Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, XTRO napisał:

wybiera ktoś się na zielone agro show ? 

a Ty tam po co? :)

w łąki idziesz :)

29 minut temu, XTRO napisał:

u mnie w maju 68 mm. Dzisiaj spadło u mnie 1,5mm a w "centrum" wsi pewnie z 5-8mm dowaliło.

Burza przeszła ok 11-12 ale poszła bokiem. 

Wieczór wykorzystany i udało mi się poprawić tę pszenicę na chabra 

u mnie podobnie we maju 72mm

Opublikowano

No ja w niedzielę bardzo ważną funkcję pełnię to nie mogę .

Opublikowano
2 minuty temu, ZELKOW napisał:

kuźwa a ja mam komunie w niedzielę w rodzince, może w sobote się koło południa wybiorę, chyba ja i @zetorki12 mamy najbliżej na Ułęż

w Ułężu się najesz :D

Opublikowano
Przed chwilą, XTRO napisał:

w Ułężu się najesz :D

Ja w tym roku też jadę ale wiecie co to nie Ułęż tylko jakaś wioska, a Ułęż to gmina i dla mnie to dziwne ze tak to nazywają.

Opublikowano

Uuuuuuuu w komisji siedzisz?to jednak Marcin P. Dostanie te 25 lat

Opublikowano
XTRO napisał:

w Ułężu się najesz 

Nie wypada nie pójść, najgorsze że jeśli się skończy jak ostatnie chrzciny to nawet po południu nie zdąże w niedziele dojechać

Opublikowano

A w sobotę co obiecują pokazać ? Może by tak podskoczył zerknąć . W jakich godzinach w sobotę ?

Opublikowano
Wiesi0 napisał:

Ja w tym roku też jadę ale wiecie co to nie Ułęż tylko jakaś wioska, a Ułęż to gmina i dla mnie to dziwne ze tak to nazywają.

bo zostało tak po starym lotnisku, tak samo jak są jakieś wyścigi to też nazywają Tor Ułęż, w lecie to niezłymi brykami za niezłą kase da się pojeżdzić, dwie lawety przywożą sportowych wozów

XTRO napisał:

lotnisko Ułęż pewnie dlatego 

za dużo % było ? 

można powiedzieć że wystarczająco bo każdy o własnych siłach przed 22 wrócił do domu

Opublikowano

Ogólnie powiem ze to fajna wystawa na pewno lepsza niż ten agro park w lublinie a wypić to można sobie w domu piwo z biedronki z promocji ja ma zamiar coś kupić.

Opublikowano

Jedno i drugie a dk19 szybko tam można dojechać tylko ze wystawa mi się wydaje najlepsza w regionie w Siedlcach już nie to co kiedyś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v