-
Podobna zawartość
-
Przez gobi12
Witam.
Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).
Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.
Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.
Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.
Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.
Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).
Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.
Tel. 86 274 50 89
Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.
-
Przez Bercik92
witam. otóz mam problem z pewną jałówka (wysoko cielna) która potrafi sie sama dojić. czy może znacie jakies sposoby aby zaprzestała sie dojić. co prawda nie jest to jałówka z wyższej półki ale szkoda aby sie sama dojiła
-
Przez adamjazyniec
Witam
Poszukuję cieląt w zachodniej wielkopolsce, lubuskim (do 100km od grodziska wlkp). Nie jestem handlarzem.
Moga byc hf, mile widziane tez mcb.
-
Przez PaulinaJakubiak
Kupię krowy i jałówki mleczne, najlepiej wysokocielne.
Okolice Olsztyna, warmińsko-mazurskie.
Pozdrawiam Paweł 511693715
-
Przez gospodarz1997
Witam. Mam jałowke mieszanke SM na wycieleniu (10.11.2017). Pokryta hf (01.02.2017) To moja pierwsza krowa. Powiedzcie mi jakies wskazówki przed porodowe. Ktore wskazują mniej wiecej ze bedzie sie cielic. Wiem ze kości pod ogonem zyła na nich robi sie miekka. Wiadomo tez ze wymie. Narazie nie ma duzego ale stopniowo sie powieksza. Opadniety brzuch ma troche. Doły głodowe są juz wiodcznie w miare. Niby jeszcze tydzien. Ale chodzi mi o takie wskazowki po ktorych wiadomo ze mozna sie spodziewac cielenia.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Hodowla bydła na obornik-pomysł na biznes czy głupota?
Jałówki