JD 1470 -Wycena przed zakupem
-
Podobna zawartość
-
Przez Lampo55W
Witam wszystkich:)
W moim gospodarstwie nadszedł czas na wymiane popularnego Supra i tu moja wątpliwość co teraz kupić...posiadam około 55ha pod kose i usługi na które raczej wolałbym ostro nie iść, pola bez wzniesień a wydajności rózne, kombajn bedzie kosił tez rzepak.
Najbliżej mi do
DFa 5465 którego moge kupić za 300tys z wózkiem, stołem i sieczkarnią lepszą kabiną itp
Panowie sprzedawca powiedział mi ze jest on produkowany w Finlandi w fabryce Sampo a silnik ma Sisu a nie Deutza... Czy ten kombajn jest produktem DFa czy jest to napodobnej zasadzie jak Fendt i Laverda?? Czy Sampo to były dobre kombajny?
Jako alternatywe mam:
DF 5485 silnik Sisu ale 190km +beben wstepny oraz zbiornik 1000l wiecej za 330tys netto
Claasa Dominatora 150 za 317tys (bez stołu)
Claasa Avero 240 za 380tys (też bez stołu)
JD CWS 1470 350tys (bez stołu i wózka) tylko ze JD jest sporo wiekszy i z tego powodu raczej odpada
Są jeszcze NH ale nie podobają mi sie za bardzo
Pomóżcie mi w wyborze
-
Przez bambik
Witam wszystkich użytkowników. Przymierzam się do zakupu kombajnu tej klasy i nie wiem na który się zdecydować. Jest wiele postów na temat 5070 i 1470 ale nie wiem jak one wypadają względem siebie. Parametry bardzo zbliżone, ale głównie chodzi mi o opinie użytkowników tzn. spalanie, awaryjność, trwałość, jakość wykonania i stosunek ceny do jakości czekam na wasze odpowiedzi. Z góry dzięki kombajn będzie użytkowany na ok 100-150 ha, i nie będzie kosił kukurydzy.
Na TC z 2012 mam ofertę 380 netto z hederem 4,8 i sieczkarnią i separatorem
Na 1470 z 2012 mam ofertę 345 netto z hederem 316 4,8m + dodatkowo separator +- 8 tys zł
-
Przez valterka99
Hej mam do was pytanie a mianowicie czy jest ktos jeszcze chetny do grania w tę gre na multi.
Warunki:
Musi to byc gracz rozsadny(ostatnio gralem z czlowiekiem który wycinal mi wzorki w zbozu)
Musi miec gg(najlepiej zeby mial,ewentualnie nie musi miec)
Internet powyżej 2mb
Nie jest potrzebny mikrofon
Mozemy nie musimy grac z modami
Zainteresowanych prosze o kontakt:
GG:45822089
-
Przez oczkomac
witam szanownych kolegów jestem posiadaczem nowego jd 1470 i mam prośbe odnośnie ustawień podczas koszenia w poszczególnych zbożach jeczmienia , pszenicy ,żyta, pszenżyta i rzepaku. instrukcja obsługi jest troche nie dokładna.
z góry dziekuję
-

Rekomendowane odpowiedzi
Wycena bizona Z056
Renault Ceres 320X & Pronar T671