetorki12 napisał:

No jakoś nie .

Nadal przesyłają , czy tylko pod publikę zaczęli ?

Kurde , popadało w nocy . Ciekawe jak w kartoflach , bo mam jechać kopać ? 🤔

No bo zamiast złożyć pierwszego dnia to wolałeś gnój wozić, to tersz możesz gów🤐o mieć.

Jak coś daja to się rzuca wszystko i bierze póki jest.

• Like 1
Opublikowano

Ja pitolę 😯 właśnie powstał nowy dział produkcji rolnej. 

"ROLNIK SOCJALBIORCA " 

Ciekawe czy jest jakieś dofinansowanie na to? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktis napisał:

Tak. kazali mi pobrać stan bydla z dnia szacowania szkód przez komisje gminna i we wniosku do suszonego wpisać wg. tego stanu. Sam wyciąg że stanem bydła zabrali wraz z wnioskiem.

U  nas   w wniosku  [ do komisji gminnej ]  pisaliśmy  średnią-z trzech ostatnich lat   a we  wniosku  suszowym w agencji  oświadczenie   o stanie  na dzień  szacowania  strat.    Wniosek   złożony   teraz  czekać  na przelew.

Opublikowano
1 godzinę temu, starybudnik napisał:

Z de minimis to jeszcze z dwa dni wypłat i po kasie będzie. I dopiero po nowym roku wznowią.

Lepiej pózno niż wcale

Opublikowano
54 minuty temu, PRIMO napisał:

"ROLNIK SOCJALBIORCA " 

To już dawno jest tylko w ostatnim czasie się nasiliło i stało się bardzo modne 😊

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, drobny napisał:

czyli wypłacaja tym co maja poniżej 30% ?

Wpłacając narazie Ale za chwile skończy się kasa dla tych właśnie bo to idzie z de minimis. Którym braknie to dopiero po nowym roku

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, PRIMO napisał:

"ROLNIK SOCJALBIORCA " 

A obiecana krowa+ i świnia+ to co niby? Tylko proeko i dla małych. Czyli grupa o zerowej opłacalności i najczęściej skąpej wiedzy, gdzie ratuje dodatkowa praca lub socjal właśnie.

Wiem, bo zrezygnowałam z pracy, aby wyjść z tej grupy. Zdobyliśmy wiedzę i podnieśliśmy opłacalność i dochody o 200%. Niestety, a może na szczęście na te socjal bonusy się nie załapiemy😜

Edytowane przez przezuwaczka
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nasze to k**wa w drugą strone 😏 bo wszytko tanieje mimo suszy

Edytowane przez Gość
Opublikowano

@PRIMO Czy dostajesz ten social czy byś go nie dostawał to i tak wszystko co roku drożeje.  Chyba lepiej dostać te  pieniądze niż mają je wyprowadzić z kraju.  Nie wierzę w to że Ci nie kradną ale na pewno nie w takiej skali jak poprzednia władza.  Jak pewnie zauważyłeś cena za mleko czy mięso jest taka sama od kilkunastu lat dla rolnika.  W sklepie wszystko drożeje z roku  na rok i nie ma na to wpływu żadne 500+ czy inny socjal.  Wolę żeby z moich podatków sąsiad dostał na dziecko 500+ lub babcia 13 emeryturę niż jakiś,, biznesmen'' wystawił lewe faktury i wyprowadził te pieniądze z kraju 

Opublikowano

1 stycznia odnawia się ten limit de minimis?

Czyli co ja mam powyzej 30% i musze czekac teraz miesiac za podpisem wojewody czyli mam gorzej niz ci co ponizej 30% parodia

Druga sprawa doplaty do materiału siewnego nie wypłacają a to tez z de minimis

Trzecia sprawa chcialem kupić ziemie i byc zwolnionym z podatku PCC 2% też z de minimis i zaraz nie bedzie limitu.

Państwo z dykty

Opublikowano (edytowane)

Tanieje, ale nie w sklepie, bo półką sklepową i sprzedażą bezpośrednią rządzą inne prawa. Cena towarów zagranicznych, konkurencyjność, chol**ne media i ich afery i traci producent jzw.

A to, że 500+ ma i to konkretny wpływ na ceny chociażby produktów dla dzieci, mogę poświadczyć, bo mam troje.

Zwrot za kwalifikat i wapno przesunie się również na 2020 r.

Edytowane przez przezuwaczka
Opublikowano
51 minut temu, mk9422 napisał:

@PRIMO Czy dostajesz ten social czy byś go nie dostawał to i tak wszystko co roku drożeje.  Chyba lepiej dostać te  pieniądze niż mają je wyprowadzić z kraju.  Nie wierzę w to że Ci nie kradną ale na pewno nie w takiej skali jak poprzednia władza.  Jak pewnie zauważyłeś cena za mleko czy mięso jest taka sama od kilkunastu lat dla rolnika.  W sklepie wszystko drożeje z roku  na rok i nie ma na to wpływu żadne 500+ czy inny socjal.  Wolę żeby z moich podatków sąsiad dostał na dziecko 500+ lub babcia 13 emeryturę niż jakiś,, biznesmen'' wystawił lewe faktury i wyprowadził te pieniądze z kraju 

Z kraju i tak te pieniądze wypływają bo ci co biorą 500+ robią zakupy w srajmarketach a one jak wiadomo podatków nie płacą w PL tylko w swych krajach macierzystych i w dodatku mają jeszcze ulgi a my rolnicy dostajemy po czterech literach.